Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emilia_

Brak FHR w 6ym tyg. ciąży

Polecane posty

Gość emilia_

Pod koniec 6ego tyg. ciazy mialam robione usg dopochwowe, ktore nie uwidocznilo FHR, czyli serca plodu, jak dobrze rozumiem.Czy to normalne, ktoras z WAs tak miala? Czy to moze oznaczac obumarcie plodu? Teraz ide w srode ponownie na usg, to bedzie 8 tydz. i trochę sie boję...

mozliwe ja tak mialam.bylam w 6 tyg i nie bylo jeszcze bicia serduszka i lekarz mi kazal przyjsc za dwa tyg.to tak jak mu ciebie.wiec nic sie nie martw.

Gość Stracone nadzieje
Ja tez byłam w 6 tygodniu na pierwszym usg. Nie było tętna. Potem powtarzałam za tydzien. I znowu nic. Normalnie tętno jest juz w 5 tygodniu, wiec własciwie wszystko było jasne. Chociaz lekarz mnie pocieszał ze czasami w 6 tygodniu sie zdarza ze tetna nie ma. Czasami. Moja ciąża obumarła. mam nadzieje ze u ciebie bedzie wszystko ok. Pozdrawiam.

Gość Czasmi ma ja miałam widoczne
dopiero po 9 tygodniu

Gość emilia_
Dzieki za odp. :) Aha, napisano mi jeszcze na wyniku "Echo płodowe śladowe". Co to znaczy?

ja maiłam widoczne dopiero po 9 tygodniu - wkradła mi się literówka.Nie wiem jak to się stało

Gość emilia_
Stracone nadzieje--->przykro mi, ze tak sie u ciebie stalo...

Że bije serduszko ale bardzo trudno je widać.Echo - to jest obraz usg .usg to fale dzwiękowe odbijane od np serduszka i przetwarzane na ekran.

U mnie ciaza obumarla w 8tc.Byl zarodek dzieciatku bilo serduszko70/min.i przestalo bic.Dzis mialabym 4 miesiecznego bobasa.Boli do dzis choc obecnie jestem w 19tc.Niby wszystko dobrze a jednak kazdego dnia zmierzam sie ze strachem o mojego synka.Cos mnie zaboli zle sie poczuje i juz czarne mysli:(

Gość to zależy jakie to było
oby wszystko było dobrze:) będę trzymać kciuki za Ciebie i Twoje dziecko:) trzymaj się:)

Gość alborada1983
Ja w 6tc ( wg miesiaczki 5tc i 2 dni) mialam robione usg i lekarz napisal na wyniku FHR (+/-)Minal tydzien a ja martwie sie:( Co to znaczy? moze ktoras z Was wie...

ja juz kiedyś pisalam że byłam 8 tyg a ginekolzka zobaczyla 3 tygodniową ciąze i było tam jeszcze niby nic- poszlam na inne usg i wszystko było ok 8 tydzien i bijace serce- także nie mart się na zapas - czasami tak jak ta konowalica lekarz nawet nie umie znalesc dzidziusia w macicy a co dopiero usłyszec serce

Gość Nie martw się_______
Ja byłam w połowie 6 tygodnia na usg (tygodnie liczone od@) i też nie było widać serduszka, ale lekarz nic mnie nie straszył. Kazał przyjść za 10 dni na usg i wszystko było super. Malutki urodził się cały i zdrów! Będzie dobrze

Gość olgunia88
ja tez wczoraj bylam na usg jestem w 6tyg ciazy i rowniez lekarz nie stwierdzil bijacego serduszka ide na wizyte za 2 tygodnie tak strasznie sie boje :(((mam nadzieje ze wszystko bedzie oki

Moja znajoma miała dopiero w 10!!!

a dlaczego wy robicie tak wczesnie usg a pozniej sie stresujecie?????????????????????? w pierwszej ciazy usg po raz pierwszy mialam ok 14 tygodnia. w drugiej w 12 tyg.ciazy.czy to lekarze was wysylaja na usg czy same prosicie??

