Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gabrysia55

Klub pan po 50-60-tce...

Polecane posty

Kochani! Dzis kończę 57 lat, jak ten czas szybko przeleciał... Ja nigdy nie lubiłam urodzin a zwłaszcza kiedy skończyłam czterdziestkę :) Urodzin nie cierpię , ale co zrobić z rodziną ? :) Zaraz zejdą się wszyscy , upiekłam 2 kaczki i zrobiłam tylko ciasto ze śliwkami... Przecież to okres przedświąteczny to wszyscy rozumną ...:-D Dzieci to dzieci , ale najgorsze te rozmowy ze szwagrem i szwagierką ... Szczerze mogę powiedzieć tylko to Wam... Nie przepadam za MM rodziną ... Lengwanku , ja właśnie tak niżej ustawiam teraz myszkę i tak jest dużo lepiej dla mojej chorej rączki:)

STO LAT, STO LAT HALINKO!🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻 Rodziną się nie przejmuj. trzeba ją znosić z przymrużeniem oka i cieszyć się, ze nie masz jej na co dzień :classic_cool:

Urodzinki Tak bym chciała, tak bym chciała, żeby były urodzinki! U chłopczyka czy dziewczynki, u kucyka czy sardynki - wszystko jedno, wszystko jedno, byle były urodzinki! Żeby było dużo gości i Mateusz, i Grażynka, dla każdego moc pyszności, wszystkie stoły w upominkach, na tych cudnych, na nienudnych, na wesołych rodzinkach ! A jak zjemy wszystkie kremy, czekoladkę i rodzynki, upaćkamy się jak świnki, to z radości podskoczymy i powiemy do rodzinki "Niech żyjecie, niech żyjemy i niech żyją urodzinki!" Danuta Wawiłow ❤️

Wiem, że lubisz wiersz, to jeszcze taki: Urodziny - Anna Kamieńska Urodziło się dziecko rumiane. Powiedziała woda misce, Miska ławie, Ława trawie, Trawa łące, Łąka słońcu. Słońce Zajaśniało. Żeby zawsze słonko Ci jaśniało jak przy urodzinach!!👄👄👄

Halinko...Legwanku...to było urocze, zarówno opowieść o św. Mikołaju jak i wiersz o urodzinach. Cieszę się, że Was mam. Dawna znajomo....żebyś wiedziała ile lat walczyłam o życie....ale nigdy nie przestawałam się śmiać i spędzać czasu po swojemu w dobrym nastroju....chyba optymizm mam we krwi lub może wolę walki.Walczę nie agresją, nie żółcią, nie pretensjami i rozpamiętywaniem, nie postawą roszczeniową tylko wiarą w \" Lepsze jutro\", w słońce, dobre energie, dobre wydarzenia, cudowne rośliny, powietrze, miłość między ludźmi.To może brzmieć patetycznie lecz ja od lat zastanawiam się kto dał mi siłę żeby zmagać się z tymi bolączkami, z tym uderzającym mnie przejściowym pesymizmem a nawet dołującą, destrukcyjną myślą o bezsensie życia.Kiedy tak przetoczy się bój w organiźmie i w głowie...nagle coś dzieje się tak poza mną, że np. \"ląduję\" w lesie i rozczuli mnie jakaś piękna ścieżka, robi mi się żal na tyle, że chcę czerpać każdą chwilę, każdy dzień, uśmiecham się i skupiam wokół myśli o następnej wycieczce...radości nie ma końca.Dziwi mnie ten stan u mnie, nie znam go......i to jest....odkrywam..... ta wspaniała opieka Pana Boga. Najlepszych wydarzeń, najlepszych myśli, najlepszych wspomnień z waszego życia w ten zbliżający się okres Bożego Narodzenia życzę Wam, bo chcę WAM podarować mój optymizm:)))🌻🌻🌻

Jak pijemy? YYYYY :D:D:D:D:D Niektórym to się fajnie kojarzy!:D:D:D:D:D Anorektyk - nie zakąsza. Egzorcysta - pije duszkiem. Grabarz - pije na umór. Higienistka - pije tylko czystą. Ichtiolog - pije pod śledzika. Kamerzysta - pije, aż mu się film urwie. Ksiądz - pije na amen. Laborant - pije, aż zobaczy białe myszki. Lekarz - pije na zdrowie. Matematyk - pije na potęgę. Ornitolog - pije na sępa. Pediatra - po maluchu. Perfekcjonista - raz, a dobrze. Pilot - nawala się jak messerschmitt. Syndyk - pije do upadłego. Tenisista - pije setami. Wampir - daje w szyje. Wędkarz - zalewa robaka. Członkinie Koła Gospodyń Wiejskich - piją, tańczą i haftują.

