Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaaaaaakaaaaaaaaa

w jakim wieku krem przeciwzmarszczkowy?

Polecane posty

Gość jaaaaaaakaaaaaaaaa

bo sie zastanawiam czy stosować mam 27 lat i zauważylam drobne zmarszczki wokol oczu

Gość matysia
wokol oczu to powinno sie zaczac stosowac jak sie ma 18-20lat!!

Jak bys poczytala glamoury, elle i inne...to byś wiedział, że juz od 20 roku życia można, a nawet się powinno. Tyle z gazet, ja mam 23 i poki co nie stosuje, lae jesli czujesz ze juz musisz...to uzyj. Tylko co w wieku 50 lat? A moze uzywanie juz teraz zapobiegnie starzeniu sie wkory...tego sama nie wiem.

Gość matysia
a na twarz to wskazane jest od 25roku.ale to zalezy od ogolnego stanu twojej skory.mozesz uzywac kosmetykow stosownych do twojego wieku.

Gość lepiej zapobiegać
przecież .jak już będą zmarszczki to będzie za póżno.

Gość matysia
ja stosuje juz od roku wokol oczu a mam 22latka:D

Gość jaka nie tego
taa w wieku 20 lat przeciwzmarszczkowy chyba wam sie przez te glamury w glowach troche przewrocilo,podobno po 30 sie stosuje ale nie wiem sama mam 25 lat i jeszcze nie stosuje

Gość jakotaka
jakich kremow pod oczy powinna uzywac dziewczyna w wieku 23 lat? co polecicie?

Ja używam kremów nie przeciwzmarszczkowych, ale tych które działają przewizmarszczkwo. Jeżeli zastosujesz np. krem Kolagen i Elastyna - silne nawilżenie ( polecanego do skóry po 25 r. życia) to ewidentnie zadziałasz nawilżająco i odżywiająco. W ten sposób będziesz apobiegała zmarszczkom...musicie zauważyć, że tylko pewne składniki kremów działają konkretnie na zmarszczki....jednak wiele z nich ma działanie przeciwzmarszczowe ze wzgęlu na działanie odżywaiające i nawilżające. Pozdrawiam.

Gość matysia
ja uzywam narazie ziola polskie ze swietlikiem EVA. w sumie innych nie uzywalam nie mam porownania:)

Gość wróżkaaaaaaaaa
krem pod oczy stasuje od 16ego roku zycia

Gość matysia
wyrzucilam opakowanie i nie wiem jaki sklad zawieraja!!ostatnio zaczelam zwracac na to uwage!!!od kiedy zaczelam czytac forum Natura Góra..... :)

ja tez sie natknelam ostatnio w galmour na artukul o kremach przeciwzmarszkowym, ja tez uwazam ze lepiej zapobiegac juz teraz, skoro na rynku mamy tak duzy wybor kremow, ze kazda moze znalezc cos dla siebie.ja mam 23 lata i zaczelam sie rozgladac za jakims kremem dla siebie. co mozecie powiedziec o kremach olay +25, AA +25?

Gość jak będziecie miały zmarszczki
pod oczami to przeciz zaden krem juz nie pomoze :O

Gość bzdura oczywiście ze pomoze
zmarszczki mimiczne powstaja na skutek niedostatecznego nawilżenia skóry wokół oczu i jeśli o to się zadba to mozna je spokojnie spłycić

zmarszczki MIMICZNE, jak sama nazwa wskazuje, nie powstają na skutek niedostatecznego nawilżenia skóry, tylko pod wpływem MIMIKI twarzy. nie wystarczy nawilżenie, zmarszczki takie rozprostowują różne substancje, które rozluźniają mięśnie twarzy (botox-like).

Gość a do cery
tłustej z naczynkami ?? Taki by nie zatykał porów skóry.

Gość mechaniczny rower
elizabeth,podaruj sobie to reklamowanie, paszoł won !

Ja pod oczy polecam mój nowy nabytek - Krem pod oczy i na powieki Eva natura z biokompleksem lnianym. Super działa...po 25 roku życia ( tak jest na opakowaniu), jednak ja już stosuje. Jest lekki i działa nawilżająco i elastycznie...fajna sprawa.

Gość Juz kobieta
Wierzycie w te bzdury ? :D Ja stosuje krem nawilzajacy i odp krem na noc na twarz, mam 32 lata, moja siostra ma 30 lat, ma fiola na punkcie zmarszczek, stosuje spacjalne kremy od 20 roku zycia, pod oczy zwlaszcza i co ? Obie nie mamy zmarszczek Widze po kolezankach ze te kremy to pic na wode Trzeba o siebie dbac, o diete i sport, stronic od uzywek, krem nie uratuje cie przed zmarszczami jak nie bedziesz dbala o siebie od srodka :D

Gość Magda18377
mi kosmetyczka powiedziala ze na krem przeciwzmarszczkowy pod oczy jest za wczesnie-mam 23 lata

Gość kremikowa
a ja Wam polecam kremiki z Olaya nawiżające od 18 roku czy odżywcze powyżej 20stki potem są mocniejsze na zimę lepiej wybrać półtłusty ochronny, pod oczy używałam od 20 roku, napewno pomogą , nie zaszkodzą ale tez duże znaczenie ma genetyka i fakt mimika twarzy na nasze zmarszczki :) pocieszenie,że cera tłusta wolniej sie starzeje :D polecam serię Erisa do tłustej cery mieszanej tę droższą różówą jest super lecz dosyc droga miałam luxus...około 25 roku polecana co nie znaczy,że mając 21 cos ci sie stanie ;) gdy spróbujesz lubię też Nivea np kremik pod oczy w słoiczku też około 20 stki z ogórka na cienie i sińce pod oczami, mnie pomógł i nieco zniwelował, mam bzika na puncie oczu.. jest wiele fajnych kosmetyków... teraz na 30 te urodziny kupiłam sobie Loreala krem przeciw zmarszczkom mimicznym na noc, pod oczy a tonik daja gratis super sprawa, i tylko 70 zł :D za komplet nawet jeśłi mi zmarszczki zostanę bede miała dobry humor i sie rozpieszczę pozdrawiam

Gość kremikowa
pewnie że dziewczyny mające 20 lat nie powinny używac typowo przeciwzmarszczkowego co będą używały po 30 stce? ale koniecznie nawilżające i odżywcze, jest taki wybór... nie stawiałabym na super niskie ceny ale na znane może i polskie marki Ziaja, Mirakulum, AA... pozdrawiam

Gość kremikowa
ale i za wyższą kwote nie będzie cudów miałam krem z Vicgy do cery tłustej i co? i tak mi sie buzia świeciła.. gorzej niż po kremie z AA do mieszanej,, nie ma reguły...

Gość kremikowa
z Vichy.. sorki za błąd