Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justine1982

Pomogę Wam...jeśli chcecie...........

Polecane posty

Ja nie potrzebuję żadnych porad ( przynajmniej nie teraz, moze kiedyś) ale to co chce powiedziec, to to, ze dziękuję Ci, że jesteś justine !!! super, ze sa tacy ludzie jak Ty :)

Gość no nie mogę...
kiedyś pudrowałam, ale to nic nie daje... I rzeczywiście- to jest meszek, tylko jakiś dziwny, bo nikomu się nie maluje, a mnie tak.

Dzięki Justine za odpowiedź 🌻... Odpowiedzi na inne problemy, jakie mnie trapią, wyczytałam już troszkę z jednej twojej porady... troszkę z drugiej ;) Gratuluję bogatej wiedzy i pozdrawiam :)

Mam takie krępujące pytania: jak się zabrać do depilacji miejsc intymnych? czy wszystko się goli a jeśli nie to ile? czym to zrobic żeby był jak najmniejszy ból? Czy jak się idzie do ginekologa to powinno się być tam ogoloną? Proszę o pomoc.

Gość pattusiaczeq
włosy myje w szamponie Fitomed. jak myslisz? jest dobry? i kiedy te wlosy wreszcie skoncza wypadac? w sumie odpowiedz jest prosta... przestana wypadac jak bede całkiem łysa haha :D

Dziękuje Wam wszytstkim za miłe słowa. Napewno jeszce wielu rzezcy nie wiem, bo człowiek zawsze jak dużo wie, to wie ile jeszcze nie wie:):) i ile jeszce jest to poznania, wyczytania, sprawdzenia:) Pozdrawiam wszystkich gorąco i przesyłam buziaki:* wiola18 :) Depilacja miejsc intymnych to taka sfera..,że ile kobiet tyle opini. Naprawdę cięzko mi powiedzieć, ponieważ wiele kobiet uważa, że depilacja miesjc intymych w całości jest zupelnie bezzensowna, że tracimy przy tym kobiecość-upodabniając się do dziecka. Musisz sama zastanowić się czego Sama chcesz, musisz się z tym czuć przezde wszystkim dobrze i nie przejmować się modą na golenie czy zapuszczanie buszu:):) Niektóre dziewczyny farbują tam włoski, robią różne fryzury - głównie po to by zaskoczyć partnera, urozmaicić życie sexualne, dokonać jakiejś zmiany - myśląc , że to doda im pewości siebie i być może ożywi pożycie. Mimo iż to sfera bardzo osobista..powiem Ci jaki ja mam pogląd na Tą kestię, bowiem mamy tutaj rozmawiać szczeże;). Jestem zwolenniczką golenia miejsc intymnych i pozostawiania tzw. pasa startowego;) Uważam, że depilacja jest etapem higieny intymnej. Co do wizyty u ginekologa, zupełnie się nie przejmuj \"jaka tam będzie\". Do ginekologa idziemy aby dbać o swoje zdrowie, zadbana higieniczna kobieta bez obawy poddaje się badaniu, bez względu na to jak \"tam wygląda\". Musisz poznać własne potzreby, własne zdanie..aby Tobie było dobrze, wygodnie i byś czuła się komfortowo. Co do sposobu depilacji sprawa również wygląda różnie...zależy to od rodzaju skóry. Mnie wystacza gorąca kąpiel...dobra pianka....dobra maszynka...potem krem bambino i zasypka dla niemowląt i mam zero podrażnień a ciało gładkie jak u bobasa:) Jednak nie wszystkim taki zabieg jest wskazany, zanm kobiety które mają podrażnienia po maszynce...mimi stosowania oliwki lub kremu. Ja jednak polecałabym ci spróbować tej zasypki dla dzieci. Po wieczornej depilacji i zastosowania kremu bambino i na to zasypki rano :muszla\" jest super:):). Jeśli ta metoda już się u Ciebie nie sprawdza a chciałabyś znać inne daj znać a napiszę. Pozdrawiam Cię;)

