Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 957

SZATAN BOI SIE ROZANCA

Polecane posty

Gość Leja0000i
do tej dziwczyny, która w myślach obraża Boga- to może być nerwica natręctw. Polega ona między innymi na tym, że w swojej głowie wypowiadamy lub wobrażamy sobie orazy niezgodne z naszym sumieniem. Osoby wierzące obrażają boga lub wyobrażają sobie, że kogoś zabijają. Od schizpfrenii różni się ona tym, że wiemy, że te głosy lub obrazy nie są prawdziwe i są wytworem naszego umysłu. A co do do egzorcyzmów Analise to nie wiem, co mam myśleć. Nagrania brzmią na prawdę okropnie.

Gość zew ryczacej gesi
to nie jest nerwica natręctw wystarczy odmówić egzorcyzmy i te myśli znikają a co do nagrania egzorcyzmów Analise to wypowiadali sie dźwiękowcy co kręcili ten dokument . i twierdzili ze im potencjometry wskazniki szalały i powiedzieli ze to występuje tylko podczas gdy gra orkiestra odsłuchajcie tylko 01 .mp3 i muwi jak szatan działa by odciągnąć od modlitwy Oręż do walki Duchowej http://chomikuj.pl/Jakubinka/o.Tadeusz+Hajduk+SJ/Or*c4*99*c5*bc+do+walki+Duchowej-o.T.Hajduk jest duzo na internecie o egzorcystach Ks. Piotr Glas, egzorcysta - Strategie działania szatana http://gloria.tv/?media=351170

no to mnie spróbuj wytłumaczyć - ale isę postaraj a nie tak jak zwykle :) słucham :)

Gość a propos nerwicy
Zgadzam się z poprzednikiem, objawy brzmią typowo dla nerwicy natręctw. Często maja właśnie podłoże religijne, u ludzi wierzących dotyczą zazwyczaj tematu bluźnierstwa. Mam teraz pacjenta z takimi objawami, właściwie bardzo podobnymi, tylko że on jeszcze musi dokonywać pewnych rytuałów, żeby skutki jego bluźnierstw nie wpłynęły negatywnie na jego rodzinę.

Gość zew ryczacej gesi
Nie bójmy się Szatana! Janina z G. Pewnego razu odwiedziła mnie wnuczka z moją córką to jest ze swoją matką. Patrzę, wnuczka ma na sobie bluzkę z czarnym krzyżem, odwrotnej pozycji, a u dołu jakieś niewyraźne znaki. Od razu zdałam sobie sprawę, że są to symbole satanistyczne. Zwróciłam córce uwagę na tę bluzkę, a ona, po powrocie do domu, zdjęla ją z dziecka i za moją radą spaliła. Tymczasem wnuczka stała się nerwowa, opryskliwa. Powiedziała mi: Babciu, mam takie przekleństwa i złość w myślach, coś mnie odciąga od pacierza i od pójścia do kościoła. Więc znowu rozpoczęłam modlitewny sznur: odmawiałam Różaniec, koronkę anielską i prosty egzorcyzm. Po pewnym czasie wnuczka powróciła do równowagi duchowej. Wnuczka przygotowywała się do I Komunii. Rok temu chorowała na wirusowe zapalenie żołądka i jelit i przebywała w szpitalu. Miesiąc przed Komunią świętą zachorowała znowu. Jej matka telefonicznie poinformowała mnie o tej chorobie. Zaczęłam intensywnie modlić się. Odmawiałam różaniec, modliłam się gorąco do św. Rafała Anioła. Na drugi dzień, wnusia telefońuje: Babciu, już do szpitala nie pójdę, bo jestem zdrowa. Opowiadała również, że gdy przed kilku dniami zachorowała, to słyszała w głowie jakby drwiące słowa: Nie pójdziesz do Komunii, hi, hi, hi! Nie pójdziesz! Modliłam się przez następne tygodnie, dodając: Tobie, Panie, zaufałam, nie zawstydzę się na wieki! Wnuczka przystąpiła, ku naszej wielkiej radości, dol Komunii świętej. Obecnie modli się często z mamusią i ze mn odmawiając różaniec i koronkę anielską. Dodam, że modlę się także do Boga, aby ominęło Polskę trzęsienie ziemi i inne kataklizmy.

