Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malkatka

nietypowe miejsca w ktorych byliscie

Polecane posty

Gość malkatka

w jakich niestypowych miejscach byliscie, co nietywpowego zwiedzilisccie? pytanie nie o wlochy, tunezje itp, tylko miejsca ktore nie sa bardzo popularne pod wzgledem ilosci turystow polskich. pozdrawiam serdecznie i prosze o pomoc

Gość malkatka
tak naprawde pytam, poniewaz pisze prace z turystyki i interesuje sie nowymi trendami w turystyce, tym jakie nowe miejsca ludzie odkrywaja, jak zwiekszaja sie ich potrzeby i nei wystarcza im lezenie na wloskiej plazy:) podrozy "inne", czasem w niebezpieczne miejsca, czasem bardzo egzotyczne, takie ktore z reguly nie uchodza za miejsce docelowe turystow polskich. bede wdzieczna za kazda pomoc i informacje

ja byłam w miejscu (góry polskie) nie powiem jakie :P gdzie poziom jest p.p.m. , to jest takie złudzenie optyczne samochód w tym miejscu przy zgaszonym silniku jedzie pod góre !!!! O ile pamietam to jest niedaleko Szklarskiej Poreby ( Jelenia Góra)

Gość ksiondz stefan brzeszczot
Bośnia podczas konfliktu :D

melizka - to jest w Karpaczu dokladnie i nie jest tam p.p.m. z tego co mi wiadomo; to jest jakis dziwny zakret i take jest po prostu zludzenie. jest z gorki a wydaje sie ze pod; jakos tak. pozdrawiam

mi najbardziej ze wszystkich wycieczek podobala sie wycieczka do sankt petersburga, a jeszcze bardziej do peterhofu. niestety, nie wszyscy w polsce wiedza, czym charakteryzuje sie to piekne miasteczko jakim jest peterhof a szkoda

Gość Możesz iść po rozum do głowy
ale i tak go nie zobaczysz :O

Byłem w Suszu - taka miejscowość w Polsce. Jest tam jezioro o kwasowatym pH. Nie ma żadnych żyjących zwierząt. Jezioro jest położone w lesie na dodatek - żadnych kąpiących bo woda może podrażnić skórę. Widok i otoczenie nieziemskie. Byłem wtedy w szkole podstawowej ale pamiętam ten widok jak dzis.

Gość cast away
Byłem w kilku pięknych miejscach w kraju i to wcale nie tak odległych od dużych miast - niestety nie mogę ich ujawnić z obawy przed zasyfieniemzadeptaniem (inna sprawa że są trudno dostępne)

Gość jn. jak nizej
w sexszopie

Gość w Czarnogórze
piekna i nie zdominowana przez turystow ;)

Gość cast away
--> stic a propos - takich jeziorek na całym północnym pasie nie brakuje. Inna sprawa że lepsze takie niż wytrute ściekami :O

w 2005 roku byłam w Jegłowej k. Strzelina w kamieniołomie, tam wydobywa się kaolin tj, surowiec do wyrobu porcelany - ale występuje tam kryształ górski, coś pięknego... pech chciał że akurat w tym dniu był upał 35 stopni i nie mieliśmy siły pokopać... mało co wygrzebaliśmy i wracaliśmy,, ja tam jeszcze pojadę!!!

Góra żar ma to do siebie że tam kolo toczy się pod góre. Tzn możesz stanąc samochodem z wylaczonym silnikiem a on zamiast toczyc sie w dól bedzie powolutku jechal po gore. I nie jest to zludzenie optyczne ze jest to pod gorke bo gorka ma swoje pare metrow. wiec to nie o to chodzi.

I jeszcze jest to raj szybowników :-) Na mnie wielkie wrażenie zrobiło Borne Sulimowo - poradziecka baza wojskowa. Miejsce wymarłe, wyludnione, a współczesne. I cmentarz dzieci z lalkami na grobach... Jak z horroru.

samochod toczy sie pod gore i inne przedmioty.tak tez jest na gorze ŻAR. ostatnio bylam w bradford, to miasto w anglii obok LEEDS.w prawdzie bylam w Anglii ale czulam sie jak w Pakistanie.duzo tam pakistanczykow, barow , sklepow pakistanskich i nawet podworka wylewają betonem tak jak w Pakistanie (zero zieleni) .

Gość upupupupupupu

Gość wołgograd

Gość Blada Irenka
Powiem Wam,piekne miasto:Havana.Historia krzyczy z kazdego budynku,wystarczy przymknac oczy....