Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milaaa***

Mercilon

Polecane posty

Gość Milaaa***

Czy któraś z Was zażywa Mercilon??Chciałam wiedzieć czy odczuwałyście(odczuwacie)jakieś skutki uboczne, ogólnie jakie jest wasze samopoczucie po nim. Moimi ostatnimi tabletkami były Yasmin i był to niestety fatalny wybór!I czy znacie może jakąś aptekę w Krakowie gdzie Mercilon jest w przystępnej cenie??

Gość ja bralam mercilon
ze wszystkich tabletek jakie bralam mercilon byl dla mnie najlepszy, ma naprawde niska dawke hormonow. troche przytylam, przede wszystkim biust mi sie powiekszyl o caly rozmiar. po 9 miesiacach zaczelam miec problemy, bole w lydkach, zaczely mi sie powiekszac zyly w nogach - przeswitywaly przez skore. pojawilo sie poczucie ociezalosci, bolace piersi, wiec odstawilam pigulki. teraz nie biore zadnych tabletek.

Ja biorę już drugi raz w życiu :) przed ciążą i jak zakończyłam karmienie piersią to biorę. U mnie nie ma żadnych skutków ubocznych, ale to też zależy jak który organizm reaguje :) Tylko żeby ktoś nie wywnioskował że zaszłam w ciążę biorąc proszki - bo żeby była jasność to jak chciałam dzidzi to odstawiłam :) Pozdro

Gość Milaaa***
Ja niestety tak własnie sie czułam po Ysamin!Brałam je przez 8 miesięcy. Przez pierwsze 5 miesięcy czułam sie świetnie a na poczatku 6 miesiąca bardzo szybko zaczelo sie to zmieniac:strasznie szybko przytylam 5 kg, fatalny nastruj, straszne błoe łydek. Teraz od 5 miesięcy nie zazywam żadnych tabletek i własnie lekarz przepisal mi Mercilon ktory mam za 2 tyg zacząć brac i poważnie się nad tym zastanaiwiam!!

Gość Milaaa***
A ja właśnie jeszcze na Dzidzi nie jestem gotowa dlatego decyduję sie na tabletki!Wiem że każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na tabletki!Lekarz mowił mi ze Mercilon ma małą dawkę hormonu wiec mam nadzieje ze nie zareaguje na niego tak jak po Yasmin!!Dziekuje!!!Pozdrawiam

Gość Milaaa***
A tak wogóle to w jakiej on jest cenie??:):)

Gość Milaaa***
Ile średnio za niego płacicie??

Opakowanie 3 x 21 tabletek kosztuje u mnie w aptece 80 PLN. czyli wychodzi coś koło 27 PLN za paczkę :)

Gość Milaaa***
a co sądzisz o plastrach??Zastanawiałam się nad nimi,w mniejszym stopniu wpływają na wątrobę ale jednak ta myśl że mógłby sie odkleic to chyba dal mnie jeszcze wiekszy stres.

Gość Milaaa***
K O B I T K I!!!!!!!!!!!! Czekam na wpisy o waszej przygodzie z Mercilonem!!Jakie są wasze odczucia po stosowaniu go??Wpisujcie sięę!!!!!!!

Gość PikaJA BRAŁAM
Ja brałam Mercilon!!!Dal mnie były świetne!Zadnych skutków ubocznych,no chyba tylko piersi powiększyly mi sie o prawie rozmiar,ale tego faktu akurat do dkutków ubocznych nie zaliczam:):) Teraz nie stosuję jednak zadnych hormonów ze wzgledu(nie jadyna jak widze po pozostalych opisach)na problemy z krążeniem!!Pozdrawiam!!