przeczytałam tylko to ------------------Dlaczego bóg uzdrawia narkomana który nie chciał boga a nie uzdrowił Hitlera który wierzył w boga? --------------i już mi wystarczyło . Ty naprawdę wierzysz w to ,ze wiara Hitlera w Boga to jest naśladownictwo Jezusa o Jego nauk ? Czy to ,ze ktoś mówi o sobie " wierzę w boga " jest dostatecznym dowodem dla otoczenia ,ze NAPRAWDĘ wierzy ? Czy nie o takich mówił Jezus ,że nie wszyscy , którzy mówią ,ze Go znają - naprawdę Go znają ? twoje wywody śa dobre dla takich samych ignorantów j ka ty . Kariery posród wierzący nie zrobisz :) a na marginesie - żeby otrzymać pomoc od Boga - trzeba Go poprosić . Sądzisz , że Hitler Go prosił ?

Gość to prawda ja to wiem
taj jak pisałam wcześniej...od kilku lat moja wiara/modlitwy zmniejszyly sie, choc tego nie chcialam...staralam i staram skupic sie na modlitwie ale nie moge, cos mnie rozprasza, w dodatku czesto czuje niepokoj i podejrzewam, ze od kilku lat mam nerwice natrect ale wierze w Boga i chcialabym znow zblizyc sie tak jak bylo kiedys lecz nie moge sie skupic, nie moge znalezc czasu i wszystko dzieje sie jakby na przekor mnie. Macie jakies rady, jak z tym walczyc?

Gość zew ryczacej gesi
Hitler za to został demonem stworzył własna religie i to ze na pasku u zołnierzy było bóg znami nie oznaczał ze to jest katlicki bóg tylko Hitlera za boga

Gość zew ryczacej gesi
Oręż do walki Duchowej-o.T.Hajduk i wysłuchaj pierwsze nagranie 01,mp3 http://chomikuj.pl/Jakubinka/o.Tadeusz+Hajduk+SJ/Or*c4*99*c5*bc+do+walki+Duchowej-o.T.Hajduk kupic sie na modlitwie ale nie moge, cos mnie rozprasza, w dodatku czesto czuje niepokoj to jest działanie szatana

Gość to prawda ja to wiem
to co mam robić?

Gość nerwice natrectw leczy
sie, ale niestety niezbedna jest konsultacja u psychiatry. Ludzie sie tego boja, bo mysla, ze od tej pory beda miec etykietke swira. Ale nerwica natrectw nie jest choroba psychiczna, lecz choroba nerwowa, ktora da sie i mozna wyleczyc.

postać Adolfa Hitlera była żywym odzwierciedleniem zachowań boga jahwe i nie zmienicie tego powołując się na Jezuska - rozbawia mnie wasza bezsilność wobec tego

Gość zew ryczacej gesi
najgłośniej krzyczą i rzucają oszczerstwa ci, którzy albo nie wiedzą co mówią , albo kierują się zwykłą nienawiścią do chrześcijaństwa, zresztą taką samą jaką okazywał mu Hitler. Fakty bowiem wskazują na coś zupełnie przeciwnego, gdyż nazizm nie miał nic wspólnego z chrześcijaństwem, stanowiąc zresztą swoją rasistowską ideologią dla niego zagrożenie. W istocie jego ideowych źródeł należy się doszukiwać raczej w neopoganiźmie i okultyźmie, a nie w chrześcijaństwie. To, że Hitler został ochrzczony w kościele katolickim o niczym nie przesądza , podobnie zresztą jak i ten fakt, że prawdopodobnie w jego żyłach płynęła krew żydowska ( str. 43). Ponadto Hitler ani nie uważał się za katolika , ani nie postępował jak powinien postępować katolik. Prawdziwy katolik winien postępować zgodnie z nauką Chrystusa, która jest "religią miłości" - jak żadna inna na świecie, co więcej prawdziwym katolikiem nie może być człowiek, który sieje wokół nienawiść, rasizm, gardzi chrześcijaństwem i niszczy Kościół katolicki. Zresztą sam Hitler wypowiedział następujące zdanie: "Gdy dojdę do władzy Kościół katolicki nie będzie w Niemczech mieć głosupełen pogardy stosunek do chrześcijaństwa wyraźnie ukazują następujące słowa Hitlera: "Najcięższym ciosem jaki kiedykolwiek spadł na ludzkość, było chrześcijaństwo ... Jest ono wynalazkiem chorych umysłowo ... plagą podobną do syfilisu" ( str. 134)

