Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niespokojny duch

Jakie padaja pytania na rozmowie kwalifikacyjnej?

Polecane posty

Gość ooooopopopop
:)

Gość niespokojny duch
Dobermann, ale Ci zazdroszcze takiego obycia w tej kwestii ;) jestes naprawde w pomocy nieoceniona :) Mam jeszcze pytanie = czy w liscie motywacyjnym w zainteresowaniach moge wpisac m.in.internet? czy nie jest to glupie? ;) I kolejna sprawa = poniewaz interesuje sie tez turystyka jak rowniez sportem, ale tylko (jazda na rowerze :P ) czy moge to tez dopisac? ......i w ogole jak to ujac ? :o POMOZCIE !!!!!!!

Hej :) Oczywiscie, ze mozesz wpisac Internet, ale to sie wpisuje w UMIEJETNOSCIACH kolo np. Pakietu MC Office, bo nie kazdy jeszcze ma komputer i nie kazdy potrafi sie znalezc w internecie :) W zainteresowaniach tez mozna wpisac jazda na rowerze, ale czynny sport: m.in. jazda na rowerze. Takie rzeczy sie przydaja, bo moze szef tez lubi rower i nawiazecie nic porozumienia :) Nie tzreba wpisywac, ze lubisz ambitne filmy, teatr ja ponski oraz taniec synchroniczny zeby wypasc dobrze, wpisuja to, co naprawde lubisz :) A kiedy ta rozmowa?:) Aha jak bys chciala moge Ci przeslac najnowszy wzor CV, polecany przez headhunterow :)

Hehe mialo byc: albo czynny sport np. jazda na rowerze, turystyka i costam. Zazwyczaj wpisuje sie 3 rzeczy :)

Gość zzizitop
jakie Wy zadajecie pytania ewentualnemu pracodawcy (oprócz takich podstawowych tj. o zakres obowiązków, wynagrodzenie itp.)

Ja zadaje jakies pytanie jesli w czasie rozmowy mi sie jakies nasunie. Nie ma co na sile wymyslac jakiegos skoro wszystko jest jasne :) Zaraz wysle Ci CV:)

Gość niespokojny duch
witam serdecznie, wczoraj cos mi sie z netem stalo i nie moglam w ogole stronek przegladac :( na szczescie dzis jest juz ok. Co do rozmowy kwalifikacyjnej ( w pracy na ktorej mi najbardziej zalezy) mam ja dzisiaj o 10 i juz jestem chora :o z domu wychodze o 9, wiec szybciutko chce jeszcze cos dopisac, oczywiscie jak wroce z rozmowy dam znac jak poszlo.... W miedzyczasie za Wasza pomoca zaczelam pisac w innym stylu list motywacyjny, by zlozyc papiery w innej firmie, jednak odlozylam to na bok, bo dzis czeka mnie wazne wydarzenie. Trzymajcie za mnie kciuki, prosze :)

mnie zawsze zabijał pytania gdzie musiałam się\"chwalić\" czyli np wymienic swoje pozytywne cechu czy wady charakteru, powiedziec dlaczego jestem lepsza od innych itp ponoc czesto pytają ile chciałaby pani zarabiac w naszej firmie

Gość lusi_25
Czy lubię seks- takie było pytanie:) Odpowiedziałam, że lubię, ale to chyba nie ma nic wspólnego z obowiązkami w potencjalnej przyszłej pracy. Powiedziałam to z takim chłodem, że facet się zmieszał i sam stwierdził, że to nie był dobry dowcip, na co ja mu przytaknęłam, że rzeczywiścienie był:D

Gość niespokojny duch
Hejka :) spiesze wszystko opisac, bo nie wiem cos dzieje sie wieczorami z moim netem ciagle czytam "Nie mozna wyswietlic strony" :( ale do rzeczy........ pojechalam zdenerwowana strasznie, w koncu kilka lat przerwy, bylam wczesniej niz potrzeba, ale do 10 musialam odczekac.Punktulanie poproszono mnie o wejscie do pokoju, na szczescie byl to Pan a nie Pani, bo zawsze lepiej mozna dogadac sie :P Pytal mnie o przebieg pracy zawodowej, trzymajac w reku moje CV i dlaczego mialam przerwe, jak wszystko wyjasnilam ( wtedy dopiero opuscil mnie stres) Pan zaczal zadawac pytania z gatunku "dziwnych", ktore i tak nie byly najdziwniejsze, bo z tego co czytalam typowe na takich spotkaniach. 1.oczywiscie wymienic wady/zalety/dlaczego widzialabym siebie na tym stanowisku/jak rozwiazuje ewentualne konfikty/o stan posiadanych dzieci itp....pozniej Pan skupil sie na objasnianiu mi zakresu obowiazkow, musze przyznac, ze skrupulatnie to zrobil i na koncu dodal, ze fajnie bedzie miec w pracy taka osobke ( i tu nie wiem co o tym myslec, bo nie powiedzial wprost, ze jestem przyjeta, tylko, ze zadzwonia :o ) nastepnie pozegnal mnie i wrocilam do domu. W zasadzie nie wiem na czym stoje, bo jak juz wspominalam wielokrotnie, ze wzgledu na przerwe w karierze zawodowej chyba wypadlam z rytmu jak takie sprawy zalatwia sie obecnie, bo kiedys jak zglosilam sie do Biura o prace, to od razu mowili czy jestem przyjeta czy nie a tutaj ........:( Macie wieksze doswiadczenie w tej kwestii niz ja, moze cos podpowiecie Dziewczyny ? :)

