Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dora20

czemu wszystkie starszcze osoby sa religijne?

Polecane posty

czy to zalezy od wieku, czy moze takie pokolenie po prostu? \"religijne \"bo to nie jestchyba prawdziwa wiara tylko moherowe berety po porstu.obluda,dewocja itp:/

Gość jagoo
wiesz mysle ze niektóre starsze osoby naprawde są głeboko wierzące, ale są tez takie które poprostu robia to na pokaz...

mają świadomość nadchodzącego końca, a wiadomo - jak trwoga to do Boga...

mialo byc starsze,pomylilam sie.osoby naprawde wierzace podziwiam i doceniam, mimo ze sama raczej nie wierze, ale nie znosze obludy i wiary na pokaz.

założe się że większość niewierzących, na starość stanie się wierząca, albo \"wierząca\"... Człowiek będzie się starał zapewnić sobie jakies przyszłe życie, jesli takie istnieje.. Oni chcą w to wierzyć, gdyż mają swiadomość że ich życie na tym świecie dobiega powoli do końca..

A bo tak się często zdarza, że niedawni buntownicy na starość moherowieją :)

No właśnie...wiedzą, że zostało im niewiele czasu więc często łażą do Kościoła, żeby się przypodobać Bogu. Tylko, że Bóg wie, kto naprawdę wierzy a kto nie...A słyszeliście, że dawniej ludzie chrzcili się dopiero na łożu śmierci, żeby już nie móc nagrzeszyć i trafić prosto do nieba? :P Spryciarze ;)

a w ogole to widze straszna tendencje to \"moherowienia\" mlodych ludzi.moje dawne(hmm, nie takie dawne,bo z przed 2 lat) przyjaciolki staly sie teraz takie\"wierzace\"ze az straszne.lataja do kosiola ciagle, na rekolekcje,msze itp, pielgrzymki, roznace, nawet ostatnio na babskim spotkaniu o zakonie gadaly, ze moze pojde..jestem w szoku, nie moge sie odezwac przy nich bo zaraz na mnie wreszcza itp, o sexie nie pogadasz bo one do slubu czekaja, na piwo nie pojda,bo nie pija..i ciage sie dziwia dlaczego zaden facet ich nie chce:D

Eeeeeee, Dora, to strasznie dziwne masz te koleżanki. Ja prawie nie znam takich osób. Na całe szczęście. :o

Gość lakonicznie
MI SIE WYDAJE ZE 1/starsze pokolenie jest wychowane w wierze zauwazyl ktos ze 80 letnia staruszka o swojej matce mowi mamusiadzis nieliczni/jezeli wogole/ mowia tak o swojej "starsze" 2/kazdy kto czuje ze koniec jest blisko chce sie zabezpieczyc ;)

wiem, ale kiedy takie nie byly,a teraz sie czuje jak z ciocia i babcia jak ssie z nimi spotykam:/

a w ogole to istnieją ludzie ktorzy maja tzw. słomiany zapał - napalą się na wiare, jaka to ona nie jest piekna, ze chca być jej czescia i gorliwie wyznawać, a za jakis czas o wszystkim zapominają...

Gość CrueltyBroughtTheeOrchids
Dora Dlaczego uwazasz ze kolezanki sa obludne? W sumie teraz (ludzie mlodzi) raczej wiara w Boga nie jest w cenie.

Gość inżynier magister
dzisiejsze kobiety to w wiekszosci ku....y.

No ja też znam parę takich dziewczyn: noszą długie spódnice, mają chore przekonania (m.in że do ślubu nie będą współżyć) i oczywiście zamiast jak normalny człowiek w weekend iść się pobawić, to targają do kościoła...A o ich rodzicach już nie wspomnę - tragedia... Ale nie wchodzę im w drogę, niech sobie robią co chcą. Tylko właśnie wkurza mnie takie gadanie, że faceci się nimi nie interesują :o

To jest niezle "i oczywiście zamiast jak normalny człowiek w weekend iść się pobawić, to targają do kościoła" :D Jakos nie widze przeszkod w bawieniu sie w weekendy i chodzeniu do kosciola.

Jasne, ja też nie. Tylko, że one nigdy nie chodzą na imprezy, wolą w piątek i sobotę siedzieć na kółku różańcowym... Ale to w końcu wolny kraj... ;)

Wiesz kazdy robi to co lubi. Krytykujac takie zachowanie jestes wlasnie nietolerancyjna i moherowa ;) Co do spedzania wolnego czasu kazdy ma na to swoj sposob, ja np lubie byc obijany i obijac mordy na boksie co dla wielu osob np. z tego forum byloby pewnie straszna kara.

Gość panna.nikt
Bo smierc blisko...

Właśnie dlatego wyrażam swoją opinię na ten temat w miejscu gdzie jestem anonimowa. Nie chcę nikogo obrazić...A znam osoby, którym nie przeszkadza, że to co mówią może kogoś zaboleć... Skoro lubisz boks - twoja sprawa :)

Tak zostaly wychowane, w poczuciu, ze do Kosciola TRZEBA chodzic, a jak nie to grzech jest smiertelny. Za ich dziecinstwa ksiadz byl wielkim autorytetem, zwlaszcza na wsiach, i nikt nawet nie osmielilby sie powazyc jego autorytetu czy sprzeciwic sie jego slowom.

Enamorada, poprostu sa wierzace :D

Gość Gdzie jest najwiecej nawrocen
...w szpitalach,jak czlowiekowi smierc w oczy zaglada...Was tez to czeka ;) przyszle Mohery"

Dora- nie rozumiem co w tym złego że koleżanki chcą iść na rekolekcje zamiast na piwo?? Mysle, ze to dobrze, ze młode osoby chcą uczestniczyc w rekolekcjach itp Sama mam 23 lata i wolalabym isc na rekolekscje niż np na balety gdhie ćpają lub po kątach się *****:o Każdy ma wybór w życiu i jeżeli one wolą coś innego to powinnaś to zzrozumieć.

Gość Do autorki topicu
Dlaczego a nie czemu :o

a według mnie tym koleżankom nalezy sie szacuneczek, że podjęły pewną decyzję jak chcą spędzać czas i nie boją się walczyć o to, czego chcą... każdy spędza czas jak lubi trochę tolerancji...

Gość bo dupa cmentarzem śmierdzi