Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Barwy jesieni

jak wyciszyć mieszkanie??

Polecane posty

Potrzebuję pomysłu, jak wyciszyc pokój, w którym zjadować się będzie kino domowe z subuferem?? Nie chcę, aby sąsiedzi psioczyli na nas..... Czy jakis materiał oprócz korka??? A czy korek jest w jakis fajnych kolorach czy tylko w kolorze korka ;)? POMÓŻCIE

Typowym materiałem wyciszającym jest styropian, tylko, że obłożenie nim pokoju wydatnie by go zmniejszyło, bo im grubsza warstwa, tym lepsze wlaściwości izolacyjne. Można zapytać ludzi, którzy robią wyciszenia drzwi, ale to wygląda obskórnie, taka dermo-skóra. Korek też można, ale ciężko dostać odpowiednio grube płyty. Co do koloru - można go malować farbami do drewna na wszystkie kolory tęczy :)

Gość ojojojjjjjjjjjj
ewa,nie płyty korkowe. Korek w beli , jak materiał, grubości max 5 mm.To wystarczy. Wiem bo mam w domu profesjonalne studio.

Gość ojojojjjjjjjjjj
prawdziwy, a plyty korkowe to zupełnie coś innego i nie nadają się do wyciszenia tylko do dekoracji

Gość wytłokami z jajek wyłóż ściany

movering, gdzie ja napisałam, że wyciszenie drzwi jest robione styropianem????

co będzie lepiej pochłaniało dzwięki? gipsówka czy tapety? Bo chyba tylko to wchodzi w grę, chyba, że jakiś cienki korek, ale do malowania, nie chcę z pokoju zrobić ciemnicy albo studia nagraniowego. Chcę, aby pokój był pokojem, a tylko wyciszonym z lekka...

Gość stracciatella bez czekolady
pytanko: a czy sasiedzi maja małe dzieci?.....tak z ciekawości...:D:D:D

Gość gość
jesli chcesz to zrobić profesjonalnie, tak aby sąsiedzi tez nie mieli się o co przyczepić to lepiej użyć dobrych materiałów wytłumiających, i sprzętu, który wskaże, gdzie są niedokładności w akustyce takiego pomieszczenia. Tu warto zajrzeć w tym temacie - www.ects.pl/produkty/c106_akustyka_pomiary-akustyczne, mają dobry asortyment jeśli chodzi o pomiary akustyczne - u nas współlokator ma studio nagraniowe z ich pomocą projektowane.

Gość Zeberka85
Profesjonalne studio nagrań to ogromny koszt, a do tego to wyciszenie - dodatkowy koszt. Profesjonalne nagrania lepiej tworzyć w profesjonalnym studio, które ma odpowiedni sprzęt i ludzi - http://studiopraga.pl/bank-glosow/. Jak myślisz o tym zarobkowo to lepiej mieć do tego odosobniony budynek nie mieszkanie w bloku :) A co do kina domowego - to są specjalne maty wygłuszające na ściany :)

Gość gość
W swojej firmie zatrudniłem laboratorium, które wykonało dla mnie pomiary akustyczne - http://www.ekolab.pl/ . Wydaje mi się, że gdyby wykonać taki pomiar w domu, byłoby łatwiej dowiedzieć się w jaki sposób można skutecznie wyciszyć mieszkanie.

Gość gość

Wszystkim osobom, które rozglądają się za odpowiednim wygłuszeniem do mieszkania polecam zajrzeć na stronę www.mcakustik.pl Od nich możecie zakupić panele akustyczne, które świetnie wygłuszają. Takie same panele można spotkać w studniach nagraniowych.

Gość arekosow

Z takimi rzeczami poradzi sobie firma www.pomiaryakustyczne.net z Zielonej Góry. Zajmują się badaniem poziomu hałasu, wyciszaniem obiektów, redukcją hałasu, ochroną przeciwdźwiękową. Dlatego jak jesteście z okolicy i macie problem z hałasem to warto się do nich zwrócić.

Gość Egzon

Udać się do specjalistów takich jak Architected Sound którzy zajmują się tym profesjonalnie. Pomiary akustyczne, doradztwo techniczne oraz produkty wygłuszające i wyciszające to tylko część z ich oferty. Polecam ich jako zadowolony klient.