Gość niespokojny duch
Chce jeszcze dodac, ze Dobermann swietnie mi doradzila odnosnie przygotowania sobie wczesniej wad i zalet, bo rzucalam nimi jak z rakawa a tak zastanawialabym sie przez dluzszy czas, w koncu najtrudniej opowiadac o sobie ;) wiec jestem Ci bardzo wdzieczna za cenne podpowiedzi :)

Jesli bylo kilka chetnych na stanowsiko to musza przepytac wszystkich ktorych zaprosilil potem ew. pogadac z dyrektorem okregowym jesli ma kilka oddzialow itp. a potem oddzwaniaja badz nie :) Badz dobrej mysli :)

Gość agawa25
Tak przeglądam sobie wasze spostrzeżenia na temat rozmowy kwalifikacyjnej i muszę stwierdzić, że mam straszne luki. Też zamierzam szukać pracy po roku przerwy. Nie przedłużono ze mną umowy o pracę w poprzedniej firmie jak kierownictwo się dowiedziało o mojej ciąży. Jestem szczęśliwą mamusią 6 miesięcznego Jasia. Mam nadzieję, że to nie przeszkodzi mi w podjęciu pracy. Chociaż z tego co czytam to dla niejednego pracodawcy to jest ogromny problem. I właśnie tego się obawiam, że wszystko będzie ok, ale...dziecko i to w dodatku małe. Mam prośbę do DOBERMANNA czy mogłabyś mi też przesłać ten najnowszy wzór cv. Byłabym Ci bardzo wdzięczna. Podaję swój adres e-mail: aga.kedzierska@interia.pl.

Gość fg
Dobermann! Mogę też poprosić o wzór CV? Właśnie męczę swoje CV. Wydrukowałam je już w 12 wersjach (różnią się np. wielkością czcionki w stopce.;) ) i sama nie wiem co wybrać. Podpis serwuje się nad "Wyrażam zgodę..." a pod treścią CV czy może pod całością tekstu wydrukowanego? bnj1@o2.pl

Gość ratamhata
Doberman czy ja też moge prosic o przesłanie tego wzoru bo tak mnie w pracy wkurzaja ze chyba zacznę szukac nowej :( inneska@o2.pl

Gość agawa25
Dobermann. Może powinnaś się przekwalifikowaać jako doradca personalny:). Na samym forum nazbierało się już parę osób, które chętnie korzystają z twoich wskazówek. Pozdrawiam

Witam, zaraz powysylam wszystkim najpozniej jutro bo wlasnie wrocilam do domu :) Ja jeszcze studiuje historie, a 16 listopada mam rozmowe kwalifikacyjna w sprawie stazu w urzedzie miejskim w moim miescie wiec zobaczymy, jak mi pojdzie :P Ciesze sie, ze moje rady sie przydaja :D Pozdrawiam serdecznie :D

Gość fg
Dziękuję. Ujęłam w CV to samo, tylko w troszkę innej kolejności.:) Co do podpisu: http://cv.pracanowo.pl/jakpisac_cv.php W większości poradników jest informacja, że się podpisuje. Dzisiaj trochę szukałam. Już wiem, że podpis składa się na samym końcu, pod klauzulą o przetwarzaniu danych. Wczesniej kilka niepodpisanych też rozniosłam i reklamacji nikt nie zgłaszał;). Nawet pochwalono raz za to, że jest bardzo schludne i czytelne.:)

Gość bez pracy
to ja tez poprosze o wzor tego CV ciekawe czym sie różni nicoe@wp.pl. Z góry dzieki

Mnie najbardziej wkurza pytanie \"Jak Pani sobie wyobraża prace w naszej firmie?urzędzie...?\"...Dostaje apopleksji jak je słysze...i zawsze cos głupiego palne ..a inne z kategorii wkurzajacych...to pytanie o umiejetnosc analitycznego myslenia-Czy ktos moze mi powiedzieć na czym polega \"umiejetnosc analitycznego myslenia\"??bo na tym pytaniu ostatnio zawaliłam bardzo wazna dla mnie rozmowe...

Wyslalam \"bez pracy\" CV :) No rozni sie troche od innych ale taki jest nowy wzor. Jesli pojawi sie nowszy to dam znac :) Na szkoleniu nie mowili nic o podpisywaniu CV wiec nie podpisuje :) Niespokojny duszku dzwonili w sprawie pracy? :)

Myslenie analityczne :) >> Rozwój umiejętności analitycznego podejścia do problemu - określania przyczyn problemu i znajdywania odpowiednich i skutecznych rozwiązań. Rozwój umiejętności znajdowania powiązań pomiędzy przyczynami problemu.Bardziej efektywne analizowanie problemów, biorące jako punkt wyjścia ich przyczyny - stwarzanie lepszych warunków wyjściowych do poszukiwania rozwiązań >> raczej kazdy mysli analitcznie prawda? ZAstanawiasz sie nad problemem, jak doszlo do tego, ze jakis problem jest i jak mozna go rozwiazac, ktora droga jest lepsza. To cos jak planowanie napadu na bank :P A jakie dokladnie bylo pytanie o to myslenie analityczne?:)