Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 957

SZATAN BOI SIE ROZANCA

Polecane posty

coz - brak komentarza - kazdy przemawia za siebie - dobranoc :) z usmiechem na buzialku :)

Gość chcesz powiedzieć że depresj
dobrej nocy megn. Jeśli tu zajrzysz to zapamiętaj - to, że tobie pomogła modlitwa nie oznacza, że kto inny obędzie się bez leków. Nie ma tu mowy o żadnej łatwiźnie, jest tylko ROZMIAR problemu. Absolutnie nie neguję, że modlitwa mogła ci pomóc. Ale znam rodziców, którzy ODSTAWILI dziecku leki bo im nawiedzony bioenergoterapeuta zalecił ziółka i seanse. Skończyło się niestety tragicznie. Weźmiesz na siebie przemądrzała istoto tragiczne skutki odstawienia leków przez osobę w głębokiej depresji? Nie? To nie mów o ŁATWIŹNIE.

Gość spinka klinka
a jakos prosciej nie mozna odmawiac? wydaje mi sie,ze dawno temu mowilo sie Zdrowas Maryjo na koralikach i Ojcze nasz na tych pomiedzy..?

Gość ta rozpiska to nie jest
Różaniec, tylko koronka do Bożego Miłosierdzia. Dwie różne modlitwy

Gość vnfjrkgbihe
podajcie ta strone z objawieniami i pomodlcie sie prosze za mnie bo nie wiem jaka droga teraz pojsc:(

Gość ta rozpiska to nie jest
no to różaniec do garści i codziennie dziesiątka... Po dziesiąciu dniach będziesz wiedziała :-))

Gość chcesz powiedzieć że depresja
No i jak tam megn - porzuciłaś swój topik?

Gość ale jak ma
mozna prosic o stronke z objawieniami? czemu atakujecie megn ? -miła z niej osobka ,nikogo nie uraziła,wiec darujcie sobie takie ataki

Gość ale jak ma
megn wracaj do nas,jestes tu mile widziana

a no jestem - a niech atakuja - mi to wpada jednym uchem a drugim wypada :):):)

Gość ale jak ma
megn i dobrze,bo miła z Ciebie osobka

grunt to patrzec - i brac wnioski dla siebie - z przykladu innych :) wiecej nie bede dyskutowac z ta osoba - \"chcesz powiedziec\" - bo to pusta rozmowa - reszte pozdrawiam :)

dobra a teraz to i ja uciekam - ide na silownie - a i jeszcze jedno - przemadrzale sosoby uwazaja ze rozaniec odmawiaja tylko kobiety - brzydkie - nie udolne - i zasiedziale w domu - ahahahah - nic bardziej mylnego :) a i jeszcze jedno - o depresji wiem tak duzo -ze juz zastanawialam sie isc na psychologie - z reszta ukonczylam szkole z specjalizacja w dziedzinie psychologi :) uwazma ze duza sila lezy w samym czlowieku - a nie w 1 tabletce - trzeba w siebie gleboko wierzyc - no chyba ze dana osoba ma zalamanie po danej sytuacji - smierc osoby bliskiej itp.

Gość Sasza_Aleksander_vel...
Szatan się boi różańca! Amen!

Człowiekowi potrzebna jest Wiara i Modlitwa by nie zgłupiał i się nie zagubił od nadmiaru pinięndzów oraz szczęscia z zakupów na promocji

Gość takaPrawda
tak to prawda boi sie rozanca wszyscy energoterapeuci tez sie boja !!!

Gość Taka zagubiona jestem
Moja babcia z rąk różańca nie wypuszczała. Pod koniec życia stała się po prostu święta, to bylo w jej oczach, to powalało, tego się nie da opisać, tej dobroci, prostoty, dostojności, tego światła i ognia Boga żywego, a to wszystko w takim lichutkim ciele zbiczowanym przez okropności życia. Opowiadała mi Ona że jak była młoda to ryzykowała gwałt ze strony jedengo żołnierza niemieckiego, w czasie wojny to było normalne, ale krzyknęła wtedy do Matki Bożej o pomoc i w tej chwili drzwiczki plastikowe które ich dzieliły zassały się tak że dorosły mężczyzna klamką nie mógł nawet ruszyć. Ja natomiast bardzo chciałabym się modlić różańcem, lubię to, ale słyszę w sobie obrzydliwe przekleństwa przeciwko Matce Bożej i czuję się niegodna. Nie wiem czy to przypadkiem nie są moje myśli, to jest straszne. Mam też nieuporządkowaną sytuację sentymentalną, mianowicie nie mogę wyjść za mojego chłopaka który jest mi jedyną bliską mi osobą na świecie. Takie problemy mamy że szok. Czuje się brudna do takiej modlitwy a wyjść z tego brudu nie umiem.

