Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

derag

Rachunki za gaz w Niemczech.......Jak to jest????

Polecane posty

Pisze, gdyz potrzebuje Waszej pomocy. Na pewno sa tutaj osoby, ktore mieszkaj w Niemcech i odpowiedza na nurtujace mnie pytanie.W Niemczech jestem od kilku miesiecy i neibardzo wyznaje sie w tutejszych oplatach za gaz. Dostalam pierwsza fakture za 2 pierwsze miesiace w wysokosci 80e.Nastepnie wyliczyli nam ryczalt za kolejne miesiace w wys. 107e. Nasz mieszkanie ma 62m2 i nie wiem czy jest , to duzo czy nie.Poza tym po kolejnym miesiacu wg nowego stanu licznika bazujac sie na obliczeniach pierwszej faktury wyliczylam ok. 140e. Na gaz mamy ogrzewanie i ciepla wode. Przyznam sie ze troche przeraza mnie ta stawka szczegolnie,ze sezon zimowy nie zaczal sie jeszcze na dobre..... Myslicie ze to duzo, jak na dwie osoby? Zastanawialam sie anwet nad kupnem grzejnika na nafte,zeby odciazyc uzytkownosc gazu. Nie mamy zadnego porownania jak dotad, stad takie wnikliwe pytanko ... Dzieki za wszelkie odpowiedzi

Gość my znamy takie
Rachunki za gaz w Niemczech ? Zapytaj Adiego Hitlera :P .

No dowcipne!!!! ;) Ale ja pytam serio. Myslalam,ze uzyskam jakas powazna odpowiedz........

Gość malutka_de1
hmm.. dla porownania ja mam na prad i place 50 e na mc przez caly rok max. oszedzajac, ale podgrzewanie wody i ogrzewanie mieszkania w to wchodzi