pattusiaczeq :):) Kochana słyszałam o tym szamponie, lecz go nie miałam osobiście. Sprawdzisłam dla Ciebie jego skłąd i widzę, że ma podobny do Radicala. Jaką masz wersję? Do jakich włosków. Myslę, że to pownien być dobry szampon...A ten Dermena próbowałaś?? ZNam osobiście ludzi którym pomógł, dlatego za niego ręczę. Caluski:):):)

no nie mogę:) A jak moja droga nakładasz ten puder? Bo podstawą aby meszek był mniej widoczny jest nakładanie fo od góry do dołu tak jak rośnie meszek. Niestety laserowe usunięcie włosków nie wchodzi w grę z tej parti ciała, właściwie każda okolica może być poddana zabiegowi laserowemu jednak z wyjątkiem okolic oczu. Poszukam jeszce czegoś dla Ciebie..może uda mi się coś wymyślić.. Pozdrowienia. :):)

Gość pattusiaczeq
Hej Kochana :) mam niestety włoski tłuste :( a Dermeny jeszcze nie próbowałam. jeszcze kilka pyatań mnie nurtuje: czy do mojej cery tradzikowej lepszy będzie puder czy podkład? a jeśli podkład lub puder to jaki polecasz? Co mogłabyś mi jeszcze polecić ze sklepowej półki jeśli chodzi o peeling, balsam brązujący i oliwke do ciała. Bardzo Ci dziękuje za Twoja pomoc :*** dzięki Twoim poradom jest mi o wiele łatwiej. Naprawdę musisz byc wspaniałą osoba jesli tak bezinteresownie nam pomagasz :)

Gość droga justine
od 2 tygodni biorę duac na trądzik, tzn smaruje nim całą twarz. niestety coraz częściej wyskaują mi małe krostki, poprawy nie widać. bralam przez tydzien unidox antybiotyk, teraz zaywam witaminy pp. tradzik lecze juz dobrych prae lat, przechodzilam przez rozne masci. sama juz nie wiem co zastosowac. moze jakis silniejszy antybiotyk? w dodatku am syfki na rekach i plecach. co na to?? myje plecy mydlem naturalnym. bez dodatkow. ale nadal nic nie pomaga. nie chce segac po diane.dziekuje za odp 🌼

pattusiaczeq :):) A mnie miło, że możemy pogadać:) TY również musisz być wspaniałą osobą , bo tak ciepło się wypowiadasz:):):) Co do cery trądzikowej i używania podkładów lub pudrów, chciałabym Cię zachęcić do wypróbowania Antybakteryjnedo Make-Upu Soraya. Zawiera wyciąg z trawy cytrynowej, który hamuje rozwój bakterii, również matuje bo napewno masz skłoności do błysku cery. Jeśli masz na skórze jakieś duże ropne wypryski które rzucają się w oczy to spórbuj używać korektorów antybakteryjnych, np. korektor antybakteryjny Bell, kosztuje tylko 7 złotych a czytałam o nim same pochlebne opinie. Super maskuje niedoskonałaści cery, myślę , że by Ci przypasował:). Tym bardziej, że nie jest drogi;):) Co do oliwki do to nie będe oryginalna ale moim faworytem jest lawendowa oliwka do ciała Johnson & Johnson. Jeśli nie lubisz tego zapachu to są inne warianty - aloesowy, rumiankowy, kwiatowy. Stosowana na wilgotną skórę wspaniale nawilża wysuszoną skórę i pozostawia ją gładką i mięciutką jak pupcia niemowlaczka. Po tej lawendowej, która ma działanie uspokajające czuje się jak mały, grzeczny bobasek i zaspypiam równie smacznie;):) Co do balsamów brązujących wypróbowałam Soraya, Sopot, Dove i Johnson & Johnson. Niestety jak dla mnie skóra po nich nie pachnie załadnie, chociaż to oczywiście kwestia gustu. Jesli chciałabyś delikatnie zbrązowić skórę ciała- bo przy Twojej cerze nie polecam stosowania kremów brązującyhc do twarzy - gdyż mają działanie wysuszające, poleciłabym CI zastosowanie jednnego z nich. Mają podobne działanie i w sumie ich działanie, jest uzależnione od częstotliwości stosowania i prawidłowości nałożenia, tak aby nie pozstawały na skórze smugi. Jednak minusem tych balsamów jest fakt, że po dłuższym stosowaniu skóra może zrobić się żółta..i tworzyć taką jakby \"skorupę\" na ciele. Mnie się to osobiście nie podoba, bo lepsze zadbane jaśniejsze ciało, niż takie sztuczne ciemniejsze. Balasmy brązujące - jak najbardziej, jednak z umiarek, przy jednoczesnym stosowaniu kąpieli nawilżających. Mimo iż te balsamy mają działanie nawilżające, wysuszają jak każdy samoopalacz, więc pamiętaj aby nie kupować takiego kremu do twarzy, bo tak jak po słońcu możesz spodziewać się po jego użyciu wzmożenia produkcji serbum i wysypu prycholków;):) Pozdrawiam:):)