Gość wiara czyni cuda i mozna
wierzyc nawet w rozowego slonia, jezeli wierzy sie szczerze, to nastapi uzdrowienie - taka jest moc umyslu. Ale mozna tez pasc ofiara manipulacji, jak ta osoba, ktora napisala, ze czuje sie "zbyt brudna" by modlic sie z rozancem. Ktos skutecznie obnizyl jej poczucie wartosci i napelnil wstydem, ona teraz zrobi wszystko, by tego wyimaginowanego wstydu sie pozbyc. Czyli jest na rozkazy. Dlatego trzeba uwazac, zeby nie pojsc w tym odjechaniu za daleko. komu rozaniec pomogl, niech nadal pomaga, ale pamietajcie, ze zrobiliscie to swoja wlasna wiara, wlasna sila, dokonaliscie samouzdrowienia. I nikt nie jest "zbyt brudny" by to zrobic i zeby pomagac innym.

Do" wiara czyni cuda" Szanuję twoje zdanie, ale nie jest ono sprzeczne z poglądami KK, a różaniec jest częścią KK. Wybierać jedno i odrzucać drugie to hipokryzja, bo wiara to nie koszyczek z którego można sobie wybierać to co się podoba. Albo całość, albo nic. Oto dlaczego nie czuję się Godna do odmawiania różańca niestety. Twoja teoria to wiara w siłę podśwoadomości ludzkiej, wiara chrześcijanina to wiara w moc Boga, bo Chrześcijanin wie że sam nic bez Niego nie może. To są dwie różne poglądy.

Miało być " jest ono sprzeczne"

Gość do zagubionej
pisze powazne: czy bylas u psychologa z tym problemem? Bo niestety czesto tak wygladaja objawy schizofrenii, ze w glowie slyszy sie przeklenstwa lub jest tak, jakby obca jazn przejmowala kontrole nad umyslem. Jezeli to bedzie sie pogarszalo, koniecznie pojdz na wizyte. Znajoma osoba miala takie objawy, teraz jest na lekach i poki co jest duzo lepiej a glosy w glowie ustapily.

Gość to prawda ja to wiem
kurcze, to raczej prawda az mi oczy załzawiły... Pamietam, ze 2 lata temu mialam dla mnie ciezki okres w zyciu, bylam jeszcze mloda i glupia, mialam 18 lat, spotyklalam sie dluzszy czas z pewnym chlopakiem, nagle on zerwal kontakt zero odzewu, ja sie zalamalam, nic nie jadlam, plakalam kilka dni bez ustanku...nie wiedzialam co mam robic, zaczęlam sie modlic, plakalam i modlilam sie jednoczesnie, pojechalam na cmentarz do najblizszych zapalic znicz, pozniej weszlam do kosciola i zaczelam rowniez sie modlic chyba rozaniec i po kilku dniach czulam wielka ulge, uwierzylam, ze Bóg mi pomógł, że wysłuchał mnie. W tym czasie miałam religie z bardzo dobrym księdzem, duzo nam tlumaczyl, widac bylo golym okiem, ze ma ogromna wiedze i potrafi ja przekazac, czulam sie silna duchowo, czulam, ze jest przy mnie Bóg i jest jedna z wazniejszych rzeczy. Zmnienili nam ksiedza...klasa oszalala, smiala sie z katechetki, praktycznie nie mielismy religii, w kolejnym roku rowniez jej praktycznie nie bylo, bo byly to luzne pogadanki nie na temat, wtedy czulam, ze ja sie oddalam od Boga, ze nie mam dla niego czasu, ze materialne rzeczy sa wazniejsze, od tamtej pory nie potrafie skupic sie na modlitwie, nie ma mnie tak jakby kto naprowadzic i bardzo tego zaluje...modle sie ale nie mam skupienia...zaczne prosic Boga, modlic sie, bo sama odczulam i wiem, ze Bog mi kiedys pomogl Od jakiegos czasu czuje sie nerwowa, najprawdopodobniej mam nerwice lekowa...Prosze o modlitwe, o skupienie, aby bylo mi łatwiej...

Do zagubionej, no to znaczy że normalny człowiek nie ma myśli? Jest taką intelektualną amebą, a jak ruszy umysłem to się go wysyła do psychiatry? To znaczy że Ty która uważa się za normalną nigdy nie masz żadnych myśli? Super teoria, no nie mogę. Myśli są podstawą człowieczeństwa i rozwoju, jego dumą, nie powodem do wysyłania do psychiatry.

Gość aaartrosis
Podziwiam ludzi, wierzących w Boską ingerencję w świat, w to, że Bóg wysłucha Waszych modlitw, a nie np. wieloletnich modlitw umierającego na raka dziecka w hospicjum dla dzieci, które i tak umrze bo jego prośby nie zostaną wysłuchane... Przerażające 🖐️

Jeszcze mi się przypomniało jak kiedyś na spotkaniu z pewnym świętym zakonnikiem odmawialiśmy różaniec, było nas wtedy kilkaset osób, modliliśmy się tak kilka godzin, nagle usłyszeliśmy taki przerażający skowyt, jakby kogoś żywcem przypalano, taki krzyk że ja takiego na uszy nigdy nie słyszałam. Nie wiem kto czy co to było. Zapytałam koleżanki z ławki, a ona spokojnym głosem do mnie że to "tylko" opetanie. Spoko kurcze, tylko opętanie.

