Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 957

SZATAN BOI SIE ROZANCA

Polecane posty

Gość zew ryczacej gesi
Albowiem jeden jest Bóg, jeden też pośrednik między Bogiem a ludźmi, człowiek, Chrystus Jezus, który wydał siebie samego na okup za wszystkich jako świadectwo we właściwym czasie. (1 Tym 2, 5-6) o to ci chodzi tam pisze ze miedzy człowiekiem a bogiem jest pośrednikiem jest jezus nie pisze ze musi byc to żywy człowiek maryja jest człowiekiem Święty Paweł mówi tu więc o bardzo konkretnym wymiarze pośrednictwa. O bardzo konkretnym aspekcie tego słowa. Tylko Jezus może być naszym Zbawicielem, bo tylko On jest i Bogiem i człowiekiem. Z tego powodu jako że jest jednym z nas może złożyć za nas ofiarę z siebie samego, a jako Bóg może spowodować, że ofiara ta będzie wystarczająca dla usatysfakcjonowania Bożej sprawiedliwości. Inaczej mówiąc gdyby jakikolwiek inny człowiek oddał życie za swoje grzechy, nie byłoby to wystarczające, bo grzesząc obrażamy nieograniczonego, niezmierzonego Boga. Odkupienie za grzech musi więc być także nieograniczone, ale człowiek będąc ograniczonym stworzeniem nie jest w stanie zapłacić takiej ceny. Nie jest w stanie odkupić nawet samego siebie, co tu więc mówić o odkupieniu swych braci. Jezus, będąc Bogiem, a więc Istotą nieograniczoną, może złożyć ofiarę z Siebie samego, wystarczającą dla zbawienia wszystkich ludzi. Jednak słowo „pośrednik ma wiele innych znaczeń. Święty Paweł nie mówi nam, że nikt nie może być w żaden sposób pośrednikiem. Wiadomo przecież, że mamy pośredników w handlu nieruchomościami, pośredników między fabryką a sklepem prowadzących hurtownie itd., itp. Nikt o zdrowych zmysłach nie neguje tego faktu i nie zabrania nazywania ich pośrednikami. Oni nimi obiektywnie są i zaprzeczanie temu byłoby śmieszne. A Biblia w ogóle nie zajmuje się tego rodzaju pośrednictwem. Ani go nie zabraniając, ani nie propagując. Po prostu takie pośrednictwo nie ma nic wspólnego z nauczaniem Jezusa i Kościoła. Są jednak inne rodzaje pośrednictwa, o których Biblia mówi. I to także wcale ich nie zabraniając. Wręcz przeciwnie. Biblia zaleca i nakazuje tego rodzaju pośrednictwo i ilustruje je na swych łamach. Wystarczy spojrzeć na kolejny werset cytowanego wyżej fragmentu Pierwszego Listu do Tymoteusza: ja zostałem ustanowiony głosicielem i apostołem - mówię prawdę, nie kłamię - nauczycielem pogan we wierze i prawdzie. (1 Tym 2,7b) Jeżeli Paweł jest głosicielem wiary, apostołem i nauczycielem pogan, to czy nie jest on pośrednikiem między Bogiem a człowiekiem? Oczywiście, że jest. Czy to jest sprzeczne ze stwierdzeniem, że jest tylko jeden pośrednik? Oczywiście, że nie. Pośrednictwo świętego Pawła jest bowiem zupełnie inne, niż Jezusa. Taki pośrednik jak Jezus, jak to wcześniej wyjaśniłem, jest tylko jeden. Inny rodzaj pośrednictwa, to modlitwa wstawiennicza. Parę przykładów z Biblii, nakazujących takie praktyki: Starajcie się o pomyślność kraju, do którego was zesłałem. Módlcie się do Pana za niego, bo od jego pomyślności zależy wasza pomyślność. (Jr 29,7) Módlcie się o zdrowie Nabuchodonozora, króla babilońskiego, i o zdrowie Baltazara, syna jego, aby były ich dni jak dni nieba na ziemi. (Ba 1:11) A Ja wam powiadam: Miłujcie waszych nieprzyjaciół i módlcie się za tych, którzy was prześladują. (Mt 5,44) błogosławcie tym, którzy was przeklinają, i módlcie się za tych, którzy was oczerniają. (Łk 6,28) Bracia, módlcie się także i za nas! (1 Tes 5,25)

Gość nie wiem nie jestem pewna
Ale nigdzie nie jest napisane 'módlcie się do Maryi". Modlimy się do Boga i do Jezusa. Nie możemy modlić się do człowieka, którą jest matka Jezusa.

Gość Satanael , Jahwe, Joshua,
to jedno towarzystwo, tylko co niektórym się we łbach poktręciłoj ak tow Kaczyńskiemu Jarosławowi, capo di tutti capi.

Gość zew ryczacej gesi
nikt się nie modli do maryji jak juz to prosi w modlitwa o wstawiennictwo u Jezusa

rycząca gęsio w nagrodę Pan Bug ci nasra na łeb.

