Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ina29

Przetłuszczające się włosy, jak temu zaradzić??

Polecane posty

Witam, mam duży problem ze swoimi włosami, strasznie się przetłuszczają, myje je codzinnie. Czy znacie jakieś metody, żeby to zwalczyć lub spowolnić? Jest to dla mnie bardzo uciążliwe. Proszę o pomoc i rady! :)))

Ja walcze z tym iednaz metod jest starac sie myc wlosyjak najrzadziej. jezeli sa dni ze nie musze wychodzic z domu to przetluszczam je.napierw wlosy mylam codziennie, potem co drugi dzien a teraz juz co 3-4 dni dieki takim \"zabiegom\". ponadto na wzmocnienie biore silice i wiesiolek oraz po kazdym myciu wyciskam nieco soku z cytryny ktora wysusza i dae ladny polysk.

A czy długo je przetłuszczasz, ile gdzieś dni?? Myjesz ciepłą woda, czy stujesz jakieś chłodne prysznice? A co to sa te silice, jakieś tabletki??

jezeli pozwalaja mi na to okolicznosci to je nie myje przez okolo tydzien. brudna, pomaga, wlosy rzeczywiscie coraz dluzej pozostaja ladne i swieze. uprzedzam ze ta \"terapia\" nie daje skutku od razu, przynajmniej u mnie na poczatku wystepowalo uczucie bycia cala brudna, czulam sie okropnie, wytrzymalam dzieki wsparciu meza, ktory mimo ze widzial co ja mam na glowie, zapewnial ze jestem sliczna:))) wazne jest wsparcie kogos bliskiego, w takim czyms bo sprawia ze psychicznie lepiej to znosimy. pierwsze efekty zaczely byc po trzecim \"przetluszczeniu\". jak myje uzywam szampomu rumiankowego, myje pod prysznicem w wodzie cieplej (nie goracej), przy splukiwaniu ostatni \"rzut\" to wodazimna od czasu do czasu na koncu polewam gloww tez woda z cytryna. silica to witaminy na bazie skrzypu. biore je codziennie plus wiesiolek.

spróbuję, chociaż nie mogę sobie pozwolić na tak długie przetłuszczenie, ponieważ chodzę do szkoły i nie mogę tak wyglądać, ale mam nadzieję, że kiedyś będę mogła tego sprubować. dziękuje za radę :)

Gość stokrotka1984
NIE MYJ ICH CODZIENNIE TO SAME SIE PRZYZWYCZAJA. JA MAM PRZETLUSZCZAJACE sie wlosy.jakis rok temu cos mi odwalilo i zaczelam je myc codziennie, wiec teraz robia sie tluste szybko.przedtem moiglam myc raz na tydzien i bylo ok. staram sie wrocic do tego samego rytmu, bo codzienne mycie niszczy mi wlosy. ...

ja wszystko rozumim, tylko mi jest trudno ich nie myc, jak codziennie chodze do szkoly i mam kontakt z wieloma ludźmi. Nie zawsze jest taka zasada, że jak się myje często to się berdziej tłuszczą. Ja dawniej byłam co 3 dni, ale już na 3 dziń były tłuste, to musiałam je myć część i tak doszłam do codziennego mycia. Dziękuje za odp :))

Gość Fiona Dezdemona
A jak się czeszesz?? Jeśli masz koński ogon i opaskę nie widać, że włosy są tłuste, przy rozpuszczonych to bardziej rzuca się w oczy. Ja myję codziennie, ponieważ lubię czuć się świeżo i niestety przyzwyczaiłam do tego skórę głowy.

ja właśnie chodzę w rozpuszczonych włosach i do tego prostych. Też się przyzwyczaiłam do codziennego mycia i robię to codziennie, ale czasem jak jestem na jakieś imprezie czy jak nocuje u koleżanki to chciałabym rano wyglądać wmiarę świeżo, a nie mieć olej na głowie.