Mam już czynną pocztę @ , ale czasem nie mogę nic wysłać, bo poczta wraca. Przepraszam. Dalaj lama był we Wrocławiu, ale tłumy nie dały mi go usłyszeć i zobaczyć. Dobrze, że były telebimy.

Witam Wszystkie koleżanki ! Mam mnóstwo dziś pracy, właśnie gotuje świąteczny bigosik i rosołek na jutro... Juz wszystko na małym ogniku bulgoce:) A małżonek nawleka czystą pościel... dałam mu zajedzie :) by się nie zanudził... A to dla wszystkich Recepta na życie:) Na wszystko gwiżdż Z humorem żyj Bądź sędzią sprawiedliwym Przez okulary różowe patrz Doceń miłość Śpiewaj i tańcz Złu odpłacaj złem Wrogów zwalcz Kłopotów pozbądź się Po ziemi stąpaj śmiało Wrzuć na luz Co myślisz - mów Mów co chcesz Nogami tup Pięściami wal A nawet wrzeszcz By móc się poczuć lepiej Losowi pstryczka daj w nos Wygodne buty noś Bez parasola Spaceruj w deszcz Ważne by każdym dniem Cieszyć się Wykorzystaj czas do cna Bo uwierz - żyjesz tylko raz A życie krótko trwa. hi hi hi :)

Halinko, super likierek! Kiedyś może i w realu stukniemy się kielonkami :classic_cool: Jutro przyjeżdża mój syn z Anglii, więc dzisiaj szykuję polskie smakołyki.

Gość co nowego u
loni ? kim teraz jest?

Gość Belvus witaj z powrotem

Gość copertaaa
Wszystkiego Najlepszego z okazji Świąt Bożego Narodzenia wszystkim zaglądającym , pamiętającym i czytającym To właśnie tego wieczoru, gdy mróz lśni jak gwiazda na dworze, przy stołach są miejsca dla obcych bo nikt być samotny nie może. To właśnie tego wieczoru, gdy wiatr zimny śniegiem dmucha, w serca złamane i smutne po cichu wstępuje otucha. To właśnie tego wieczoru, zło ze wstydu umiera widząc jak silna i piękna jest miłość gdy pięści rozwiera. To właśnie tego wieczoru od bardzo wielu wieków pod dachem tkliwej kolędy Bóg rodzi się w człowieku autor nieznany

Belvuś...:)))❤️:)))wróć proszę dla nas !!!Dzięki za życzenia:)))!!! copertaaa???:))):)))...cudny wiersz, dziękuję za miłe doznania Halinko...czuć radosną atmosferę w Twoim domu więc i mnie się udziela:))) legwanku...syn już w domu?mam nadzieję, że cały i zdrowy:) Ja zabiegana.Mam urlop już czwarty dzień ale latałam po sklepach nie tylko pod kątem zakupów świątecznych ale i zakupu tapczanu i komody.Potem było latanie za kimś kto tę komodę skręci, bo oświadczono mi, że owszem mogą skręcić i wnieść ale to kosztuje dodatkowe 80zł. Poza tym lepiłam pierogi 70 sztuk,robiłam porządki w kuchni, w szafkach, gotowałam też na bieżąco.Jeszcze mam stertę zaległego prania,porządków w pokoju stołowym i w łazience.W poniedziałek polatam za tanim karpiem i wędliną a we wtorek zrobię sałatkę warzywną, barszcz i fasolę z suszem...tzn.gotowana z suszonymi śliwkami, jabłkami i gruszkami.....pychotka.Takie proste żarełko a bardzo smaczne.Po wigilii postanowiłam zaprosić małe grono znajomych na opłatek z konsumcją tego co upitrasiłam. Fajnie jest potem cieszyć się swoimi specjałami, które wpadną do buzi koleżanek i kolegów a jak jeszcze będzie m smakowało, tym lepiej....he he :)))