pattusiaczeq :) Acha a peeling to do ciała czy do twarzy? Bo przy cerze trądzikowej twarzy nie powinno się wykonywać peelingów:) To znaczy jak są na niej ropne wykwity:)

Gość werikaaa
a co sadzisz o jedzeniu pestek z dyni i słonecznika?? kurcze nie wiem czy dobrze zrobilam ale kupila w woreczku firmy sante i jadłam te pestki dyni bez sparzenia ich uprzednio a siora mi powiedziala ze sie zatruje bo trzeba sparzyc te nasion bo napewno są brudne..:(ups....ale na opakowaniu nic nie pisze opróćz skladu itd.:)

Gość pattusiaczeq
Dziękuje Ci bardzo za Twoje cenne rady :) za niedługo lece do rossmana zrobić rekonesans hehe ;) A tą lawendową oliwkę to nawet chyba kiedyś już miałam :) więc chyba wybiorę ją znowu :D Wybacz że Cie tak ciągle o coś wypytuje, ale chciałabym jeszcze wiedziec następujące rzeczy 1. Jak najłatwiej zapuścić paznokcie? Kiedys nie miałam z tym problemów ale teraz paznokcie są kruche i łamliwe więc co urosna to musze je obciąć. 2. Ciekawi mnie to czy dobrze kolory dobieram przy makijażu. Jestem bardzo ciemna brunetką ( w zasadzie to moje włosy są prawie czarne), moje oczy są czarne i karnacja też raczej ciemniejsza Oko (tam w środku) maluje czarną krędką. Cieni używam w kolorze jasnego błękitu, niebieskich, zielonego, białego i kilku odcieni jasnego różu. Łuk brwiowy zawsze roswietlam tym białym. Szminki raczej nie stosuje, najczesciej błyszczyk bezbarwny lub jasn różowy. Jak myślisz? To dobre barwy? I jaki kolor błyszczyku czy szminki byłby dla mnie najlepszy? 3. Chciałabym wprowadzic do mojego zycia więcej optymizmu bo przez bo kilka poprzednich mięsiecy były dla mnie bardzo trudne, smutne i ciężkie (chodzi o anoreksje :( ). Jak się za to wziąść? Dziękuje Ci za wszystkie Twoje odpowiedzi. Ze na świecie sa jeszcze tacy ludzi jak Ty :) Ojjj Kochana co my bysmy bez Ciebie zrobiły? Miłego dnia zycze :)

Gość pattusiaczeq
chodziło mi o peeling do ciała :)

Gość kamazaaa
patusiaczekkkk ty mialas anoreksje??sorki zepytam w tym watku ale ile wazysz i masz wzrostu bo zmagalam sie z podobnym problemem..!

Gość pattusiaczeq
kamazaaa ---> niestety dalej mam :( bo jeszcze się z niej nie wyleczyłam. Mam 165 i waże 47 kg. Gdybym pare mięsiecy temu nie uswiadomiła sobie że jestem chora teraz pewnie leżałabym w szpitalu :( duzo mi do tego nie brakowało ( jakieś kilka tygodni) chciałabym się wyleczyć z tego...

