Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uygfiluwhgdth

Czy jeszcze ktoś lubi żółte złoto?

Polecane posty

Gość uygfiluwhgdth

Czy już kompletnie niemodne?? Bo mam wrażenie, że jak obraczki, to tylko z białego lub tytanu...

Ja nie mam ani jednej rzeczy zlote (zolte zloto). Co mialam - rozdalam. Obrączke mam z bialego zlota, pierścionek zaręczynowy tez. Zegarek - tytan ze stalą. Kolczyli TYLKO srebrne. Poprostu nie lubie zoltego - a poza tym kojarzy mi sie z daleką...Rosją...ale niedobrze kojarzy :P

Gość a ja nie lubię białego złota
i będę mieć obrączkę tylko z żółtego i żadną inna:-P

a ja mam obraczke z zoltego zlota i wiekszoac moich kloezanek tez a te ktore planuja slub tez beda mialy zolte zloto

Gość obrączkę mam z
kolorowego (bo ładna), ale wszystko inne mam z żółtego. Bardzo lubię żółte złoto:)

Gość ja tez lubie tzw
zolte zloto.. jest mi w nim lepiej niz w bialym... :) ale kolczyki nosze np srebrne... jednak obraczke bede miala stuprocentowo z normalnego zlota tak samo jak pierscionek zareczynowy :)

Gość ee tam
zolte jest ok sama mam, a ruskie jest bardziej miedziane- rude bo ma w sobie miedzi wiecej

Gość justaaaaaaaaaa
dla mnie obrączka jak i pierscionek zareczynowy powinny byc tylko i wylacznie z zoltego zlota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ale pierdolenie............
To zalezy jaką ktos ma karnację. Jak masz ciepły odcień skóry (różowawy i taki żółto-blond naturalne włosy albo żółtawa skórę i rude włosy), to pasuje żółte złóto, b ma cipeły odcień. A jak masz zimna karnację (jak większość kobiet w PL), to pasuje białe. Wot.

Gość oboże
obrączki powinny byś z żółtego złota i żadne inne, to taki symbol. białe złoto dokłada się na srebrne wesele, to taki zwyczaj. nie rozumiem po co tak wydziwiacie i robicie z własnego wesela jakiś festyn. jest mnóstwo rodzajów obrączek, kształtów więc jest w czym wybierać, ale nie powinno się pewnych rzeczy zmieniać. porozmawiajcie tak szczerze z jakimkolwiek jubilerem, to wam powie (jeżeli szczery) co myśli o takich udziwnieniach młodych ludzi. .....niedługo będziecie zakładać różowe welony, bo kolor będzie modny.......no przecież welon to welon, tak?

teraz jest moda na białe złoto..rozreklamowane..to i wiekszosc panien takich modnych sie zrobiło :) i gratuluje ignoranctwa : rosyjskie złoto (nie mylic z tombakiem) jest jednym z lepszych na swiecie. na prawdziwe rosyjskie złoto wiekszosci z was nie stac

ja lubie żółte złoto i dlatego mam obrączke i pierścionek zaręczynowy w takim tez kolorze. Mysle ze to kwestia gustu i nie nalezy negowac ani białego , ani żłótego złota. Należy wybrać takie jakie komu pasuje i bardziej sie podoba... Obrączka to tylko symbol czy ważne jaki bedzie miał kolor????!!!!

Gość poza tym mądralki od siedmiu
boleści, mylicie rodzaje złota. Co innego białe złoto, co innego złoto rodowane, które wy nazywacie białym, co innego żółte, a co innego RÓŻOWE złoto, które ma właśnie miedziany odcień. Rosyjskie złoto jest bardzo dobre jakościowo i drogie. Wam się różowe kojarzy z rosyjskim przemytem, bo tylko tam je możecie zobaczyć:) Najdroższe zegarki świata, np. Piaget, słynny model Emperador, którego koperta wykonana jest z różowego złota. Fota: http://images3.lussori.com/productimages/TimePieces/DetailedView/PIA_GOA28073_00.jpg Ale dla takich znawczyń to na pewno obciach z bazaru:o Żegnam, gustowne damy🖐️

Gość Rzygać się chce jak się czyta
takie bzdury na forum. Zwłaszcza, że obraczki "POWINNY" być TYLKO z żółtego złota!!! Co to za średniowieczne podejście???? Jakieś zabobony czy co? Obraczek może w ogóle nie być, a małżeństwo moze być udane i bardzo szczęśliwe!

