Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tereskaa

Czy odżywki-maski do włosów faktycznie pomagają na naprawde zniszczone włosy??

Polecane posty

Gość tereskaa

mam na myśli specjalne maski do włosów zniszczonych, cos w stylu "błyskawiczna regeneracja", czy to w ogóle cos daje?? czy jest tu ktos kto miał poważny problem z włosami zniszczonymi np, od farbowania i cos takiego mu pomogło??

po 4 miesiącach roznych masek do włosów i łykaniu merz-special jest trochę lepiej,wkurzało mnie,ze miałam włosy w dotyku jak siano i zaczęły wypadac,a ostatnio,moze nie ostatnio,ale niedawno zauważyłam,ze się też łamią,kupiłam zółty elsev-szampon i odżywkę,maski nie dostałam i wydaje mi sie,ze pomaga faktycznie cudów niestety nie ma,albo ja mam pecha ;-) w lipcu zrobiłam sobie niby trwałą na grube wałki,zależało mi,zeby podniesc włosy u nasady,miało zejsc po 6-8 tygodniach-w sam raz na wakacje,siedzę z lokami do dzisiaj i cuda wyprawiam,zeby pomoc włosom dojsc do równowagi,w dodatku farbuję włosy,żeby ich nie męczyć z farby przeszłam na szampon koloryzujący fryzjerka się wyparła,że mowiła o 8 tygodniach i stwierdziła,ze jeszcze ze dwa miesiące bede tak miała-czyli w sumie poł roku!!! nie wiem,czym to cholerstwo rozni sie od normalnej trwałej,której nie miałam najmniejszego zamiaru robic :o ,ponoć łagodnie schodzi,fakt,nie rzucają sie w oczy odrosty przy nasadzie

Gość skad
czyli raczej polecasz do zniszczonych włosów taką trwałą czy odradzasz? I czy byłaś zadowolona z efektu podniesienia?

Gość ja poprosze cos slodkiego
pomaga , ale to musi byc dobra odzywka badz maska. I niestety dobrac musisz sama metoda prob i bledow bo na kazde wlosy kazda reaguje inaczej, ale pytaj w salonach fryzjerskich. Ja bez nich by juz dawno miala straszne siano [cool}

zanim zrobiłam miałam włosy farbowane i trochę mi wypadały,tą pieprzoną \'trwałą\' je dobiłam,posypały się garsciami,brałam wczesniej przez jakis czas vitapil,ale po trwalej zaraz kupiłam merz special,który mi kiedys pomogł (ale efekt był juz po dwoch miesiącach,a nie tak jak teraz) jak dla mnie-to nie było jakies specjalne podniesienie,tylko trwała na grubszych wałkach,wiadomo,loki inaczej sie układają,niż takie lekko wijące,więc siłą rzeczy odstawały mi od głowy,ale nie jestem zadowolona,większosc czasu chodzę w związanych włosach,bo ułożenie tego,co mam zajmuje mi znacznie więcej czasu :o,przy swoich normalnych wlosach miałam już wprawę,więc ja już nigdy więcej nie będę sobie nic podnosic,no chyba,że biust ;-) z tym,ze też to moze zależy od rodzaju włosa i osobistych upodobań

Kazda maska czy tam odzywka pomaga..... właśnie trzeba swoja odszukac-Najlepszą...... wiele kobiet ma tak, ze nie obejda się bez jakiejkolwiek odzywki po myciu...włos jest wtedy odzywiny, nawilżony, nabłyszczony przez co znika efekt matowosci, suchości włosa. To efekt krótkotrwały.....bo jak osoba która ma zniszczone włoski nagle odstawi odzywki....cudów nie bedzie jak mówią w reklamach....niestety......najbardziej pomoga nozyczki

Gość tereskaa
chyba ze włosy są zniszczone na całej długości; przecież na zero sie nie zgole:O

Gość MKMKMK
Ja stosuje odzywke Pantene Prov. Ice Shine. Bardzo ja lubie i wlosy sa po mniej miekkie w dotyku i ladnie lsnia. Mam farbowane wlosy wielokrotnie i byly matowe wczesniej i suche a teraz sa ladne. Susze tez codziennie rano przed praca a i tak nie sa wysuszone. Tylko nie wiem czy w Polsce ta odzywka jest, ale pewnie tak.

Gość lusesita wielka
ja tez pantin pro V stosuje i waxa i inne odżywki i nafty i jak były kruche tak sa, jak wypadałt tak wypadają, sa miekkie i zniszczone. Ponoc zle farbowałam włosy, powinnam najpierw u nasady a ja wszystko razem i włosy za kazdym razem sie paliły bardzo i przesuszały. tylko podcinanie mi zostało, nie ufam zadnym maskom, one tyylko pomagają na poczatku przy czesaniu, moze ukladaniu, ale potem zero efektu.

Gość VIKTORIA 45
Polecam wyprobowane MINERALY SCHINDELE od wewnatrz i olej arganowy bezposrednio na wlosy. Ja kupowalam w amadeo24.pl olej a miearaly w mineraly-schindele.pl Tanio i produkty BIo

Gość atad
polecam cala serie gliss kura z jedwabiem + maseczka gliss kur. dal mnie ta maseczka to jedyna ,po ktorej widzialam naprawde efekry. i polecam maseczki babcinych sposbów, czyli cos tam z oliwa z oliwek i nie pamietam z czym:) ponoć działają cuda

Gość gość
Fryzjerka mi powiedziała, że faceci łysieją, bo szorują ręcznikiem głowę po umyciu... smiech.gif Podrzucam ciekawe porady o tym jak dbać o włosy kręcone, by nie wyłysieć i nie mieć szopy na głowie: http://mlodzinadorobku.pl/jak-dbac-o-wlosy-kr econe/