Gość kamazaaa
patusiaczek nie jest zle ..twoja waga nie jest tragiczna..naprawde głowa do góry:) jamam kolezanke która wazy tyle samo a ma 170 cm i nie wyglada na wychudzoną ..chyba ze masz inną budowe ciala ale tamta tez jest bardzo drobna wiec nie sadze byś byla wychudzona bardzo..juz jest dobrze a bedzie lepiej:)życze powrotu do zdrowia .. ja juz praktycznie wyszlam z tego gówna i teraz waże 57 kg do 170 cm wiec zle nie jest:)i sie lepiej czuje z tą waga !!

droga justine :):) Napewno masz już dosyć....jednak nie wiem co stosowałaś. Moge Ci tylko napisać bo jest najbardziej skuteczne z medycznego puktu widzenia. Niestety z tymi lekami jest tak, że jedne osoby widzą poprawę, a u innych nie można nic zauważyć, zadnych efektów. Rozmawiałam z osobami które przyjmowały tetracyklina i były zachwycone, w medycznych potralach znalazłam wiele informacji, że jest ona najskuteczniejsza. No ale widzisz na niektórych nie działa...i tutaj pojawia się bezsilność. Jednak piszesz, że zażywałaś 2 tygodnie..wcześniej tydzień....nie wiem w sumie jak długo...ale przy leczeniu trądziku antybiotykami leczenie trwa wiele tygodni a nawet miesięcy. A zażywasz witaminę C i B2...czy tylko PP? W ciężkich postaciach trądziku stosuje się zwykle Roaccutane, jednak jak sama wiesz, tylko lekarz może go przepisać, takie medykamenty sa dostępne wyłącznie na receptę. A czy zażywasz jakieś preparaty wiatmionwe? Bo dużo czytałam o tym , że należy uważać w nich na witaminę B12 która sama może wywoływac objawy trądzikowe. No nie wiem sama, chciałabym strzelić.. i trafić w lek który by u Ciebie zadziałał, jednak niestety nie mam takich możliwości:(. Jesli nie stosowaś w/w leków, poczytaj o nich w internecie, może akurat będzie to dla Ciebie strzał w 10:) Pozdrawiam Cię.:)

Gość werikaa
aha odnoscie tego słonecznika i dyni to jak myslisz ile moge zjesc tych nasion by zaspokoic dzienne zapotrzebowanie na witaminki...chyba niemusze żrec calej paczki dzien w dzien zeby to cos dalo jak radzily mi na tym forum kiedyś jakies dziewczyny:) czy wystarczy garsc tego i tego??jak myslsiz??:):):)dziekuje z góry za odpowiedzi!pozdrawiam!

werikaa ;):) Powiem Ci tak sama jem pestki dyni, bo zwiększają przemianę materii, posiadają witaminy, mają działanie przeciwutleniające. Czyli wszystko czego potrzebuje kobitka która chce zachować młodość, polepszyć metabolizm i być zdrową. Dodatkowo chroni przed pasożytami, może dlatego, że śrubuje ;):) wszystkie paskudźtwa:). Peski z dyni zawierają sporo kalori ok 600 w 100 gramach, dlatego nie wpieprzaj:):):) całej torebki codziennie. Ja jem po garstce, podobnie jest z nasionami słonecznika. Ja jem też po ok. 8 orzechów dziennie...tyle wystarcza, by być mądrym i zdrowym. Naprawdę przesada w jedzeniu tych zdrowych przekąsek nie jest niczym dobrym bo wszystko w nadmiarze może być szkodliwe. A jak studiowałam to absolutnie jadłam orzeszki i dyni, bo poprawiają też pamięć;) No i zapomniałabym:) o najwazniejszym o cynku w dyni...który poprawia procesy gojenia w skórze i również działa wzmacniająco na włosy. Dlatego jak ktoś ma kłopoty z prycholami:) niech je garstę dyni codziennie;) Caluski:*

Gość werikaa
kochana dziekuje cie bardzo ale czy trzeba to sparzać przed jedzeniem ..pliss powiedz jak wiesz :(bo juz zgłupialam..ja jem włąsnie bezposrednio z torebki i one wydaja sie takie zakurzone te pestki :)