Gość tez mam ten sam
problem:(((

Gość to samo
myje wlosy codziennie wieczorem a rano juz mam przetłuszczone lekko:o to jest straszne,czasem jak jestem w domu to nie myje 2 dni ale dluzej nie moge. i nie wydje tak do ludzi mimo ze zwiazuje wlosy to to widac okropnie i czuje sie jak fleja:( lykam silice ale to nic nie daje! czasem płukam cytryna ale to tez nie przynosi efektów ratunku!! a jakich szmponów uzywacie?????

hej! no ja mam podobny problem...juz nie mam pomysłów na to co robic z tymi wlosami.:-O codziennie musze je myc zeby jakos w pracy wygladac. Moje wypróbowane sposoby to maseczka na włosy z kostki drozdzy, cytryny i olejku rycynowego plus zółtko jajka. Wystarczy raz w tygodniu. Działa...ale ja byłam niekonsekwentna i przestałam ją stosowac. Musze to naprawic. Poza tym do takich włosów czytałam zeby stosowac szampony o konsystencji zelowej...a nie takiej kremowej bo ta z kolei za bardzo nawilża włosy i na 2 dzien juz są tłuste.

Gość daniela z gdyni
kup sobie szampon w aptece firmy La Roche Posey, myj codziennie glowe niestety jak wlosy sie przetluszczaja to trzeba myc codziennie

do yasmin, jak stosowałaś tą maseczkę co tydzień. to włosy się tak szybko nie przetłuszcały. Jka ją robiłaś, ile czymałaś na włosach?

jest to problem wielu osób i dochodzę co raz częściej do wniosku, ze trzeba się do tego przyzwyczaić, że jest to normalne.

problem moze coraz bardziej popularny ale nie sadze by jedynym rozwiazaniem bylo przyzwycajenie sie. Jak widzisz kazdy cos tu dodal od siebie co oznacza, ze jest mozliwa walka z przetluszczajacymi sie wlosami stymze nie jest ona latwa.

szampon Joanna z biosiarka do wlosow przetluszczajacych ze sklonnoscia do lupiezu!! mi to troche pomoglo ale dopiero w polowie 2 butelki!!! i plucz wlosy na koncu zimna woda dzieki temu nie bedzie produkowal sie łój to jest bardzo wazne!!!!

Gość kasztelanka
witam girls. Byłam wczoraj u dermatologa i pytałam co na to poradzic, polecił mi biotyne czyli inaczej witamine H, mówiąć że ureguluje stan skóry włosów, co opóźni przetłuszczanie się włosów, Ssam 2 tabletki dziennie, zobaczymy pozdrawiam

Gość kasztelanka
stan skóry głowy-sorki za błąd:))

Kasztelanka, jak będą efekty, to podziel się nimi z nami :)))

na pewno walka z przetłuszczającymi sie włosami nie jest łatwa i przede wszytskim długotrwała i przez to chyba najtrudniejsza. A każdy kobietea jest indywidulaną osóbą i kaŻdej co innego pomoże, więc czemu długo zapewne czekać na efekty i próbować.

Gość kurcze blade_
dziewczyny tez myje codziennie wlosy;((( a ile kosztuje to biotyna i ile tam jest tabletek?? Jak robi sie maseczke z drozdzy i ile sie ja trzyma? Macie tez do tego łupież? tzn to jest chyba łupież tłusty tak naprawde

u mnie łupież nie występuje, nigdy w życiu nie miałam łupieżu. TYlko włosy mi się przetłuszczają.

Gość tłusta_na_maxa_
Jest cos takiego jak łupiez tłusty tzn.nie jest taki sypki jak to wyobrazamy sobie łupież tylko jak podrapiesz sie po głowie to za pazokciami zostaje ci trochę takiego białego. mysle, ze wiele z nas na to cierpi bo to jest powiazane ze sobą. też mamwiecznie tłuste włosy, swędzącą skórę głowy z tym tłustym łuzpieżem

Gość tłusta_na_maxa_
myje jedynie wlosy szamponem do włosów przetłuszczjących się...nic poza tym..

Gość cytryna_
sokiem płukac włosy

wit. H jest w preparacie silica, wiec jesli komus silica nie pomogla to nie wiem czy sama witamina cos da. ja dzisiaj zakupilam sobie silice. mam nadzieje, ze jak zuzyje 100tabl. to zobacze roznice. pozdrawiam :)

Gość eee tam silica
to pomoze jedynie na wzmocnienie wlosow i paznokci ale na pewno nie zminimalizuje przetluszczania sie włosow