KOCHANE WIRTUALNE KOLEŻANKI ! NIECHAJ ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA I WIGI LNY WIECZÓR UPŁYNĄ WAM W SZCZĘŚCIU I RADOŚCI PRZY STAROPOLSKICH KOLĘDACH I ZAPACHU ŚWIERKOWEJ GAŁĄZKI 👄 A 2009 rok niech będzie dużo szczęśliwszy od 2008:-D Ciesze się Jolu , ze wszystko Ci się poukładało.... Legwanku! Radość wielka kiedy ma się dla kogo gotować... I czeka się na swoich ukochanych dzieci...:) Belvo, pojednania czas nastaje , jesteś kochaną osóbką... Copertko,to mile , ze się odezwałaś.... I WBW całuję 👄 Moje plany się zmieniły i dziś o 20:30 wyjeżdżam , wrócę po nowym roku....pa pa ...

Gość Wszystkim
Dziewczynom w Klubiku życzę Zdrowych i wesołych świąt.

Tak dawno nie wchodziłam do naszego klubu.Chyba moj ostatni wpis widniaje w miesiącu sierpniu. Trochę sie u mnie działo....szkoda tylko , ze tego złego niz dobrego, ale o tym napewno w trakcie czestrzego bycia w klubiku.Ciesze się , ze moge zasiąść do kompa i posrajbowac z wami, bardzo mi tego brakowało. Joleczko z Toba kontakt jakos odzyskałam na NK.......wielkie dzieki za wspaniałe świątczne zyczenia, to mało powiedziane, wspaniałe.!!!!!!!WIELKIE DZIEKI JOLU. One podnosza mnie na duchu, wspieraja, i daja wiare , ze będzie lepiej. W ten wieczór wigilijny łamię sie z Wami opłatkiem.... tak jak w tamtym roku.......pamietacie! Serdzecznie przytulam i zycze wszystkiego cudownego, kochanego ,najmilszego. kocham WWBW Szarooka Ola.

BUZIAKI:)))))))) Oleńko....coś mi podpowiada, że będzie dobrze....nie wiem co przeżywasz ale mnie los bardzo doświadczył przez ten rok i okazało się, że Pan Bóg tak to wymyślił, żeby po \"burzy\" zaświeciło słonko i żebym miała lepiej a nie gorzej....czyli droga do celu bywa wyboista lecz nieraz trzeba poddać się losowi, bo na pewno, o ile jesteśmy dobrymi ludźmi, spotka nas coś nowego, lepszego, coś na co bardziej zasługujemy niż na to co było do tej pory:)))) Wigilia moja....pierwszy raz bez skrytych łez....a jutro kochane...mam spore grono gości....zaprosiłam ich, bo ich lubię i bardzo doceniłam za pomoc jaką mi okazali w trudnym okresie.Bardzo się Cieszę, że ich zobaczę.:)))) Łamię się z Wami wirtualnym opłatkiem i zaczynam śpiewać.....Bóg się rooooooodz noc truchleje.....proszę o wsparcie:))))❤️

