Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaaaraluch

jak pozbyć się czarnych włosów???

Polecane posty

Gość 678987678909876
ja robilampasemkatym rozjasniaczemz joanny, wlosy jak druty ,polamane i szorstkie.fe;p nigdy wiecej, niewierze jak ktosmoze chciec to nalozyc na cala glowe. nie mam bardzo cienkkich wlosow a byly w stanie dramatycznym

Gość bayerka
prawda jest taka, ze na czarno mozna pomalowac wlosy w kazdej chwili i bez skutkow ubocznych a w druga strone juz niestety nie. dosc bezpiecznym sposobem na dekoloryzacje jest wlasnie prosalon - jak juz ktos wczesniej wspomnial jest bez amoniaku, wiec nie niszczy tak wlosow. oczywiscie zbedne sa tu komentarze, zeby lepiej nie dekoloryzowac, bo jestem przekonana, ze pisza na tym forum tylko te dziewuchy, ktore sa pewne swojej decyzji:) warto sprobowac, zawsze przeciez mozna wrocic z powrotem do punktu wyjscia. fakt, wlosy sie niszcza, ale jesli ktos mi powie, ze juz samym farbowaniem sie nie niszcza to sorry Vinetou, powiem, zeby spojrzal sie w lustro:) pozdrawiam Metamorfozki;)

Gość mf222
miałam czarne farobwane włosy teraz juz farba mi sie zmyła i mam bardzo ciemnybrąz w niektorych miejscach nawet mam blond.mam zadkie włosy bardzo bym chciała miec platynowy blond.moje włosy wiele przeszły sa zniszczone.co mam zobc by byłyjasniutki??

Gość na zapaleczke
ja ścięłam włosy na zapałkę. tak na 2-3 cm. polecam, mam o wiele mocniejsze włosy

Gość Kasia - S.
Witam, Polecam wszystkim dekoloryzator Prosalon (ja kupiłam go na allegro). Przekonało mnie to, że nie ma amoniaku i wody utlenionej. Efekt super - co prawda włosy nie odzyskały mojego naturalnego koloru, ale wyszedł mi kolor miedziany, jest tak śliczny (zwłaszcza po czarnym), że już nie nakładałam innej farby. Ale przede wszystkim włosy od razu po spłukaniu były miękkie i nic im nie jest. Trzeba tylko zaopatrzyć się w rękawiczki i czepek do włosów (np. kąpielowy), bo tego brakuje w zestawie.

Gość candicedolly
maleeeenstwo , ja farbuję się na czarno 4 lata i nie jednokrotnie rozjaśniałam włosy samodzielnie rozjaśniaczem . Wcale nie jestem łysa , możliwe , że moje włosy nie są idealne jak kiedyś , ale na pewno moje włosy nie zniszczyły się do tego stopnia , żebym chodziła łysa . :) Włosy rozjaśniałam wiele razy , do tego codziennie prostuję , dodam też , że miałam przedłużone włosy na ringi . I mogę Ci zapewnić , że przedłużanie na ringi niszczy i osłabia włosy bardziej niż rozjaśnienie czarnych włosów na blond . ;) Dodam również , że po rozjaśnieniu , za jakiś tydzień tudzież dwa wracałam do czarnego , tak więc nadal jestem czarna . Ale myślę , że za jakiś tydzień rozjaśnię i nałożę farbę '' czekoladowy brąz '' Pozdrawiam ;)

Gość ashfbef
podnoszę, tez mam czarne włosy a chcialabym miec brazowo-rude. Ma ktos rady jak najlepiej to zrobic? rozjasnianie? dekoloryzacja?

