Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justalala

dziewczyny-jak nosicie swoje malenstwa na rekach to jak trzymaja głowke?

Polecane posty

Gość justalala

w jedna strone czy reca nia w prawo i w lewo?bo moj dzieciak tylko w jedna strone skierowana ma

Gość mój Pawełek ma 5 miesięcy
i kiedy go noszę, to rozgląda się na prawo i lewo. Ogólnie ciekawski z niego chłopak.

Gość breaker2
moj ma 3,5 m-ca i na rekach najczesciej patrzy w jedna strone-ale spi i lezy to w obydwie

Gość mimi mi

moje dziecko nie dosc ze patrzylo w jedną stronę to jeszcze wybinalo sie w pałąk i było sztywne - tak samo spało- okazalo sie że ma zamartwicę muzgową obserwoj swoje dziecko jesli caly czas uklada sie jedną stroną ale innych objawów nie ma koniecznie przekladaj mu główkę moj maly od tej jednostronności dostal przykurczu i trzeba było to zbijać laserem

Gość kikaki
Justala a ile ma twoje dziecko, może ma przykurcz mieśni i trzeba tą stronę rozmasować??

Gość justalala
ma niecałe 4 m-ce

poprostu sprawdz- jesli przekladasz mu glowke- to jesli jest cos nie tak bedziesz czula opór i nedziesz miala z tym trudnosc, dziecko tez automatycznie obroci glowke spowrotem- jesli zauwazysz cos takiego skonsultuj to na wszelki wypadek z lekarzem ja sama bedac mala tez lubilam ponoc trzymac glowke na jedna strone- dopiero w ósmej klasie przy wypadnięciu mi dysku w szyi ( ronilam sobie fikolka:D) okazalo sie ze mam asymetrie niewidoczną dla oka- ktora byla prawdopodobni spowodowana wlasnie taka jednostronnoscią..

tylko sie nie denerwoj - bo w wiekszosci wypadków poprostu wystarczy pszekladac maluszkowi glowke zeby wyrobilo sobie nawyk i to nic groznego

Gość kikaki
Ike ma racje całkowicie sie z nia zgadzam, ja mojemu dziecku musiałam przekładać głoe, masować podkurczoną szyjkę i wykonywac drobne ćwiczenia, ktore pokazała mi rehabilitantka

Gość justalala
zaczełam go nosic na prawej rece-skreca wtedy głowke w przeciwna srone-z tym ze nie trzyma jej tak sztywno jak odwrotna-podpieram go leciutenko swoim policzkiem i mam nadzieje ze sie przyzwyczai

przy okazji mimo wszystko powiedz o tym lekarzowi on bardzo prosto zbada czy potrzebna jest jakas pomoc- ale badz dobrej mysli:)