Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość udolny hehehehe

nieudolni Polacy jadą do W. Brytanii....

Polecane posty

Jak juz zobaczylam nazwisko Kaczynski to samo juz mowi za sibie:O:O:O pierd**** karakan

Gość winogrona są potwornie
ja bym chciała wiedzieć, jak pobierają te zasiłki w Polsce siedząc w Wielkiej Brytanii...

Gość ooooooooooooo
Tak tak prezydent ma racje, razem z mezem jestesmy nieudolni...nieudolni dlatego ze stac nas wynajac sobie domek, ze mamy samochod (passata 98 rocznik) ze w koncu zyjemy jak ludzie, na poziomie na jaki w polsce nigdy nie moglibysmy sobie pozwolic. Jestem nieudolna bo nie musze sie zastanawiac czy kupic dziecku banana czy jogurt (bo i tak w polsce bywalo jak bylismy jeszcze udolni). Poprostu trzeba zwalic wine na cos ze rodacy spierdalaja z kraju az sie kurzy, kazdy ma prawo do godnego zycia a nie do wegetacji od pierwszego do pierwszego....

Gość
No to apelujcie do wszystkich, kogo tylko znacie, zeby poszli na wybory. To jest nasz dzień. Jak jeszcze lokalną władzę oddamy tym oszołomom, to tak dostaniemy po dupie, ze sie bedziemy lizać kilka ładnych lat. No chyba, ze chcecie miec koscioły zamiast szkół, mature z religii, prezerwatywy na recepte, smierć matki kosztem narodzin dziecka, grzebanie w przeszłości wszystkim po kolei i kraj nienawiścią i goryczą płynący.

Gość kajala
no właśnie,przecież muszą się co miesiąc stawiać w UP.Pan prezydent widać nie zna sie na funkcjonowaniu systemu i opowiada na forum miedzynarodowym bzdury.Zresztą nie pierwszy raz.

Gość ewa12345
mam nadzieję ze wszyscy niedługo wyjadą z polski

Gość ---------------
ale wy dziwni jesteście.Przecierz mozna zalatwic by ktoś za nas składal podpisy w UP a kasa wplywa na konto.Napewno znacie takich ludzi a tu udajecie,że nic takiego się niedzieje.Polak wszystko potrafi.:-D

Gość kilko
ooooooooooooo__> ale ci zazdroszczę ale tak pozytywnie. Jak ja bym chciał żyć w takim błogostanie.

Gość ooooooooooooo
Owszem zdarzaja sie i takie rzeczy, ale nie generalizujmy, nie wszyscy tak robia...

Gość kilko
no tak można sobie wiele rzeczy załatwić ale niestety polak jest nauczony od zarania dziejów, że jak sam sobie nie poradzi to zginie. Stąd te kombinacje, których jesteśmy nauczeni od pokoleń. Inny naród dawno przepadł by z kretesem a my? My nadal istniejemy !

Gość kilko
ale nie wiem jak długo bo ,,nasz,, praezydent ciągnie nas na dno razem z sobą

Gość ooooooooooooo
Widzisz kilko tu zycie jest inne a dodam ze nie mamy zadnej prestizowej pracy (jestem sprzataczka moj maz tez pracuje fizycznie) jaka sprzataczka w polsce jezdzi passatem hm?

Szkoda tylko,że niepotrafimy pozbyć się kaczorów.Boję się,że te wybory też wygrają:-(

Gość kilko
oooooooooooooo.....powiem Ci, że ja posiadam własną firmę i może również jeżdżę dobrym autem ale co z tego. Dzieci nas prawie nie widzą, ludzie nie płacą za wykonaną usługę bo nie mają kasy i tak w kółko. mam tego tak dosyć, że czasami także rzuciłabym to w pieruny i wyjechała. Sprzątanie też praca a jak masz jeszcze z tego odpowiednie środki aby czuć się komfortowo to super!

