Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość broneczka

FRYZJERSKIE SZTUCZKI

Polecane posty

Gość broneczka

Moje drogie Panie, czy znacie jakies sposoby "sekretne", ktorych uzywają fryzjerzy, aby utrwalic fryzurkę, okiełznac niesforne wlosy? Byłam ostatnio u fryzjera, zrobil mi przepiekną fryzurkę, modelował za pomoca grubej okrągłej szczotki i suszarki, przedtem oczywiscie nałozył mi na wlosy piankę. wygladało to cudnie i nawet wiatr i lekki deszcz nie popsuły mi fryzurki. więc postanowiłam, że kupie szsczotkę i piankę i tak tez zrobiłam, jednak po moim modelowaniu włosy już po 30min zaczynaja się wywijać! Jak sadzicie powodem jest za słaba pianka (mam Welli Wellaton bardzo mocną), czy nieumiejetne ułożenie włosów?

Gość a moze on miał pianke
lepszej jakosci.

Gość oco tu chodzi
no własnie. mnie tez ścieła, wycieniowała, nałozyła kosmetyk i polakierowała. oczywiscie tez kręciła szczotą:D. po umyciu juz nigdy nie udało mi sie zrobic tej fryzurki, szczotkowałam, podnosiłam, wciskałała. i nadal bbyły oklapłe.

Gość broneczka
Powoli dochodzę do wprawy :) Nakładam spora ilość pianki (dwie dawki o wielkości mandarynki) lekko podsuszam włosy i jak sa na pół suche zaczynam uzywać dużej okragłej szczotki. Naciagam włosy dośc mocno od samej nasady, żeby się wyprostowały. dla lepszego efektu kupiłam sobie dziś prostownicę ceramiczną na Allegro. włosy sa po niej ildealnie proste i "lejące", no i gładkie, a do tego pieknie błyszczą. Na koniec mozna lekko spryskać lakierem i gotowe :) Jedyny minus jest taki, że zajmuje mi to ok. 30mn :(

Gość Doriana26
Beda Ci szybko oklepywac sie poniewaz nie umiesz wyciagnac tych włosów tak mocno na szczotke jak fryzjerka. Mozna sie tego nauczyc wystarczy tylko duzo cwiczyc i szczotke trzymac pionowo do głowy ciagnąc ku górze

Gość pierdololo
kosmetyki fryzjerskie sa o wiele lepszej jakosci proponuje pojsc zapyatc fryzjerki czego uzyla i kupic to w sklepie fryzjerskim

krem l\'oreal - nakladasz na dlonie - pocierasz, rozcviagasz i nakladasz na wlosy - efekt - włos w kazda strone - jak chcesz - na ile chcesz jasnoniebieskie pudełki z biała mleczna nakretką

Sama z grzywką nie kombinuj, bo możesz cos zepsuć. Lepiej odwiedź fryzjerkę.

Wiesz - to może lepiej prześpij się z tym pomysłem. :O Przemyśl to jutro na spokojnie... ;)

Jesli jaszcze grzywki nie nosiłas, to pierwszy raz niech to zrobi fryzjer, a Ty sie przyglądaj uważnie. Albo koleżanka, która ma grzywkę. Taka wie o co chodzi. Ja mam, więc podcięcie nie jest dla mnie problemem, ale przecież nie pojadę do Warszawy, żeby Ci to zrobić. Obcinałam prawie pół akademika i mam wprawę, ale też wiem, co potrafią spieprzyć ci, którzy tego nie robili. :O

Gość aimtolove
widzę, ze tu kazdy jma jakies pomysły na fryzure- a raczej jej utrwalenie;) tak wiec mam geste włsoy, myje je wieczorem a rano musze prostowac... chciałabym zrobic cos zeby wlosy sie tak nie kreciły:) bo przedewszytkim zalezy mi na grzywce... a do tgeo odkad mam okulary to sie kreca od nich.. czy z tymi problemami to tylko do fryzjera, czy moze któras z was ma jakis pomysł, jak mi pomoc??;)