Gość zew ryczacej gesi
Organizacje katolickie pozamykano już w 1933 roku ( str. 399) zaś w 1935 roku zlikwidowano modlitwę w szkołach. Konsekwentnie usuwano także księży ze szkół tak, że już w 1935 roku około 700 duchownych pozbawiono prawa nauczania religii. Wykorzystując sfabrykowane oskarżenia stawiano pod sądy setki duchownych i katolików świeckich.W 1937 r. Stolica Apostolska potępiła niemiecki narodowy socjalizm w encyklice Mit brennender Sorge (zaś włoski faszyzm w 1931 r. w encyklice Non abbiamo bisogno ). Watykan umieścił na indeksie ksiąg zakazanych sztandarowe dzieło głównego ideologa nazizmu, Alfreda Rosenberga Mit XX wieku (Rosenberg propagował tam wizję heretyckiego, podbudowanego neopoganizmem, chrześcijaństwa pozytywnego) (...) Za rządów Hitlera dla niemieckiego Kościoła nastały ciężkie dni. Rozwiązano katolickie partie i stowarzyszenia. Zamknięto większość religijnych gazet, zniesiono szkoły wyznaniowe. Mnożyły się napady bojówek. Duchownym wytaczano procesy, często pod wydumanymi zarzutami nadużyć finansowych i przestępstw seksualnych. Prześladowania dotknęły 12 tysięcy niemieckich księży; setki z nich poniosły męczeńską śmierć. Jeszcze gorzej przedstawiała się sytuacja na terenach państw zniewolonych. W jednej tylko Polsce z rąk niemieckich narodowych socjalistów zginęło 6 biskupów, 1923 księży diecezjalnych, 63 kleryków, 580 zakonników, 289 zakonnic. Symbolem męczeństwa duchowieństwa okupowanej Europy stał się obóz koncentracyjny w Dachau; więziono w nim 2720 duchownych (w tym 2597 katolickich) z 20 krajów 1780 Polaków, 447 Niemców, 156 Francuzów, 109 Czechów i Słowaków, 63 Holendrów, 50 Jugosłowian, 46 Belgów, 28 Włochów, 16 Luksemburczyków, 5 Duńczyków, 3 Litwinów, 3 Węgrów, 2 Albańczyków, 2 Anglików, 2 Greków, 2 Szwajcarów, 1 Norwega, 1 Rumuna, 1 Hiszpana oraz 3 bezpaństwowców." Jednocześnie wszystkim tym antykościelnym akcjom towarzyszyła coraz intensywniejsza agitacja antyreligijna. Jedno z haseł hitlerowskiej propagandy głosiło "... Kościół musi upaść , aby Niemcy mogły żyć ... ." W refrenie jednej z pieśni hitlerowskich oddziałów szturmowych SA powtarzano "Towarzysze z oddziałów szturmowych wieszajcie Żydów, stawiajcie księży pod ścianę", z kolei młodzież z Hitlerjugend śpiewała podczas zlotu norymberskiego w 1934 roku "... Żaden podły ksiądz nie wydrze z nas uczucia, że jesteśmy dziećmi Hitlera. Czcimy nie Chrystusa, lecz Horsta Wessela. Precz z kadzidłami i wodą święconą. Kościół nie rozumie , co dla nas jest cenne. Ta swastyka przynosi zbawienie światu, chcę podążyć za nią krok w krok." ( str. 97). Ostatecznie w Trzeciej Rzeszy stanęło na tym, że według wyrażenia dra Hompfla "kultura którą posiadamy nie jest chrześcijańską , a co jest chrześcijańskie nie jest dla nas kulturą." ( str. 391). Gdzie można doszukiwać się źródeł tego typu postaw? Jak uważają niektórzy niemałą rolę w tym dziele odegrał Luter i jego następcy, którzy starali się z użyciem wszelkiej przemocy wykorzenić z ziemi niemieckiej katolicyzm, postrzegany jako podległość wobec Rzymu, niegodną prawdziwego patrioty niemieckiego.