Gość ooooooooooooooooo

oooooooo---> żeby nie to, ze mam małe dziecko, którego nie zostawię, to bym sie zatrudniła u Ciebie jako pomoc sprzatajacej :-) I tak bym lepiej stała nize obecnie jako urzędnik państwowy :-D :-D :-D LUDZIE IDŹCIE NA WYBORY!!!!!! Ci, którzy są za granicą, też mogą iść - idźcie do ambasady wypełnić odpowiedni druczek do uzyskania uprawnienia do głosowania! Liczę na Waszą nieobojętnosć! Nawet, jesli już tu nie wrócicie, to pomózcie tym, któzy zostali :-))

Nie dziwie sie tym nieudolnym Polakom, ze wola siedziec w Wielkiej Brytanii niz w Polsce skoro premier UK bardziej ich szanuje niz wlasny prezydent... Poza tym wydaje mi sie, ze dla wielu osob taki wyjazd jest niezlym sprawdzianem zaradnosci, zwlaszcza dla ludzi, ktorzy rezygnuja ze wszystkiego co mieli w Polsce i razem z cala rodzina przyjezdzaja na Wyspy... jak bardzo musza byc zdeterminowani i bez braku perspektyw w Polsce aby to zrobic? No ale kaczka widzi sytuacje po swojemu. Panstwo jest swiete, winni sa ludzie. O matko, az mi cisnienie podskoczylo.

Gość azibela
M ój mąż jest w Anglii i ani ja ani moje dzieci nie jesteśmy z tego powodu rozradowani.W końcu nie jasteśmy razem ale w naszym kochanym kraju oboje pracowaliśmy i stać nas było tylko na opłaty.Teraz mam wszystko oprocz męża i ojca.

Gość Beznadzieja 123
Ludzie, wstyd mi ze mamy takich politykow!!!!!! Oni wrecz zachecaja do wyjazdow tymi swoimi wypowiedzami, postepowaniem.... Porazka na całego!!!!

:classic_cool: prezydent kaczynski to geniusz na jakiego czekalismy od czasow kopernika. trzeba go trzymac i cholubic. nie wiem czy ma wrodzony talent czy tez szybko sie uczy od innych poteznych przywodcow. te jego stwierdzenia sa na miare intelektu george'a busha. biorac pod uwage jak amerykanie promuja madrosc swoich przywodcow na calym swiecie, powinnismy tez i my zastanowic sie jak promowac naszego prezydenta kaczynskiego. biorac pod uwage jego geniusz powinnismy sie zastanowic czy to jest etyczne i moralne abysmy ten geniusz trzymali tylko i wylacznie dla siebie czy tez wspinajac sie z mozolem na wyzszy szczebel moralnosci raczej powinnismy sie tym geniuszem podzielic z calym swiatem aby pomoc innym krajom pozbyc sie nieudacznikow. chcialem juz powiedziec nieudacznicy na madagaskar ale powiem nieudacznicy do wielkiej brytanii. :classic_cool:

Gość myślenie nie boli
Wystarczy rzucić hasło Kaczyński ,aby stałe grono narzekaczy uaktywniło swoja obecność i nie ważne czy jest to prawda czy fałsz ....istotne jest że mozna znów sobie pokrzyczeć ,wyzwać kogoś od moherów ,dac upust swoim negatywnym emocjom .Tymczasem ci ludzie rządzą polską dopiero od roku czasu . Patrząc zaś na zarzuty wobec nich(mam na myśli sprawy gospodarcze), odnosi się wrażenie że co nie którzy chcieliby, aby w tym czasie kraj stal sie miodem i mlekiem płynącym... oczywiście przy tym zapominając które wcześniejsze rządy doprowadziły do takiej sytuacji w jakiej się znajdujemy .:)🖐️ Natomiast coś odnośnie samego tematu ; http://wiadomosci.onet.pl/1430911,12,item.html

myslenie nie boli - masz rację, ale procentująca gospodarka nie jest zasługą obecnej władzy, tylko mozołu poprzedniej. To chyba sam nawet wiesz :-) Jak mam szanować Prezydenta (którego nie wybrałam), skoro on ma szarego obywatela Polaka w głębokim poszanowaniu? Nawet na arenie miedzynarodowej próbuje zdeprecjonować Polaków. To dla mnie nie jest Prezydent godny szacunku. Za te słowa powinien zrezygnować ze swojego urzędu, bo Prezydent jest reprezentantem całego narodu (nawet tego na emigracji) i jego zakichanym obowiązkiem jest godnie reprezentować swój urząd,byśmy nie musieli sie wstydzić, a nie kalać własne gniazdo. To dzięki obywatelom polskim został Prezydentem i bardzo szybko o tym zapomniał.

Nie wiem czy zauwazyles/as, ze nie napisalam nic o sytuacji gospodarczej, to co mi sie nie podoba w obecnym rzadzie to wprowadzanie patriotycznych i katolickich wartosci do zycia politycznego, brak otwartosci umyslu, tolerancji, profesjonalizmu. I sa to niestety przywary TEGO wlasnie rzadu.