Ja rowniez bardzo wierze w rozaniec czesto sie na nim modle. Teraz probuje wymodlic dla siebie jedna laske ale nie wiem czy wymodle... :(

Gość zew ryczacej gesi
jeżeli się słyszy w myślach w głowie bluźnierstwa przeciwko bogu i Maryja te mysli pochodzą od szatana i wystarczy powiedzieć w imię Jezusa idź szatanie do piekła a czasami trzeba isc do sakramentu spowiedzi by uwolnić sie od szatana bo kto grzeszył ten jest dzieckiem szatana i jest własnością demona Należy wykonać znak Krzyża i powiedzieć z wiarą: W IMIĘ JEZUSA, DUCHU NIECZYSTY, ODEJDŹ! albo W IMIĘ TRÓJCY PRZENAJŚWIĘTSZEJ OJCA, SYNA I DUCHA SWIĘTEGO, ODEJDŹ, SZATANIE! POPRZEZ ZASŁUGI DROGOCENNEJ KRWI JEZUSA, ZA WSTAWIENNICTWEM NIEPOKALANEGO SERCA MARYI, ŚWIĘTEGO JÓZEFA I WSZYSTKICH ŚWIĘTYCH ŚWIĘTEGO MICHAŁA I WSZYSTKICH ANIOŁÓW! lub odmówić Breve świętego Antoniego; bądź nosić je przy sobie OTO KRZYŻ NASZEGO PANA UCIEKAJCIE, NIEPRZYJACIELSKIE MOCE ZWYCIĘŻYŁ LEW Z POKOLENIA JUDY, POTOMEK DAWIDA. Święty Antoni Padewski pojawił się we śnie pewnej Portugalce, która wzywała go, gdyż odczuwała, że demon nakłania ją do samobójstwa. Zostawił on jej pergamin, który musiała stale ze sobą nosić (por. Pwt 11, 18). Kiedy się obudziła, wisiał on na jej szyi, a zawierał kilka linijek tekstu przytoczonego powyżej. Modlitwa ta była tak skuteczna, że król Dionizy I (zwany Liberalnym, 1279-1325), władający w tym czasie Portugalią chciał mieć ten pergamin. Kiedy odebrano go kobiecie, ponownie wpadła we władzę demona. Oddano jej dokładną jego kopię i wszystko wróciło do normy. http://tendersurrender.blog.onet.pl/Egzorcyzm-sw-Antoniego-z-Padwy,2,ID387588261,n

Gość wacikowa
czym jestem starsza tym moja wiara jest słabsza bardzo mnie to martwi bo jaki jest sens istnienia człowieka jak po śmierci nie ma już nic ? z drugiej strony jestem w stanie uwierzyć że jest jakaś energia , siła która napędza świat ale nie w takiej wersji jak przedstawia nasz KK jak sobie wyobrażamy boga ? jak on wygląda? dlaczego religie świata stwarzają tyle cierpień mam masę pytań bez odpowiedzi na jakiej podstawie kościół ogłosił Maryję za niepokalaną i wziętą do nieba z duszą i ciałem tak sobie dumali i wydumali? itd itd

Gość Magdalena jestem
Zobaczcie sobie egzorcyzmy Anneliese Michel na youtube. Coś w tym musi być, skoro szatan istnieje to istnieje też Bóg a to najlepsza wiadomość mojego życia!

Gość zew ryczacej gesi
ludzie sobie nawet nie zdaja sobie sprawy ze mamy pomocników na ziemi aniołów którzy pomagają np w budzeniu w szkole i w tysiecy sprawach mogą nam pomóc ale przewaznie interweniuja gdy jest zagrozone nasze zycie bo przez nasza wolna wole sa ograniczeniu i codziennie musimy ich prosic sa 3 obrazy stworzona boska moca całun turynski Chusta z Manoppello i Cudowna Tilma Juana Diego - autoportret Dziewicy z Guadalupe . Układ gwiazd bowiem na płaszczu Maryi nie jest przypadkowy! Co przedstawia? Otóż gwiazdy na płaszczy Matki Boskiej w sposób niezwykle precyzyjny odzwierciedlają rzeczywisty układ gwiazd na niebie, jaki występował w grudniu 1531 roku na zimowym niebie nad Meksykiem, a dokładniej podczas zimowego przesilenia ok. godziny 10:40. Co ciekawe układ gwiazd został na płaszczu przedstawiony w taki sposób, jakby obserwator znajdował się nie na Ziemi, czyli nie geocentrycznie, ale heliocentrycznie, tak jakby osoba malująca obraz znajdowała się na Słońcu. To naprawdę nieprawdopodobne, bowiem w 1531 roku nikt nie mógł w tak dokładny sposób odtworzyć tego obrazu. I znak wielki pojawił się na niebie: Kobieta odziana w słońce, księżyc pod jej stopami, a na jej głowie korona z dwunastu gwiazd. I jest brzemienna i krzyczy w bólach rodzenia, i męczy się, żeby porodzić" (Ap. 12, 1-2) http://lewjudy.info/index.php/meski-rozaniec/dolacz-do-plutonu/