I krytyczne odniesienie się do tego tematu, bo sama nie wiem czy wierzyć temu w 100% czy nie.

cyt. z tej strony (gdyby komuś nie chciało się czytać w całości): "Na bazie tego mechanizmu do kościoła przeniknęły m.in.: święta Bożego Narodzenia czy niedziela jako dzień święty, oba pierwotnie poświęcone bogu słońca. Na tej samej zasadzie do chrześcijaństwa wszedł także kult Diany (Królowej Nieba), której imię zmieniono na Maryję tłumacząc, że chodzi o matkę Jezusa. Rozpowszechniony kult Diany Dziewicy zaczął promować ideę Maryi Dziewicy i trwa on do dzisiaj. Figury, figurki, obrazy, przydrożne kapliczki, sanktuaria i procesje poświęcone Dianie Efeskiej służyły teraz wywyższaniu Maryi. Prawdopodobnie nie jest przypadkiem, że jeden z najwcześniejszych kościołów poświęconych Maryi stał na miejscu świątyni Diany. Maryja to nie jedynie nieme figurki i obrazy. Istota kryjąca się pod jej imieniem ma moc. Potrafi się ukazywać, przemawiać i czynić cuda. Potrafi przejmować kontrolę nad ludźmi. Istnieją opisy stanów w jakie ludzie popadali pod wpływem kontaktów z „nią, które wskazują na opętanie. Prawdziwa Maria była młodą, pokorną kobietą, która odegrała znaczącą rolę w historii chrześcijaństwa. Niewiele o niej wiadomo, ale nawet z nielicznych fragmentów Ewangelii wyłania się obraz osoby o dużej wierze, otwartym umyśle i posłusznej. Podczas, gdy Maryja kieruje uwagę ludzi wyłącznie na siebie, a Jezus jest wiecznym niemowlęciem na jej na ręku, który nigdy nie dochodzi do głosu to prawdziwa Maria, matka Jezusa, rozumie doniosłą rolę jaką odegrał jej syn i kieruje uwagę jedynie na niego. Podczas wesela w Kanie Galilejskiej wypowiedziała słowa w kontekście Jezusa, które powinny stać się dla wszystkich prawdziwych chrześcijan wyznacznikiem właściwego postępowania: „Idźcie i róbcie wszystko, cokolwiek wam powie. J 2,5

Gość zew ryczacej gesi
to jest strona byłego świadka jehowy " wszak i szatan przybiera postać anioła światłości " 2 KORYNTIAN 11:14 - demon przybierający postac kobiety i podajacy sie za Marię zwodzi ludzie diabelskimi naukami czy to jest prawda pisze szatan przybiera postać anioła światłości a kim jest anioł światłości czy to jest człowiek znalazłem ze anioł swiatłosci to anioł ktury stoi po stronie Boga

Gość zew ryczacej gesi
to sa bzdury swiadka jehowy

Gość jak mozna byc tak naiwnym
stworzeniem zeby miec poglądy rodem ze sredniowiecza ? autorko tego durnego stwierdzenia w temacie a ty boisz sie przedmiotów ?

Gość jak mozna byc tak naiwnym
Juz po 3 dniach modliwy na rozancu zauwazylam ze niektore spoiwa zmienily kolor ze srebrnego na zlotawy, I wiesz kiedy tak sie dzieje? jak spoconymi łapskami pocierasz tombak czyt.chińskie badziewie w kolorze srebra wtedy on utylizuje i robi sie rudy

Wiem, właśnie 'byłego' świadka Jehowy. Ale czytając jego stronę odnoszę wrażenie, ze człowiek wie o czym pisze, a przynajmniej zna Biblię lepiej niż niejeden chrześcijanin. Tak jak piszę- nikogo nie chcę do niczego przekonywać, akurat sama nie wiem już w co wierzyć a w co nie... ale dobrze szukać odpowiedzi na nasze pytania w różnych źródłach. Odpowiedź dotycząca tematu- uważam, że nie, szatan nie boi się różańca. Szatan boi się imienia Jezus.

jak może się bać, jak Satanael i Joshua (Jezus), to kumple.

Gość Sasza_Aleksander_vel...
Bądź pozdrowiona, Mario, łaskiś pełna, Pan z Tobą. Błogosławionaś Ty między niewiastami i błogosławiony Owoc żywota Twojego, Jezus. Święta Mario, Matko Boża, módl się za nami grzesznymi teraz i w godzinę śmierci naszej. Amen.

Gość Sasza_Aleksander_vel...
Bądź pozdrowiona, Mario, łaskiś pełna, Pan z Tobą. Błogosławionaś Ty między niewiastami i błogosławiony Owoc żywota Twojego, Jezus. Święta Mario, Matko Boża, módl się za nami grzesznymi teraz i w godzinę śmierci naszej. Amen.

Gość 2013-04-06
Taki nieudolny paciorek na noc: Zdrowaś Mario, łaskiś pełna...

Gość SarahaSaraSaraiXD21
W medjugorje nie ma zadnych objawien Boskich. To diabel!!!