Gość wstyd mi że jestem polakiem
qu**a!!! te pie***ne rządy pojebańcó sprawiają, że człowiek wstydzi się tego skąd pochodzi. zastanawiam się, czy można zrzec sie obywatelstwa? nie chcę być polakiem i jeszcze ten tekst, że wyjeżdzający na wyspy sa zarejestrowani w kraju jako bezrobotni i zawyżają statystyki bezrobocia. niech się nasz szanowny prezydent doinformuje, jak nie pojawisz się w UP i nie podpiszesz listy, to z niej skreślają tym samym bezrobocie spada, bo nie am cie na liscie-nie jestes bezrobotny. bosze...........ręce opadają... i po co ja się wkurwiam?!

Gość ooooooooooooo
kilko---->Widzisz gdyby mi sie w Polsce ukladalo to nie jechalabym za granice, to nie tak latwo zaczac nowe zycie z 2 torbami podroznymi ktore zabralam wyjezdzajac z moim 2,5 letnim wtedy synkiem aby dolaczyc do mojego meza w UK. Niestety nie udalo mi sie isc na studia chociaz bardzo tego chcialam, glowy do interesow tez nie mam niestety. I jaka ja po srednim moglabym miec prace, (jak ludzie po studiach nie moga znalezc), zeby zyc na przyzwoitym poziomie, w slepie za 800 zł? Az dziw ze nie ma jeszcze zadnych zlosliwych komentarzy ze szoruje kible w anglii, ale nie zamierzam tego robic wiecznie, jak sie nadazy okazja zmienie prace a poki co to nie narzekam, kasa z tego jest i czas dla synka jak juz wroci ze szkoly tez mam...

rzucilem okiem na ten link w jednym z wpisow powyzej. wlasciwie co zostalo powiedziane a co nie zostalo powiedziane to wie tylko prezydent i ci co tam byli a uwaznie sluchali. przydaloby sie miec pelne nagranie wypowiedzi to wtedy mozna by sie wypowiedziec odnosnie jak naprawde bylo. odnosnie linku podaje sie tam watpliwosci znajomosc angielskiego u angielskich dziennikarzy. ciekawe. do mnie ten argument nie trafia. powinni podac kto jest tlumaczem prezydenta i jakie ma umiejetnosci czy doswiadczenie. wtedy mozna by wyrobic sobie bardziej obiektywne zdanie. fakt ze te gazety ktore sa wymienione to maja odchylenie na prawo wiec trudno aby pisaly zbyt pozuytywnie o obcokrajowcach, ale nie naleza one do najgorszych gazet., aczkolwiek nie sa najlepsze. FT ma lepsza marke. ten link moze byc przykladem tzw spinu aby odkrecic to co zostalo powiedziane. bez pelnego nagrania nie mozna sie na 100% wypowiedziec.

Myślę, że zażenowanie Tony\'ego Blaira było na tyle wyraziste, ze tak, czy siak - zostało popełnione faux pas przez polską stronę i tego się nie odkręci. A Prezydent wiedział, co mówi i tłumacz na pewno był biegły w języku. Wątpię, by z Prezydentem pojechał niedouczony tłumacz. Zresztą to nie pierwsza \"wpadka\" prezydencka.

moze tlumacz i biegly, ale wiele slow angielskich w prostym tlumaczeniu na polski wydaje sie miec takie samo znaczenie podczas gdy sa pewne subtelne roznice. problem ten ze pewne slowa nie maja dobrze pasujacego odpowiednika, a tlumaczac z polskiego na angielski czasami ma sie wybor angielskich slow ktore z grubsza odpowiadaja polskiemu jednakze maja roznice w znaczeniu. oprocz tego pewnych rzeczy sa trudne a czasami niemozliwe do przetlumaczania z jednego jezyka na drugi. najlepiej gdybysmy mogli wysluchac pelnej nieokrojonej wypowiedzi po polsku a nie opierac sie na angielskim tlumaczeniu.

może i masz rację, ale Prezydent raczej tłumaczy się z tego także nieudolnie :-o. No i gdyby faktycznie było tak fatalnie przetłumaczone, to na pewno dawno już odczytano by sprostowanie prezydenckie. Mnie się wydaje, ze Pan Prezydent tak właśnie mysli i dlatego tak się wije z tego powodu. Będę oglądać \"Szkło kontaktowe\" dziś, moze bedzie coś więcej w tym temacie :-)) Pozdrawiam!!!