Gość olgunia88
to byla moja pierwsza wizyta lekarz sam zrobil to badanie i stwierdzil ze niewyczowna narazie bicia serduszka

Gość eh...222
ja mam ten sam problem bylam w na usg i tez jeszcze lekarz nie zauwazyl zarodka a to juz 6 tydzien ,teraz ide w srode ponownie na usg tez mam wielka nadzieje ze juz bedzie widac

Witajcie jestem nowa na forum i całkiem załamana. Byłam u lekarza który stwierdził że zarodek nie rosnie według usg 6 tydz a powinien byc 9 i brak tętna i zarodek niewyrażny .totalna załamka nie wiem co mam robic to czekanie mnie wykańcza

Gość mala zadenarwowana
lasencje ja poszlam do lekarza dzien przed spodziewana miesiaczka bo wiedzialam ze jestem w ciazy staralam sie poltorej roku wiec balam sie ze przez fizyczna prace strace dzidzie lekarz niewidzial wowczas jeszcze ciazy i nastraszyl mnie ciaza pozamaciczna bo zalozyl ze moj cykl ma 26dni a moj cykl wynosil 34dni wiec mialo prawo niewidac ale skierowal mnie do szpitala lezalam 2tyg najpierw po tyg zrobiono mi bhcg i usg widac bylo pecherzyk 0,54cm i plyn w zatoce duglasa okreslili to na 4tydzien ciazy zrobilam oczy jak piecia zlotowki ale nic czekalam na serce i pojawilo sie 6dni pozniej 0,28cm crl i moje malenstwo mialo juz 2.58cm gsd bardzo szybko urusl malo po tygodniu mial juz 6tyg a nie 5 wedlug mnie byl to 7tydzien i dopiero wtedy zabilo serduszko no panik kolezance z sali w 10tyg zaczelo bic to zalezy od dlugosci cyklu im dluzszy cykl tym pozniej serducho...

Gość Anajamii
pomocy nie wiem co robic lekarka nie wyczula tetna dziecka a jestem w 6 tyg mowi ze ciaza najprawdopodoniej obumarla mam sie zglosic za 2 dni do szpitala czy jest szansa ze bedzie dobrze?

Mi nikt tak wcześnie nie szukał serca :/ Pierwsze USG miałam w 4 tyg i to był sam pęcherzyk. Następne USG w 7 tyg i był pęcherzyk, a w środku taka malutka glizda :) Dopiero w 11 tyg gin pokazał mi na USG serce.

Anajamii zrób betę i powtórz po 48h. U mnie tętno było dopiero w 7tc, bo owu miałam w 21dc

Gość dfddfsfsdfd
u mnie bylo slychac bicie serca w 6 tc

Gość Anajamii
bylam u 2 ginekologa i on powiedzial ze moze pomylili sie w tyg ciazy i ze mam czekac jeszcze 5 dni a moja mi potem powiedziala ze jest tylko 10 procent szans na to ze dziecko zyje...nie wiem komu wierzyc...

Gość Elunia37
Witam dziewczyny, wczoraj byłam u gin. okazało sie ze jestem w 6 tyg. ciąży- płód ma 6 mm i po badaniu usg dopachwowym okazało się ze nie mozna znaleść tentna płodu. Ginekolog dał mi skierowanie na usunięcie płodu. Bardzo sie boje bo to już by była druga ciąża którą nie donosiłam (1 straciłam w 12 tyg.).Co mam robić?

Poczekaj jeszcze trochę, min tydzień jak nic się nie dzieje( nie masz plamień , bóli itp). U mnie też w 6 tyg nie było serduszka a w 8 już tak. I znam kilka takich przypadków. Jak ciąża obumarła to i tak to nic nie zmieni, ale trzeba jej dać szansę.

Gość Elunia37
Bardzo Ci dziękuje za słowa otuchy. Nie mam żadnych krwawień ani bólów brzucha. Dobrze sie czuje. Postanowiłam pójść do innego gin. za tydzień, czyli 10 lub 11 kwietnia i mam nadzieje że będzie wszystko OK.

U mnie w połowie 6 tygodnia też jeszcze nie było serduszka. Dwa dni później pojechałam na IP zz plamieniami zrobili usg i fhr było 70/min. Lekarka powiedziała "nic z tego nie będzie i najlepiej jak zostanę u nich w szpitalu to zrobią zabieg" po czym zostawiła mnie. Przyszedł inny lekarz i powiedział, ze z wymiarów wychodzi mu, ze to jest jakiś 5 a nie 6 tydzień i najprawdopodobniej serce dopiero ruszyło. Kazał za tydzień pójść na usg i za 3 tygodnie będzie już z nami Jaś. Takze autorko powodzenia i trzymam kciuki.

Gość vfggf
I dlatego kobietki nie pędzicie do lekarza od razu po zrobieniu testu ciążowego...wystarczy poczekać ok 2 tyg. po dacie miesiaczki (ktorej oczywiście nie było) i wtedy udać się do gina...ile mniej miałybyście stresów....