Gość zdegustowana23
witam! jestem na etapie przyjmowania mercilonu - pierwszeopakowanie i stad ten nick. jeszcze zaden srodek antykoncepcyjny tak zle na mnie nie dzialal. jestem boajze przy 11 tabletce i chyba nie wezme reszty. bo czuje sie okropnie. piersi urosly mi do olbrzymich rozmiarow - chacialam mie duze ale nie az tak bardzo!!!! boli mnie brzuch,ktory rozmiarami przypomina balon. ale najgorsza jest suchosc,mam problem z aplikowaniem tamponow ni i co najwazniejsze bols mnie lydki...to jest takie uczucie jakby mi zyly mialy peknac.dotykam leciutko palcem a bola jakbym je kula igla. nie wiem co jest tego przyczyna.czy kaza tabletka ma inny sklad???? bralam yasmin - bylo ok. bralam tez harmonet - tez ok tyle ze przytylam pare kilogramow. mercilon jak dla mnie jest nieodpowiedni. nirstety skutki uboczne uniemozliwiaja mi jego przyjmowanie

Cześć dziewczyny :) ja biorę Mercilon od ponad 1,5 roku i muszę przyznać, że do tej pory wszystko było w porządku. Ostatnio jednak zauważyłam, że pobolewają mnie łydki i mam zamiar w ogóle odstawić tabsy. Mam jeszcze dwa wykupione już wcześniej opakowania, więc jeśli któraś z Was chciałaby odkupić to proszę o kontakt :) roxi84@wp.pl

Gość gunia55555
ja biore go od pawie2 lat i wlasnie za 4 dni biore ostatni raz. na poczatku było super ale od kilku miesięcy tyję strasznie, ciągle jest mi niedobrze..wiem pierwsze obiawy ciąży, ale nie to nie to. nie wiem dla mnie nie sa one najlepsze, ale kazdy jest inny...

Gość tolka banan
a czy mialyćie bolesnośc piersi przy braniu Mercilonu? bo ja mam ten problem przy koażdych tabletach anty. Moją kolejną próbą jest wlasnie Mercilon i zobaczę czy historia się powtórzy czy nie...

Gość ja brałam
przez 5 lat, czułam sie swietnie nic nie przytyłam, rok temu przerwałam i do tej pory mam miesiaczki co 50 dni- tak mi te tabletki rozregulowały hormony:(

Gość tolka banan
czy ktoś mi odpowie?

Gość ja jestem w trakcie pierwszego
opakowania mercilonu, wczesniej bralam novyette i przy nich wystepowala u mnie spora bolesnosc piersi, w ogole bardzo urosly, pozatym mialam faktalny nastroj, po prostu 24h pms:o po ich odstawieniu piersi byly jeszcze mniejsze niz przed braniem tabletek (moze tez zadzialal spory kontrast przed i po) teraz nie mam raczej zadnych skutkow ubocznych. Piersi sie troche powiekszaja ale nie bola, mam tez leciutkie plamienia, ale to normalne w czasie pierwszego opakowania

Gość no i zaczynam
od wczoraj birę mercilon, jedyne co mnie martwi to fakt, że przytyję...oby nie! to moje kolejna próba z tabletkami anty. Może tym razem mi się uda

Gość elllllia
ja mam pytanie!!!! wczesniej bralam cilest i odrazu po skonczonym opakowaniu wzielm mercilon(bez przerwy 7 dniowej- tak mi lekarka opwiedziala) niestety po skonczonym opakowaniu mercilonu nie dostalam miesiaczki. Zrobilam 3 testy wszystkie wyszly negatywne.Wczoraj bylam u lekarza i mnie nastraszyla.Powiedziala ze testy nie zawsze wykaza ciaze , ze przez te 1 opakowanie mercilonu nie bylam zabezpieczona, ze dopiero od 2 dziala!! jestem przy 8 tabletce z nowego opakowania i pani gin kazala mi je odstawic poczekac 7 dni na miesiaczke jak sie pojawi to wziasc znow tabletki a jak nie to za 2 tyg na usg. Przyznam sie ze troche zglupialam bo na opakowaniu pisze ze od 1 tabletki zabezpiecza i skoro mam rozregulowany cykl to przerywajac w polowie opakowanie nie pogorsze sprawy?? nie wiem co mam zrobic!!!

