Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katmatp

POWIEM WAM JAK PRZESTAĆ KARMIĆ 8 MIESIĘCZNE DZIECKO!!! MOŻNA!!

Polecane posty

Gość OIA
Moj synek ma 8 miesiecy. Ssie smoczka ale o butli nie ma mowy. Jak ja tylko widzi to placze. Pierwsze dziecko w ogole piersi nie chcialo wiec do 8 miesiaca karmilam swoim mlekiem z butli. Synek ladnie je obiadki deserki kaszke. Piers ma w nocy, na dobranoc i czasem w poludnie przed snem... W dzien chcialabym odstawic od piersi bo za niedlugo czeka mnie powrot do pracy... Niestety butli nie chce. Z lyzeczki pluje. Z kubeczka leci bokami... Tragedia

Gość Darrrrrrka
Ja mam 3dzieci i dwoje karmilam przez 2 lata. Coreczke bede musiala teraz pdatawic,ponoewaz mam straszny problem z piersia,stan zapalny,zastoj pokarmu,obrzek... Antybiotyk biore a i tak nie wiadomo czy nie skonczy sie operacja:( Coreczka ma prawie 9m-cy i mialam nadzieje,ze choc 1bede ja karmic. Dluzej nie dalabym rady,jestem wykonczona-3dzieci,maz w pracy,zadnej pomocy...:) jak czytam lub slucham,ze karmienie piersia jest np.obrzydliwe to mam ochote zddielic w pysk i kazac tym osobom spojrzec w lustro bo same sa obrzydliwe. To wielki dar i niesamowite szczescie wiec karmcie ile chcecie.

Gość gość
pokarm matki jest tresciwy gora do pol roku.po tym czasie ma znikome wartosci odzywcze i witaminy xxxxxxxx Jak czytam takie głupoty, to mi się słabo robi. Najgorsze jest to, że ten mit jest w kółko powtarzany i kobiety w to wierzą. Badania nad składem mleka mam długo karmiących dają odwrotne wyniki. Skład mleka oczywiście nie jest stały, ale dostosowuje się do potrzeb dziecka. Przecież nawet mleko dzienne i nocne są inne. Ba, mleko na początku ssania i po kilku minutach również się różnią. Więc tym bardziej mleko po roku karmienia niewiele będzie miało wspólnego z siarą. Jednak pisanie, że nie jest ono wartościowe dla dziecka to kompletna ignorancja. Mleko krowie (bo z niego jest produkowane mm) nie może być lepsze dla dziecka. Mleko krowie najlepsze jest dla cielęcia. Poza tym jak sama nazwa wskazuje mm jest modyfikowane, ponieważ zawartości składników odżywczych są zupełnie inne w tych mlekach. Do tego witaminy i minerały z laboratorium. Możecie zaprzeczać, ale mm jest produktem bardzo mocno przetworzonym. Same dla siebie przecież unikamy przetworzonej żywności. Wiadomo, że czym bardziej naturalny i mniej przetworzony produkt, tym zdrowszy dla organizmu. Jeśli nie chcecie bądź nie możecie karmić dziecka dłużej piersią, to ok. To jest Wasz wybór i nic mi do tego. Ani tego nie pochwalam, ani nie potępiam. Ale proszę, nie wciskajcie kitu mamom, które chcą i mogą karmić.

Gość gość
Hej tak was czytam i ja tez mam 8 miea corke karmilam ja do 3 tyg od porodu niestety moje brodawki sa plaske nie pomagali wyciaganie ich draznienie nakladki cora miala straszne kolki zaluje ze zanikl mi pokarm i bylo go malao .Jest to tansze ,mala zasypiala przy cyxu i wogole . A teraz ma 8 miesiecy usypiam ja w wozku przez kolki musalam bujac itp.. Nie moge nauczyc jej zasypiania samej mimo np nie spania od 7 do 19 i zmeczy sie oczka trze poloze do łóżeczka jest taki placz ze szok próbowałam wszystkich możliwych sposobów oduczenia ja spania w wózku nie da się a niedługo wózek bd za maly i co wtedy? Doradzcie