Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czacza

KONONOWICZ NA PREZYDENTA - zobaczcie!!!!! PORAŻKA !!!!!!!

Polecane posty

Gość natalyyy
pierwsza moja mysl Jak ten niepelnosprytny zostanie prezydentem to bez jaj smigam z tego kraju, oznacza to ze wschod opanowal marazm albo i sieczka kapusciana w glowie... Idiota roku ale rozbawil mnie do lez. Tatus co sie przeprowadzil i nie bedzie niczego mnie zabilo

Gość kocica na manowcach
oj Sianecki- bo on się uchachał, to ja tez mam w gacie rżnąć ze śmiechu??? Cymbały ze "Szkła kontaktowego" nie widzą, że przedłużenie Al. Jerozolimskich, to.... Al. Jerozolimskie. Z tych durniów się kurna śmiej!

Gość kasialux
Polska polityka podąża zupełnie inną drogą niż polityka reszty Europy. O ile standardy zachodnie uniemożliwiają całkiem sporej części społeczeństwa ubieganie się o stanowiska publiczne, to w naszym kraju jest wprost przeciwnie. W Polsce na fotel burmistrza, wójta, prezydenta czy radnego może kandydować nawet człowiek z prawomocnym wyrokiem sądowym. To, co jest nie do pomyślenia w USA czy Francji- w Polsce jest w pełni akceptowane. Dlatego też stajemy sie krajem gdzie prezydent miasta jest z wykształcenia mechanikiem i nie ma zielonego pojęcia choćby o podstawowych zasadach ekonomii. Ale tak sie już u nas utarło, że wykształcenie, znajomość tematu oraz ogłada towarzyska i językowa to rzeczy, których polityk uczy się dopiero po zdobyciu mandatu. Doskonałym przykładem do analizy tego „stanu chorobowego” polskiej polityki jest niedawne wystąpienie w telewizji regionalnej kandydata na prezydenta Białegostoku-Krzysztofa Kononowicza, kandydata KWW Podlasie XXI Wieku. Już samo powitanie wywarło wrażanie: dzień dobry, nazywam się X mój ojciec zginął w Powstaniu Warszawskim i był człowiekiem bogobojnym. Cóż takiego zaproponował swoim wyborcom syn bohatera wojennego? Cytuję: „Zlikwiduje dla młodzieży alkohol, narkotyki i papierosy (...)żeby nie było papierosów alkoholu i narkotyków, żeby niczego nie było”. Taka wizja przyszłości jest co najmniej mocno pesymistyczna. Pan Kononowicz zamierza również poprawić poziom bezpieczeństwa w mieście. Jak? Postanowił dać młodzieży pracę, bo jak młodzież nie ma pracy to... napada na starszych ludzi. A ci potem przychodzą i skarżą się potencjalnemu prezydentowi. Niestety, nie powiedział jak i komu zostanie ta praca przyznana, a co ważniejsze- kiedy? Jeszcze ciekawszy był sposób uzasadnienia własnych racji: „ jestem człowiekiem wierzącym i praktykującym i wiem jak zlikwidować alkohol, papierosy i narkotyki”. Niestety w swoim krótkim wystąpieniu Kononowicz nie powiedział czy ta wiedza spłynęła na niego z nieba czy też powiązana jest z jego wiarą i praktyką w jakiś inny sposób. Między innymi z wystąpienia tego kandydata wyłania sie ponury obraz polskiej polityki XXI w. Okazuje sie bowiem, że poprawne posługiwanie się językiem polskim wcale nie jest konieczne. Jestem w stanie zrozumieć przemawianie do wyborców w gwarze regionalnej - to może służyć przedstawieniu kandydata jako człowieka „stąd”. Ale elementarne braki w gramatyczności wypowiedzi, ciągłe „achy” i „echy” czy nagminne używanie rusycyzmów to już poważne niedouczenie. Samo na usta ciśnie się pytanie: jakie warunki trzeba spełnić, żeby móc kandydować? W obecnej Polsce niewielkie; wystarczy być wierzącym i praktykującym katolikiem oraz mieć ojca, który zginął walcząc z okupantami. Wiedza i doświadczenie nie jest wymagane. Zupelnie niewskazane jest posiadać dziadka walczącego w Wehrmachcie. Niestety sami jesteśmy sobie winni. Pozwalając na to by ludzie bez podstawowych umiejętności politycznych i wiedzy zasiadali w Sejmie czy piastowali urząd wicepremiera kusimy kolejne, wschodzące gwiazdy polskiej polityki. A w naszym kraju jest wielu takich Kononowiczów- niektórzy potrafią po prostu przybrać głoszone przez siebie brednie w piękne słowa i rzucać obietnice bez pokrycia

Nabijanie się z niepełnosprawnych to żenada. Jeśli społeczeństwo go wybierze a wystawił Kononowicza faszysta Czeczetkowicz, to społeczeństwo będzie mieć zimny chów.;)

Gość endrju
'posiadam swoja posiadlosc, dom drewniamy... mam matke, mam brata... ' ;D

Gość myszxxxxxxxxxx
nie mam pojecia kto i jak go przekonal do kandydowania, ale sporo głosow dochodzi do mnie ze ludzie (mlodziez- ta "be") dla samych jaj bedzie na niego glosowac - to dopiero bedzie komedia

Gość fiat brava
kasialux - swietnie powiedziane "Ale tak sie już u nas utarło, że wykształcenie, znajomość tematu oraz ogłada towarzyska i językowa to rzeczy, których polityk uczy się dopiero po zdobyciu mandatu."