Gość obraczki to tylko symbol
drogie kobiety, to ja może przypomnę, że PANNA MŁODA< DO ŚLUBU KOŚCIELNEGO< SKŁADAJĄCA PRZYSIĘGE PRZED BOGIEM POWINNA BYĆ DZIEWICĄ:) Ale kto o tym mysli, nadstawiacie wszystkich otworów, ale ważne, że obrączki złote:)🖐️

Gość buziaczek159
do Rzygać się chce jak się czyta...masz rację. Też tak uważam. To samo tyczy się kosztownych sukien ślubnych i wielu innych zbędnych pierd. Choć ja osobiście uważam obrączkę jedynie za symbol wierności tej jedynej osobie:-) A tak przy okazji...wolę żółtę złoto ale białe też jest spox.

Gość nienawidzę zółtego złota
NA SOBIE, więc noszę białe (obraczka) i srebrne kolczyki. U innych mogę podziwiać, ale na mnie wyglada kiepsko. Może rzeczywiście jest to kwestia karnacji... :)

Obrączkę mam ze żółtego złota podobnie jak pierścionek zaręczynowy :) obrączki z białego złota bardzo mi się nie podobają :P żadnej różnicy nie widzę w kolorze pomiędzy srebrem. Natomiast kolczyki, łańcuszki itp mam tylko srebrne.

Gość Złote pierścionki + srebrne
łańcuszki = POTWORNA TANDETA :O

Gość jej nie powinno
sie laczyc metali tzn nosic srebra ze zlotem - kazdy metal ma inną wibracje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A poza tym względy estetyczne! jak to wyglada? okropnie :O

Tandeta???? Nie będę się sprzeczać co nią jest, ale dla mnie nie jest tandetą noszenie krzyżyka na łańcuszku czy zawieszki. Poza tym mnie nie przeszkadza noszenia złotej obrączki i srebrnych kolczyków. Okropnie wygląda jak nosi się złote i srebrne pierścionki koło siebie. Znalazł się ekspert :P

jak można pomylić biale zlopto ze srebrem? Trzeba chyba nigdy na oczy nie widziec białego złota! Nie mówię o tym rodowanym, bo dla mnie to nie jest żadne złoto, natomiast czyste biale żłoto, niczym nie pokrywane, jest przepiekne! Mnie udało się trafić na jubilera który dysponuje wysokiej jakosci białym złotem, jasnym PIĘKNYM! Bo to co widzimy w sklepach jubilerskich tzn. w większości to nie białe zloto ale coś bliżej nie oreslonego pokrytego rodem - i gdybym miala wibierać między takim rodowanym \"białym złotem\" as żółtym to rzeczywiście wybrałabym to drugie! ale czysbe biale złoto bez domieszek jest naprawde piekne- nic sę nie sciera, nie ciemnieje i piękne błyszczy :)

Gość ale narzekanie.... jak zawsze
:O Po pierwsze każdy może sobie wybrać, co mu się podoba i na pewno wisi mu, co jakaś "yntelygjentka" na ten temat sądzi:o Bez przesady! Po drugie białe złoto mam pod postacią "zwykłego" i rodowanego. Zwykłe jest leciutko żółte, ma taką jaby poświatę, jest bardzo ładne i normalne. Rodowane jest zupełnie białe, jest to taki pierścionek- obrączka od Kruka z szaforem i szesvioma brylantami. Chodze w nim na co dzień, zmywam, kopię w ogródku, ćwicze na siłowni, pływam, piorę, rąbie drzewo, maluję. Wszystko w nim robię i juz piaty rok wygląda jak nowy. Dlatego nie rozumiem tego poruszenia:o Zajmijcie się sobą, panny:o🖐️

