Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Gabrysia55

Klub pan po 50-60-tce...

Polecane posty

Go艣膰 - tylko ja -
Dzi臋kuj臋 Nojka za rozmow臋. Twoje obrazy 偶yj膮, s膮 pe艂ne 艣wiat艂a i ciepla. W ka偶dej pracy wida膰 wielkie serce. Nie b贸j si臋 krytyki, bo nie musisz. Dobranoc鉂わ笍

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Nojeczko m贸j kochany ma艂piszonku, podobaj膮 mi sie bardzo Twoje pastele, ta z pleneru w Dziwinie i ta z ko艣ci贸艂kiem w tle. Uwilbiam impresjonist贸w i ich kolorystyk臋 st膮d pewnie te obrazy wytypowa艂am. Kiedy by艂am w Pary偶u spedzi艂am pare godzin w galerii d\'Orsay, oczywi艣cie 3/4 czasu zaj臋li mi impresjoni艣ci. Wiesz co czu艂am kiedy sta艂am oko w oko z autoportretem van Gogha? Ogl膮dalam go wcze艣niej w r贸偶nych publikacjach, ale nigdy nie widzia艂am ile smutku jest w jego oczach... nic tak nie uderza jak ten bezbrze偶ny smutek... On by艂 bardzo samotny, a Ty masz nas.... pami臋taj zawsze o tym w chwilach zwatpienia. Ca艂uski 馃槝 馃槝 馃槝 Nie wyg艂upiaj sie z tym Wroc艂awiem, bo ja przyjade 200 km! Ennkaa 馃槏

Udost臋pnij ten post

Nojka - JESTES WIELKA!!!!! A ja jestem pod wrazeniem ta twarz m艂odej kobiety przypomina mi kogos?.....jest piekna!

Udost臋pnij ten post

a wiesz jaka ze mnie g艂upowata baba...mam dwie trzy cholerne wady odno艣nie malowania...po pierwsze nie umiem malowa膰 jak kto艣 si臋 gapi...cho膰 par臋 razy si臋 udaje ale wszystko mnie rozprasza.Po drugie nieraz zapominam si臋 podpisa膰 a po trzecie niewybaczalne jest nie zrobienie fotek a dzia艂o si臋 tak przez kilka lat a z pracy nagrodzonej mam tylko pami膮tk臋 w zacienionej sali jak wisi wysoko na 艣cianie...w dodatku nie wiem gdzie tego szuka膰.Wszystkim bardzo dzi臋kuj臋 za pokrzepienie mnie...mo偶e w ko艅cu zabior臋 si臋 za malowanie, bo straci艂am dwa dni

Udost臋pnij ten post

...aha i najwa偶niejsze...dopiero od niedawna po ostatnich nagrodach, nie chowam si臋 z pracami w kibelku jak prasa przyje偶d偶a na gal臋...hehehe:D Naprawd臋 !To by艂a namiastka prac.:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anioll
Ja jestem Aniol stroz? mam 60 latek i OKo dobre na sztuke malarska NOJKA jestes krolowa sztuki ja ANiol CI to mowie... stroz

Udost臋pnij ten post

...馃尰:D馃尰...dzi臋kuj臋!....a tu w nawiasie b臋dzie m贸j rumieniec()...jak tak dalej p贸jdzie to wklej臋 tu swoje wypociny literackie i b臋dziecie p艂aka膰...:D

Udost臋pnij ten post

Mnie najbardziej podaobal sie drugi z rozami :-) Nojko a my nawet nie wiedzialysmy jaki mamy talent u nas na topiku .. sle ci 馃憚 i ide popracowac Cztery Mendle wyslalam jeszce raz ale nie doszlo mysle ze filmik jest za dlugi. Napisz cos mimo wszystko

Udost臋pnij ten post

dzi臋kuj臋 bardzo jeszcze raz mi艂ym panom i paniom...a ten kosz kwiat贸w...poczu艂am si臋 jakbym mia艂a dzisiaj wernisa偶...to szampan dla wszystkich!!!!!:D

Udost臋pnij ten post

Noja - podziwiam, jak dla mnie to Twoje strachy potrafilas namalowa膰.Ja symbol moich szukam w przyrodzie.Moje korzenie nazwa艂am ichimieniem (delirium,nnerwica itp.) ale jak dla mnie neptyka - najbardziej podoba mi si臋 KOT - cudo jak dla mnie.Dziwne jak w Twojej tw贸rczo艣ci wida膰 r贸偶nic臋 po pzemianie.Czas przy tym kompie.przy ogladaniu Twojej tw贸rczo艣ci leci b艂yskawicznie.Zaciekawi艂a艣 mnie modlitwami Twojej s膮siadki,mo偶e uda艂oby Ci ai臋 jak膮艣 modlitw臋 nam tu napisa膰?Ja tych katolickich mod艂贸w ju偶 nie uprawiam,mo偶e pisane od serca b臋d膮 skuteczniejsze? Dobrej nocy mi艂e babki.