Gość robert wolański
Niestety sami jesteśmy sobie winni. Pozwalając na to by ludzie bez podstawowych umiejętności politycznych i wiedzy zasiadali w Sejmie czy piastowali urząd wicepremiera kusimy kolejne, wschodzące gwiazdy polskiej polityki. A w naszym kraju jest wielu takich Kononowiczów- niektórzy potrafią po prostu przybrać głoszone przez siebie brednie w piękne słowa i rzucać obietnice bez pokrycia

Gość prawie wyborca
ni no - dobry jest !!!! będę na niego głosował

Gość CO WY NA TO POKEMONY
KONONOWICZ NA PREZTDENTA POLSKI

Gość to juz nie jest smieszne
Spot wyborczy z Białegostoku podbija internet Spot wyborczy kandydata na prezydenta Bialegostoku bije rekordy popularności w serwisie YouTube. Obejrzało go już ponad 970 tysięcy internautów (stan na 14.00 w piątek). "Chcę zlikwidować całkowicie dla młodzieży alkohol, papierosy i narkotyki" - mówi w swoim spocie wyborczym kandydat komitetu wyborczego "Podlasie XXI wieku". Proponuje też "żeby (na Podlasiu - przyp. red.) nie było złodziejstwa, żeby nie było bandyctwa, żeby niczego nie było".

Gość biedroneczki sa w kropeczki
upupup:D

Gość pseudo anawa
żeby nieczego nie było - I TAK BĘDZIE

Gość BLUEBIRDDDE
O JA PIERDOLE:D

Facet moze i ograniczony umysłowo i nie potrafi tego ukryć. Kaczorki też sa ograniczeni, ale dobrze się kamuflują :-p Dla mnie - w jakichkolwiek wyborach głównie pod uwagę powinien być brany kandydat, który ma się czym pochwalić. Mianowicie - czego dokonał, czym przysłużył się społeczeństwu itd., itp. Chwalić to się powinni tym, co zrobili dobrego (i to powinno być kryterium wyborczym), a nie tym, co obiecuja zrobić....

Gość fan konononowicza krzysia
Ci co nie popierają Kononowicza i nie wierzą w Boga są nienormalni. Bóg wybrał tego człowieka by dał nadzieję Polsce, a zaczął wszystko przez Wielkie Dzieło Ojca Rydzyka. Modle sie codziennie o zdrowie i siły dla Ojca Rydzyka, Kononowicza i Pana Giertycha, naszych najcudowniejszych Polaków (oprócz Ojca Świętego oczywiście). A wy niewierzący ateisci powinniscie smażyć się w ogniu piekelnym. Jak tak mozna żyć, nie słuchając Radia Maryja, nie ogladać telewizji Trwam, nie widzieć dobra który Bóg chce nas zgotować przez ręce prawdziwych Polaków, nie uczestniczyć w mszy Św. Ciagle słychać tylko o aferach i korupcji, a gdyby księża byli politykami na współ z LPR to nie byłoby tego. Nikt by nie kradł i byłoby sprawiedliwie. Wznieśmy również modlitwę o kanonizację Ojca Świętego, a ci co Go opluwają i Jego synów(O.Rydzyka, Pana Giertycha i Bożych ludzi z LPR) niech zamilkną po wieki wieków i żyją z ciężkim grzechem na sumieniu! polak_katolik@vp.pl, 10.11.2006 12:00

Gość muł jan
ja bym dał chłopu szansę - może się wykaże i będzie cacy prezydent.Białostoczanie będą zawsze z uśmiechem na twarzy wchodzili do urzędu.Przecież to będzie piękne.Może on i chłop , ale poczciwy i dobrze gada.A kto wie co może zrobić. Złapie za jaja urzędasów , policję na miasto wywali to i bezpieczniej będzie.A na benzynkę dla policji to mieszkańcy zrobią ściepkę raz w miesiącu i tyle. Myślę , że to dobry kandydat.

Gość muł jan
nawet w wiadomościach go pokazywali na Polsacie.Fajny chłop - w waciaku i ruskiej czapie.To jest na prawdę poważny kandydat.Mi się podoba.Będę na niego głosował

Gość ruski wania
i ja toże

Gość ble ble bleeeeeeeeeeeee
ale porazka ładny sweter

Gość co za bełkot
najgorsze jest to - że chłop ma poparcie w sondarzach idzie w górę nawet nie potrafi dobrze wymówic z raqmienia której partii wystepuje i z jakiego miasta pochodzi a wogóle to juz nie ma województwa olsztyńskiego wow

Gość yogoyaya
Rany Boskie, to czlowiek chory psychicznie, badz z uposledzeniem umyslowym! Zrobili sobie polewke z goscia a ten biedny nawet o tym nie wie!!!! ZENUJACE!!!!!!!!

Gość velveta
i o tym własnie mowa

Gość hm.....................
Lepiej już nie bedzie, gorzej być nie może, to chociaż niech będzie wesoło :O

Gość czarne i białe
lacky lucek i inni o podobnym zdaniu --> " bez wykształcenia, bez prezencji, bez umiejetności wysławiania się " Macie rację, nie ma to jak wytrawny, dobrze wykształcony polityk, taka np. pani Jakubowska to przynajmniej studia skończyła ( polonistykę ! ) :p

Gość Powiem
tylko tyle, że jako scenka kabaretowa to i owszem, tylko zabawa kosztem drugiego człowieka mnie nie bawi.

Gość upp........
u