Różaniec pomógł mi w wielu życiowych problemach. Dzięki niemu odzyskałam radość życia, nadzieję na lepsze jutro, jakośc mojego życia znacząco się poprawiła, a hemoroidy zniknęły bez śladu.

Gość Takie przemyślenie
W żadnym innym temacie nie widać tak mocno starcia dobrego ze złem.

Gość Sasza_Aleksander_vel...
Bądź pozdrowiona, Mario, Matko Boża... :-). Amen.

Gość zehllinna
moheriada w natarciu

Gość Taka jedna dzieweczka
Ten się śmieje kto się śmieje ostatni. Zobaczymy jaki bęsziesz wesoły na łożu śmierci jeden z drugim.

Gość grdf
klery sa jebnięte na punkcie błony

Bądź pozdrowiona, Mario, łaskiś pełna, Pan z Tobą. Błogosławionaś Ty między niewiastami i błogosławiony Owoc żywota Twojego, Jezus. Święta Mario, Matko Boża, módl się za nami grzesznymi teraz i w godzinę śmierci naszej. Amen.

Gość grzesznik niepoprawny
Dziwnym trafym trafiłem na ten temat., a bywam tu często i nigdy go nie widziałem. Może to zbieg okoliczności , albo ? no własnie co. Wczoraj przystapiłem jeszcze do Komuni, a wieczorem mnie opętało i zgrzeszyłem przez masturbację, rano poprawiłem:o. Prawie trzy miechy jak byłem do spowiedzi i co dzien odmawiałem rózaniec chodziłem też na październikowe nabożenstwa i przystępowałem do Komuni. Jednym słowem byłem taki szczęsliwy! Niestety od 1-go listopada nie odmówiłem rózańca i chyba szatan mnie skusił, bo jak to nazwać inaczej ?!!! Czuję sie okropnie:( Wstydzę sie teraz spowiadać z tego, bo nie jestem młody, nawet nie wiem jak to delikatnie ująć żeby nie powiedzieć "masturbowałem się" Wstyd:(:(:(

Gość grzesznik niepoprawny
żeby mozna tak móc wyspowiadac sie przez neta:o, właściwie już to zrobiłem, ale nie do odpowiedniej osoby.

Bądź pozdrowiona, Mario, łaskiś pełna, Pan z Tobą. Błogosławionaś Ty między niewiastami i błogosławiony Owoc żywota Twojego, Jezus. Święta Mario, Matko Boża, módl się za nami grzesznymi teraz i w godzinę śmierci naszej. Amen.

Gość nie wiem nie jestem pewna
Też modliłam się do Maryi i myślałam, ze dobrze robię. Jednak jedynym pośrednikiem między nami a Bogiem może być Jezus. Nikt inny. Poza tym nie powinniśmy nigdy modlić się bezmyślnie, modlitwa powinna być dyskusją z Bogiem, a nie wyuczoną modlitwą. Nie będę posuwać się dalej w moich wywodach, ponieważ dopiero od niedawna zgłębiam temat Boga. Ale poszukaj sama, poproś Boga o drogę i poczytaj sobie skąd w naszej religii wziął się kult maryjny.

Gość zew ryczacej gesi
Jednak jedynym pośrednikiem między nami a Bogiem może być Jezus kto to jest nami czy Maryja tez zalicza się do nami czy nie

Gość nie wiem nie jestem pewna
Nami, czyli ludźmi obecnie żyjącymi i modlącymi się do Boga.