Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebieskoookaa22

GRONKOWIEC ZŁOCISTY Staphylococcus aureus W OKU

Polecane posty

Gość niebieskoookaa22

oko zaczerwienione, powieki spuchnięte, nadwrażliwosc na światło, wypadające rzęsy- to kilka z objawów zakażenia bakteryjnego tak mi wyszło z wymazu z worka spojówkowego... że mam gronkowca złocistego w oku :( stos. przez mnie a/biotyki krople nie pomogły ciągle to wracało i oczy były b.czerwone...(tak mnie leczyło kilka lekarzy) teraz kolejny okulista każe mi zmywac mechanicznie te bakterie+ krople nawilżające+ w razie spuchnięcia powiek lub zaczerwienienia- masc z a/biotykiem (tak mnie leczy ostatni lekarz, jest chyba teraz najlepiej, ale i tak nie mam takich oczu jak kiedyś 😠 ) Ktoś ma podobny problem? lub wie jak go rozwiązac? :)

Gość upupupu

Gość kassila
ja też kiedyś miałam jak byłam w podstawówce, ale z tego co pamiętam brałam jakieś antybiotyki doustne, no i przeszło ale pamietam ten ból, wszystko spuchnięte, guzki z ropą blee idź jeszcze do innego lekarza, może coś lepszego Ci doradzi

Gość kassila
mi się robiły takie guzki coś jak jęczmienie i leciała z tego ropa - ból nie z tej ziemi, oczy były czerwone i spuchnięte, ale rzęsy mi nie wylatywały; w wynikach wyszło, że gronkowiec złocisty to pamiętam ale skoro wyapdają Ci rzęsy to zrób sobie jeszcze jeden test na demodex - to może być przyczyną

Gość joanna2802
czecs niebieskoookaa. Czytajac Twa wypowiedz stwierdzam, ze mam podobne objawy do twoich. Mam nadzieje, ze wyleczylas juz swoje oczy. Jezeli mam racje to prosze o jak najszybszy kontakt bo dluzej tak nie wytrzymam: joanna2802@wp.pl Czekam :-)

Gość anulka 33
mój piesek ma growca zlocistego w oku i weterynarze lecza go trzeci miesiac bez skutku, moze cos mi poradzicie

Gość niebieskooookaa22
hey Joanna słuchaj, zmywając mechanicznie te bakterie- wcale nei było tak super( jednak) :o tzn. puchły mi te oczy.... w końcu odtawiłam wszystko, krople nawilzające też.... przestałąm malowac oczy (kupiłam z La roche posay tusz i cień-przebadane oftalmologicznie) i czasami sobie pomaluję na jaką większą imprezę oczy mi się dosc szybko męczą, lubią łzawic...częstawo są zaróżowione(choc juz nie czerwonawe), nei opuchną (choc jak mam za długo tusz, albo uronię pare łez- to tak, łzawią) nie umiem Ci doradzic, nie stety mam ochote sobie kupic krople nawilżające, ale takie bez konserwantów- bo tylko takie sa najlepsze, akurat zapomniałam nazwy, ale boję się, ze będzie gorzej miałam sobie kiedys zrobic test na bakterie i na ten demodex- ale jakos okazji nie miałam do okulisty tez miała isc, aby spr. wzrok i co tam powie, ale tez jakoś ostatnio mam mało czasu i zebrac się nei mogę nie moge powiedziec, ze mi przesżło, ale jest lepiej- czego to zasługa? nie wiem czy powóci, też nie wiem choc takich ładnych :P jak kiedys (3lata temu?) nie mam, i na bank już nei będe miała...

Gość Melal
Ja też uważam, że powinnaś zrobić test na demodex. Od niego właśnie m.in. rzęsy wypadają.

Gość Sylwia2701
Powinnas spytac lekarza o autoszczepionke na gronkowca.Ja walczyłam z nim kilka lat i nic mi nie pomagało.Dopiero kiedy przyjełam ta szczepionke zniknał i nie wrocił.Pozdrawiam.

moj 6cio miesieczny syn tez go ma, w zasadzie od urodzenia mu oczy ropieja, ale ostatnio w posiewie wyszedł.