Gość ZASMUCONA I BRZYDKA
KOCHANIE WIDZE ZE TYLU LUDZISKOM JUZ POMOGŁAS!!POMOZ I MI:( mój problem najwiekszy to zaskórniki na twarzy...czuje sie przez nei brzydka choc brzydka nie jestem raczej.. bylam juz multum razy u kosmetyczki na oczyszczaniach twarzy i co?efekt byl ale kurcze na chwile a potem znow wracalo.. pozbylam sie pryszczy które mialam także bo zmienilam diete na zdrowszą i pryszcze znikają ale zaskorniki nie:( zaskórniki te są na nosie i na policzkach ale na bokach policzkow juz nie:) blagam podaj mi jakikolwiek domowy lub nie domowy sposób na to świnstwo bo walcze juz z tym latami..moze znasz jakies w miare tanie i dobre kosmetyki też na to..sama nie wiem..:(kosmetyczka odpada bo mam juz dosc tego oczyszczania skoro to nic nie daje :( mam nadzieje ze mi pomożesz :)caluski wielkie

Ja z moim tatusiem...jemy je prosto z opakowania. Nigdy nie sparzamy, a wpulamy je już bardzo długo. Nic się nam nie dzieje. Tym bardziej polewać wrzątkiem taki skarb? To raczej niedobry pomysł. Zresztą nigdzie nie ma takiej informacji, aby było to konieczne. Całuski:*

pattusiaczeq ;):) Podejrzewam, że jestes bardzo ładną brunetką. Wogóle podaobają mi się kobiety z takim kolorem włosów, niestety ja wyglądam w nim przerażająco brzydko:) Niestety nie dla każdego pasuje. Skopijuę Ci fragment który na 5 stronie pisałam koleżance Aleva... Czerń, czerwień, ostra zieleń, szmaragdowy, intensywny niebieski, śnieżna lub lekko różowa biel to barwy, w których brunetka prezentuje się najlepiej.Więc sama widzisz, że jesteś bardzo zdolną kobitką bo wybrałaś dla siebie super kolory;) pasujące dla Ciebie jak ulał:). Co do ust to owszem błyszczyk w kolorze delikatnego, zimnego różu będzie dla Ciebie wspaniały:) Co do paznokci:) to zobaczysz, jeśli będziesz jeść dużo zdrowych pokarmów twoje paznokcie staną się twardsze i mocniejsze.Zdecydoanie polecam sebamed balsam do rąk i paznokci, jest to moim zdaniem rewelacyjny kosmetyk, naprawdę wzmacnia paznokcie. Kosztuje dosyć sporo bo płaciłam za niego 15 złotych, ale jest wydajny i skuteczny. W sklepach kosmetycznych jest wiele lakierów bezbarwnych, które wzmacniają płytkę paznokcia, możesz popróbować. :):) A powiedz mi czy robiłaś sobie morfologię??? Powinnaś zrobić aby zobaczyć w jakim stanie zdrowia jesteś. Musisz dbać o siebie:) pattusiaczequ:):) Co do optymizmu, to widze w Tobie wiele, chcesz dbać o siebie, poradzić sobie z akceptacją Własnej osoby...wszystko zmierza w cudownym kierunku...Zobaczysz, że to co my same robimy dla siebie czyli : dbanie o cerę, zdrowe odżywanie bogate w witaminki, makijaż to wszystko pozwala nam dostrzec w sobie piękno i pokochać siebie. A wiedz, że nikt nas nie pokocha, jeśli same nie będziemy dażyć się miłością i szacunkiem. Widze w Tobie wszystko, co napewno powoli, spokojnie pozwoli Ci cieszyć się życiem i żyć z uśmiechem i optymizmem na twarzy:) Mocno Cię ściskam i pozdrawiam:)

ZASMUCONA I NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BRZYDKA :):) A powiedz mi kochana, jak oczyszczasz twarz? Czym ją myjesz...jak często. Czy palisz...im więcej wiem...tym skuteczniejsza moja porada dla Ciebie smutasku:)

Gość ZASMUCONA I BRZYDKA
kochana sorki ze dopiero teraz ale wczesnei jnie mogłam tylko tonikiem oczyszczam twarz łagodnym firmy ziaja nagieetkowym nie pale i nie paliłam nigdy!! czasem stosuje ale rzadko peelingi

Gość ZASMUCONA I BRZYDKA
aha wczesniej stosowalam multum kosmetykow na te swinstwa i z tego co stwierdzialm jeszcze gorzej mi po nich wszystko wyłązilo..wiec teraz stosuje tylko ten tonik..