Gość a ja mysle zeeee
ja z czarnych wróciłam do swojego jasnego blondu pasemkami, stopniowo. Przez prawie rok, fryzjerka co klika tygodni robiła mi pasemka, najpierw kilka, potem coraz więcej. Fajnei to wyglądało i nie zniszczyło włosów :)

Miałam ten sam problem mianowicie od kilku lat farbowalam wlosy na czarno i zdecydowalam sie na dekoloryzacje u fryzjera.Mm wlosy do ramion u fryzjera spedzilam 5 godzin, zaplailam 250 zl ale efekt byl cudowny...mialam wlosy w odcieniu jasny brąz.najpierw fryzjerka zmywa farbe jakims preparatem w efekcie wlosy sa w kolorze rudy blond-przerazajace ale po nalozeniu farby jasny brąz nie bylo nic a nic widac.Ja bylam w sieci salonow GABRIEL, ktore serdecznie polecam bo wlosy po calym zabiegu nie byly zniszczone a spodziewalam sie siana na glowie.Nic takiego sie nie zdarzylo, wbrew opiom innych tylko nie radze probowac w domu to naprawde powazna ingerencja i zanim fryzjerka skonczyla nakladac dekoloryzator na wlosy to z jednej trony juz go musiala zmywac, zeby nie spalic wlosow takze polecam oddac sie w fachowe rece.Tez proponowano mi balejaż ale uwazam,ze wyglada to obrzydliwie zczegolnie w polaczeniu z czarnym kolorem zreszta taki zabieg tez trzeba powtarzac i w gruncie rzeczy wyjdzie drozej niz 250 zl.

Acha wazna uwaga jesli farbowalas farba palette to zrobilas najwieksza glupote, pamietam,ze moja fryzjerka zastrzegla sobie, ze jesli uzywalam farby palette to ona sie nie podejmuje bo te farby cs takiego maja w sobie,ze ciezko je zmyc.

Gość ashfbef
farbowałam garnierem, niestety nie mam dużo czasu, za 2 miesiące ślub więc pasemka odpadają ;) przestałam juz prostowac i suszyc włosy, i codziennie łaze z jakąs odzywką zeby sie zregenerowały choc troche bo wiem co je czeka a juz teraz sytuacja wygląda nieciekawie :( więc tak sie zastanawiam i chyba poszukam dobrego fryzjera. na allegro dekoloryzatory kosztuja ok 30zl, ale nie mam super gestych włosów wiec nie bd jednak ryzykowac ;P

Gość oliwinka7777777
ja farbowałam włosy przez 3 lata na czarno, jak poszłam do fryzjerka za bardzo nie chciała mi sciagac koloru bo mam cienkie włosy, zaproponowała pasemka. Zrobiła mi pare czerwonych pasemek a reszte pofarbowała na brąz. Tylko, że te pasemka są jakies dziwne, bo nie pofarbowała mi 1 cm odrostu wiec to wygląda jakbym miała juz odrosty:/ mowiła ze mam przyjsć za miesiac wtedy mi dorobi pasemek, ale czy zrobi juz na odrosty??? zapomnialam sie zapytac:( myslicie,że dobrze robi??? czy od razu powinna zrobic duża ilosc pasemek?

Gość oliwinka7777777
up

Gość piiisssii
co za problem macie maszynka do golenia i po klopocie hahaha swiry...

Gość gość
Jeśli dekoloryzacja to tylko w dobrym salonie fryzjerskim. Z koloru czarnego można wyjść bez szwanku. Ważne jest aby do wszystkich zabiegów dodawać olaplex - dobre salony go mają. tak mi doradziła moja Weronika z In Harmony. Najlepiej dekoloryzować włosy w kilku turach i powoli wychodzić z czarnego. Wtedy nie trzeba obcinać a dzięki olaplex włosy są chronione.

Gość gość
Słyszałam, że Weronika z In Harmony to świetna fryzjerka! A o tym olaplexie tyle już się wszędzie naczytałam, że chyba sama przy najbliższej farbie skorzystam. Może włosy będą bardziej odżywione i mniej zniszczone...

Gość gość
Ja miałam czarne a teraz mam rude. 2 razy zrobiłam kąpiel rozjaśniająca (rozjaśniacz zwykły ze sklepy zmieszany z odżywka). Nic się złego nie stało, włosy nie straciły kondycji. Kilka lat wcześniej robiłam dekoloryzacja i nie dość ze wydalam 200 zl to miałam siano na glowie. Więc wcale nie prawda ze u fryzjera jest bezpieczniej.

Gość gość
Ja tez się zapisałam do Weroniki! Idę do In Harmony za tydzień! Będzie totalna metamorfoza!!

Gość gość
dekoloryzacja włosów potrzebna! ja robiłam w salonie K&D we Wrocławiu, efekt kapitalny!