Gość *aaa
a ja właśnie je odstawiłam!brałam jakiś rok (wcześniej inne - razem 5 lat). po tych strasznie przytyłam - jakieś 10 kg i to nie wina trybu życia bo jestem aktywna tzn basen 3 razy w tygodniu, dużo biegam i ćwiczę, a i tak tyję. poza tym mam ciąfłe mdłości i z piersi mi biały płyn wycieka (podwyższona prolaktyna). a no i ta obrzydliwa suchość pochwy...na szczęście libido wysokie bo i tego bym nie zniosła. ciągłe zakażenia, grzybki i inne historie....zobaczymy jak mi będzie bez nich!!!może lepiej może nie . boję się tylko o sex bo bez tabsów tylko 2 razy w życiu się kochałam, ale zobaczymy!

Gość no i zaczynam
biore już tydzień i jest OK!! :)

Gość ja tez zaczelam brac
Mercilon to moje drugie tabletki,najpierw bralam cilest przez pol roku zrobilam przerwe i zaczelam brac mercilon podobno to tabletki o niskiej dawce hormonow-zobaczymy jak to bedzie na razie jestem przy pierwszym opakowaniu i zadnych skutkow ubocznych nie mam-ale to chyba za wczesnie na jakies objawy.pzdr

Gość etna...
Mercilon jest naprawdę dobry

z tego co widzę to sporo osób na nie narzeka.. więc nie jestem sama. ja musiałam je zmienić, bo już nie wyrabiałam.. jakby mnie nie było.. i do tego te plamienia ciągłe :/ 4 miesiące a plamienia jak okres wyglądają :/ jeszcze tylko 3 dni naszczęście..

ja dopiero zaczynam przygode z Mercilonem, poki co nie mam zadnych skutkow ubocznych z czego bardzo sie ciesze, mam nadzieje, ze tak juz pozostanie:)

mercilon biorę od roku pierwsze moje tabletki to był stediril 30, brałam je tylko przez miesiąc, ale jedyne cow nich było dobre to cena (niecale 3 zł), po miesiącu zażywania poszłam do ginka gdyż od początku miałam męczące plamienia ktore potem stały sie naprawde obfite i mimo iz wiedziałam ze to normalne to troche sie wystraszyłam, moj gin był na urlopie, a pani która byla w zastępstwie powiedziała że spróbuje mi zmienic tabsy na takie z niższą dawką estrogenu- miałam je brać 2 miesiące i wrócic do stedirilu, no i tak dostałam mercilon. Jak moj gin wrocił z urlopu to powiedziałam mu o tym, stwierdziłam że świetnie sie czuje po mercilonie i cena (26 zł) mi nie przeszkadza wiec chce przy nim zostać, ginek sie zgodził. No i w środe zaczynam kolejne opakowanie mercilonu- jedenaste lub dwunaste :) Nie przytyłam, libido ok... mercilon mi służy.

a juz myslalam ze jestem tu jedyna ktora bierze mercilon :)fajnie ze jestescie chociaz jak widze przewazaja negatywne opinie na jego tematja koncze pierwsze opakowanie,na razie zero skutkow ubocznych,nie mialam plamien ani mdlosci ani nic w tym styluczasem tylko bola mnie lydki,sa takie ciezkie... ale tak samo mialam przy yasmin i yasminelle

Gość malwinkaaa
Mercilon stosuje od pół roku i wszystko było dobrze aż do teraz kiedy to na tydzień przed koncem opakowania dostałam okres trwający 10 dni, mój lekarz dal mi na miesiące milvane,(trójfazowe) żeby wszystko wróciło do normy i znowu po miesiącu brałam mercilon. Niestety chyba dalej jest coś nie tak po okres dostałam na dwa dni przed skończeniem opakowania i trwał 7 dni. Czeka mnie znów wizyta i wiem że nie upre się już na mercilon po mimo że czuje się świetnie, to jednak coś jest nie tak. Może trójfazowe będą strzałem w dziesiątke i wszystko będzie ok. Poki co mam zapas mercilonu, a w aptece niestety nie zamienią mi na milvane :( pozdrawiam