Gość Ol
Drinki sylwestrowe,,,,,, Bardzo ważnym elementem przyjęcia na Sylwester są drinki i napoje sylwestrowe. Dzielimy je na dwie podstawowe grupy: sylwestrowe napoje alkoholowe i inne. Jeśli chodzi o alkohole - dbamy o to, aby wystarczyło ich dla wszystkich spragnionych, różnicując rodzaj (piwo, wino, wódka) i gatunek (biała, kolorowa, wytrawna, półsłodka itp.), w zależności od składu osobowego i apetytów uczestników zabawy. Wysokoprocentowe napoje sylwestrowe są tradycyjnym napitkiem na większości zabaw w Sylwester. Najlepiej smakują dobrze schłodone pite w górach, nad jeziorem, nad morzem. I nie o to chodzi, żeby się upić! Drinki, alkohol, pity z umiarem, przy dodatku obfitości jedzenia na stole - ma po prostu rozluźnić uczestników, pozwolić im zapomnieć o codziennych problemach na rzecz wesołej, beztroskiej zabawy. Obowiązkowo - toast noworoczny wznosimy szampanem! Nie zapomnijcie więc zaopatrzyć się w ten napitek. Napoje sylwestrowe bez zawartości procentów - są niezbędnym składnikiem noworocznych spotkań i zabaw! Potrzebujemy ich zarówno do wyszukanych i kolorowych drinków, jak i w celu ugaszenia pragnienia po gorących tanecznych popisach. Od kawy i herbaty, poprzez soki owocowe, aż po gazowane napoje o różnych smakach i wodę mineralną. Dobry gospodarz dba o to, aby napoje sylwestrowe na zabawie zostały zabezpieczone w dostatecznej ilości. Wysokoprocentowe trunki nadal cieszą się w Polsce dużą popularnością. Szczególnie w karnawale i na sylwester. Zgodnie z polską tradycją najbardziej popularna jest wódka - jej picie deklaruje blisko 60% zapytanych. Coraz częściej pijemy także wino - 46%, szampana - pija 32%, a 11% delektuje się whisky, koniakiem lub brandy. Najmniej chętnych jest na gin i rum, który pije tylko około 6% polaków. Na sylwester i karnawal można zaserwować gościom efektownego, orzeźwiającego drinka. Jesli dodatkowo będzie fantazyjnie udekorowany na pewno wzbudzi uznanie gosci. Poniżej kilka pomyslów... Aperitif z szampana i czarnej porzeczki 1 część soku z czarnej porzeczki 2 części białego półwytrawnego szampana Do kieliszka do szampana wlać, do 1 wysokości, sok i dopełnić oziębionym szampanem Piwo z szampanem (1 porcja) 2 części jasnego pełnego piwa 1 część białego wytrawnego szampana Do wysokiej szklanki wlać piwo do 2/3 wysokości i dopełnić mocno schłodzonym szampanem. Nie mieszać, od razu podać Koktajl noworoczny (1 porcja) 2 kieliszki szampana 1 kieliszek wódki 1 kieliszek soku morelowego lub brzoskwiniowego lód w kostkach cząstki lub plasterki moreli lub brzoskwini Wymieszać w szejkerze szampana, wódkę i sok z kostkami lodu. Przelać do kieliszka do szampana, przybrać owocami Czarny aksamit (1 porcja) 1 część porteru lub innego ciemnego piwa 1 część białego wytrawnego lub półwytrawnego szampana Do wysokiej szklanki wlać mocno oziębione piwo do 2/3 wysokości i dopełnić zimnym szampanem

Gość o rany =======
to chyba drinki tylko do 12.00, bo po to już nikt nie będzie pamiętać

Nie miałam czasu na internet przed Świętami i w czasie Świąt, aż do dzisiaj miałam duuużo gości, więc teraz dziękuję za wszystkie serdeczności. Drinki sylwestrowe się przydadzą :D Wznoszę toast: http://www.toast.1k.pl/?od=legwan Słyszałyście o tym, że ogłoszono, iż do 2008 roku trzeba o północy 31.XII. dodać jedną sekundę? Do zobaczenia w Nowym 2009 ROKU !!!

Tak jakoś poświątecznie mi to brzmi....:D Rodzina, rodzina Rodzina! Rodzina! Rodzina, ach, rodzina! Rodzina nie cieszy, nie cieszy, gdy jest - lecz kiedy jej ni ma - samotnyś jak pies! Miał willę z ogródkiem miał garaż i auto - że każdy, co nie ma, zaraz by mieć chciał to. l wizję, i fonię, i pralkę, i frak ... Więc czego, ach, czego, ach, czego mu brak? Rodziny! Rodziny! Rodziny, ach, rodziny! Rodzina nie cieszy, nie cieszy, gdy jest - lecz kiedy jej ni ma - samotnyś jak pies! Pięć lat dostał skutkiem tej willi z ogródkiem. Spokojnie mijają mu w celi czyściutkiej. Lektura, spacery, wikt niezły ma smak. Więc czego, ach, czego, ach, czego mu brak? Rodziny! Rodziny! Rodziny, ach, rodziny! Rodzina nie cieszy, nie cieszy, gdy jest - lecz kiedy jej ni ma - samotnyś jak pies! Jeremi Przybora

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować