Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Antoinette

Studenci! Jak często opuszczacie wykłady?

Polecane posty

Ja zaczynam podejrzewać, że zbyt często mi się to zdarza. W dodatku zastanawiam się czy jutro sobie nie darować zajęć ;) Jak jest z Wami?

Gość lilkak
roznie ;d

od poczatku roku nie byłam na ani jednym. z doświadczenia wiem że to strata czasu;)

Gość od poczatkuu nie opuscilam
ani jednych zajec i wykladow :)

Widzę, że skrajne opinie tu się rodzą ;) Ja w tygodniu to opuszczam 1-2 wykłady. Niby nie tak dużo, ale czasem mam wyrzuty sumienia. Teraz na przykład powinnam się uczyć na jutro, ale jeszcze nie wiem czy pójdę ;)

Gość ////////........
od początku roku akademickiego nie bylam na jednym wykladzie:)

o matko dziewczyno. to ty się wktrótce wykończysz.jak można z własnej woli chodzić na wykałdy na których nie sprawdzają obecności??? to zbrodnia i tak egzamin bedzie dopiero na konieci i tak bedziesz się musiala tego uczyć ponownie. kiedy chodzisz na wykłady "cos tam"(bardzi małe "coś tam")) w głowie zostaje ale wg mnie jest to nie warte czasu który na nie poświęcasz;)

Gość zalezy od tematu
wykladow i wykladowcy-na niektore wstawalam specjalnie rano zeby przyjsc a na niektorych przyszlam tylko na 1 i ostatni:D

ja niestety wszytskie wykłady mam podobno usypiajace i zbędne...mimo tego mam kolezanki które nawet jak mamy ja na 8 rano to dojeżdzają na nie specjalnie mimo że później mamy 3 godzinne okienko....wg mnie to jakas paranoja żeby w ogole chodzić na wykłady(przynajmniej na mojej uczelni) a co dopiero te z rana!!!😭straszne

zresztą same oceńcie czy wykłady \"statystyka\" czy też \"finanse publiczne\" są warte by poświęcać im jakiekolwiek miejsce w mózgu?

na pierwszym roku bylam moze w sumie na 10 wykladach. I musialam powtarzac 2 przedmioty (czyli w pierwszym semestrze tylko jeden przedmiot i w drugim tylko ten drugi). Wydałam na to ponad 5000zł. Teraz już chodzę na wszystkie wykłady,choćby były nie wiem jak nudne .... hehe taki materializm;) ps. http://tinyurl.com/y89ow6

Gość studentka od siedmiu bolesci
ja nie chodze na dwa przedmioty regularnie, czyli 2 wyklady w tygodniu opuszczam, na reszte stram sie chodzic, czasem zdarza sie ze zasypiam. ale ze mnie to taka studentka jak z koziej dupy traba:P

może gdybym płaciła za poprawki to bym chodziła.a tak czuję się bezkarnie i pewnie gówno ze mnie będzie a nie ekonomistka:|

wcale nie chodze.biore notatki od tych co chodza(kujony jedne:P) i tyle.prawie nie ma mnie na uczelini, zwykla strata czasu, ucze sie 10 razy szybciej niz jakbym miala siedziec na wykladzie, w 1,5 h czyli jeden wyklad ja przerobie sobie 5 takich:) oczywsicie tuz przed sesja:) efektem mojej filozofii nauki jest najlepsza srednia w grupie, nie wiem czy i nie na roku i stypendium naukowe-700zl miesiecznie:)

Mia* 🖐️ piona:P mam identyczne odczucia nie wiedziec czemu:P

studentka od siedmiu bolesci>>> ty się chociaż starasz mimo że zasypiasz:) co do filozofii dory to się zgadzam bo z egzaminów nie raz miałam lepsze oceny niż kujony co chodziły na nudne wykąłdy o nienormalnych godzinach w środku nocy typu 8;)

mia* co studiujesz? ekonomie? to chyba mamy podobne bo ja zarzadzenie i marketing:)

dajcie spokoj ja na polowie wykladow zasypiam, jak juz pojde na jakies to nie robie notatek, bo nie sposob czegos sensownego zanowtowac z tego co wykladowcy mowia(szczegolnie jedna babka ktora steka a nie mowi:O)

ja również 2 jakimś cudem... Akademia Ekonomiczna w poznaniu

a ty?:) jedno co wiem to ze nie ekonomiczna. u nas bieda i nie ma takiego stypendium;)

no chyba że Toruń określasz mianem moherowa uzywając tego okreslenia jako metafory miasta w którym rządza moherowe berety;)

ehh. nie znam się na tej waszej toruńskiej gwarze;) ale ok. niech bedzie moherowo:)

domysliłam się:) tylko tak szczerze pierwsze słyszę...czego to się człowiek nie nauczy na kafeterii