Udost臋pnij ten post

Ja ju偶 przy kawie - pracujecie,czyspicie? Zrobilo si臋 zimno,ciekawe czy tak b臋dzie dlugo? Dla mnie ten obraz Nojki z kobiet膮 - to symbol drzewa o psyche kobiety.Pi臋kna i krucha kobieta a jednocze艣nie silnie stoj膮ca na ziemi.Ka偶dy facio wysiada przy niej.

Udost臋pnij ten post

Witajcie, u mnie juz po poludniu. Rano nie moglam zajrzc, bo bylam troche zajeta i musialam jeszcze pojsc \"do miasta\' Zycze Wam Wszystkim udanego dna i niektorym popoludnia i wieczoru. Belva ciesze sie, ze dostalas moja przesylke i odpowiedzialas na nia. U mnie dzisiaj troche kropil deszcz, ale przydalo by sie porzadne padanie. Ciagle mamy za malo tego deszczu. Dmuchajcie deszczem w ta strone :) prosze.

Udost臋pnij ten post

Witajcie馃尰馃尰馃尰 馃憚馃憚馃憚 ja dzi艣 maluj臋 ale piszczcie to poczytam Was...:D

Udost臋pnij ten post

Spa艂am z15 godzin (!) i dopiero dzisiaj wesz艂am do galerii Nojki... Mnie najbardziej podoba艂 sie obraz po przemianie...takie wyp艂yni臋cie na spokojn膮 wod臋, gdzie 偶ycie biegnie starym, niezmienionym torem, otoczone przyjaznymi drzewami. Jest dziko, ale cisza, ciep艂o, spokojnie, dobrze... No i ma艂e miasteczka jak kolorowe pude艂eczka w s艂o艅cu! Ach! O fantazjach si臋 nie wypowiadam. Dla mnie za trudne - jak dziwny, ale ciekawy, cho膰 nieodgadniony 艣wiat artysty.

Udost臋pnij ten post

Nojka, pozdrawiam i nie przeszkadzam... A swoja drog膮 ,to chcia艂abym kiedy艣 m贸c podgl膮dn膮膰 Ci臋 przy pracy... Mo偶e trzeba sztalugi za Tob膮 ponosi膰? :D

Udost臋pnij ten post

...zacz膮膰 pora...w momencie kiedy si臋 o tym pomy艣la艂o lub chcia艂o.Na naszym plenerze by艂a tr贸jca debiutant贸w(pierwsze prace w 偶yciu)...za moj膮 namow膮.Jedna z nich pisa艂a tylko wiersze i robi艂a fotki, druga towarzyszy艂a...jako 偶ona prezesa...i naprawd臋 wiem, 偶e debiut ma dobry a trzecia to studentka architektury w zawodzie projektanta kanalizacji...efekty jednych zamy艣l膮 a drugich zastanowi膮...ale to tych, kt贸rzy nie mieli poj臋cia, 偶e te osoby maluj膮 pierwszy raz w 偶yciu.Zapisz si臋 do lubi艅skiego stowarzyszenia....udzielam niek艂amanych, szczerych porad w trakcie plener贸w...jak zobaczysz efekty ludzi po 5 plenerach to b臋dziesz w szoku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fasdfsdafdsa
czesc stare pr贸kwy :)

Udost臋pnij ten post

By艂oby nad czym pomy艣le膰, gdybym podejrzewa艂a u siebie odrobin臋 talentu. Jestem tylko odbiorc膮, widzem... tw贸rc膮 nie. Brak mi skupienia, cierpliwo艣ci, wytrwa艂o艣ci i pasji...no i talentu.:) Nigdy nic nie rysowa艂am nawet. No, poza domkami i kotkami dla wnuk贸w i to na zasadzie : kropka,kropka, kreska,kreska. hihihi

Udost臋pnij ten post

Ale klimat! To u nas na Odrze? 艢wietne! Ja ostatnio bywa艂am na tzw Bajkale na Odrze w Kamie艅cu Wroc艂awskim i widywa艂am tam mn贸stwo w臋dkarzy a na kanale barki z w臋glem...aha i 艂odzie ze starszymi panami z Niemiec wios艂uj膮cymi zawzi臋cie - sportowo.

Udost臋pnij ten post

Witam!!! Nojka piekny tez ten Malunek!!!! Ja tez jak Cztery medle maluje na zasadzie krptek i kresek :) A najlepiej udaje mi sie prosiaczek z literek: M e * e W W Czy wyjdzie moje arcydzielo!?

Udost臋pnij ten post

Niestety:-D Ale pewnie wiecie o co mi chodzilo:-D

Udost臋pnij ten post

...oj ennkka 鉂わ笍...ty dobrze wiesz, 偶e ja to lubi臋

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!