A ja Wam powiem, ze całe zycie nosiłam tylko białe złoto, i jak przyszło do ślubu to tez chciałam z białego złota obrączkę, ale mój facet nie... Zresztą na początku uparł się na tytan ze złotem od Hadrysia, po miesiącu jemu przeszło, ale za to mnie wzięło na tytan ze złotem... nie mogliśmy dojść do porozumienia, ale w końcu byliśmy w Wawie zobaczyć jeden salon, którego wyroby nam się podobały w necie. Ale znów mnie się podobały wersje z białego, jemu z żóltego - i wiecie co, w kóncu można powiedzieć że skapitulowałam, ale tak naprawdę przekonała mnie pani w salonie mówiąc o 30procentowej zniżce jeśli weźmiemy je w przciągu 3 tyg.(a mieliśmy 2 mce do ślubu) i wyszła moja oszczędność chyba. Ale jestem przeszczęśliwa - mamy najpiękniejsze obrączki na świecie i powiem Wam, ze nigdy nie czułam się tak dobrze w żółtym złocie jak własnie teraz. Wcześniej wydawało mi się, ze się nie przyzwyczaję - mierzyłam nawet obrączkę mojej mamy przed ślubem i czułam się nieswojo, a teraz proszę - swojej żótej nie zdejmuję. Ważnym kryterium było tez to , ze mąż odgrażał sie, ze musi mieć taką obrączkę, żeby wszyscy widzieli, żejest żonaty bo jest z tego dumny, i jak nie będzie z żóltego to nie będzie jej nosił... I proszę mamy cudowne obrączki z żółtego złota. Dodatkowo okazało się , ze mi b dobrze w żóltym złocie- mam naturalną ciemną karnację ciepły odcień sóry i ciemne włosy - wygląda to naprawdę bosko!!!

Gość ela mela
A moja mama jak sie pobierała 38 lat temu miała zwykłą obroczkę i ...........zyją szczęsliwie z tatą aż do tej pory.Czy musi byc zloto??

Gość brzuchowatybaloniak
nasze babki ciotki matki miały zawsze welon i suknie białe i złote obrączki to taka tradycja więc nie udziwniajmy ze ma byc teraz srebrna obrączka czy tytanowa czy mieszana czy jeszcze jakas z oczkami. Skro był welon biały i teraz zakładasz welon biłay to tez załóż złota obrączke tak jak kiedys. moze jeszcze niedługo bedzie moda na plastik i bedziemy zakładac obrączki plastikowe w kolorze trawy? opanujcie się - kółko to symbol wierności i miłości i jest tradycja od wielu lat ze jest złote t kółko a nie jakies inne tak samo jak sukienka jest biała a nie w kropki.

Gość co za bzdury opamietaj sie

Tradycja ewoluuje, zmienia sie, a tym samym idzie naprzód. Dla nikogo nie jest juz dziwny brak welonu, ani kolorowa suknia ślubna (ja sama chcialam miec gorset bordowy i bialy doł) ale nie moglam znaleźć takiej, ktora by mi sie podobala. To, ze nasze babcie mialy zlote obraczki, to nie znaczy, ze my tez mamy takie miec. Wg mnie jest wiele ładniejszych obrączek, bardziej ciekawych niz cale zlote. Dla mnie najistotniejsze w obrączce jest jej prostota i ponadczasowosc. Ale to juz rzecz gustu, a gustach sie wiadomo nie dyskutuje.

Gość fajnie że jesteście takie trad
ycyjne:O To ja wam powiem, że kiedyś był nie tylko taki zwyczaj, ale tez nakaz społeczny, że za mąż się wychodziło będąc dziewicą... Ale to was oczywiście nie interesuje. Tylko obraczka:o A jak jedna z druga takie mądre jesteście, takie tradycyjne, to dlaczego wam rodzice nie wybrali "kawalera"?:O Przecież to też tradycja! Wielowiekowa. I dlaczego nie idziecie do ślubu w sukience po swojej babce/matce?:o Tego też wymaga tradycja. Co za tępe pustaki:o🖐️