Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola io

JAK MAMY SIę POMIEśCIć W MAłYM POKOJU ?????????

Polecane posty

ola io.. Brawo !!!!! mnie tez wyprowadzają z równowagi osoby, które wchodzą po to aby móc komuś dogadać...a przeciez nie o to chodzi, gdy ktoś ma problem i prosi o rade...to przykre, ze tak postępują.. przecież nikt z nas wzajemnie się nie zna i skąd moze wiedzieć co przyczyniło się do danej sytuacji...jesteś okropna kobieto i powinien Ci ktoś ten cudowny nosek przytrzeć...i ciesze się że zrobiła to ola io, której tak przykro pisałaś...moze powinno Cie zycie kopnąć w ten słodziudki zadeczek, byś poczuła jak to miło dostawać obelgi...

Gość ola io
tak, okno jest na węższej ścianie. meble mamy swoje. normalny typowy regał, mały stolik i chcemy kupić łózko bo jak narazie to śpimy na mało wygodnym i nieco starym. tylko właśnie nie wiem na jakie się zdecydować. czy mała kanapa, może wersalka bo wtedy można ją złożyć i jest więcej miejsca.nie mam pojęcia jak umeblować ten pokój. całe szczęście że na biurko z komputerem dla męża teściowa użyczyła jeszcze mały kącik na korytarzu.

ola io.. a wracając do tematu...musisz przemysleć jakie rzeczy musisz mieć pod ręka, bo sa niezbędne...czy wyposarzenie kuchni moze być wykożystane w domu tesciowej...które z mebli mozesz ustawić w pokoju, by się pomiesciło łóżko i łóżeczko ( o odgrodzeniu się od dziecka chyba musisz zapomnieć, bo będzie za mało miejsca) pomyśl, czy mozesz tam na ścianach zamontować jakieś półki, na ktorych będziesz mogła ustawić chociażby niezbędne kosmetyki dla dziecka, przyda się tez napewno miejsce do przechowania reszty rzeczy, których niebędziesz mogła ustawic w pokoju. Dziecko śpi w łóżeczku, więc pomyśl, że mogłabyś pod łóżeczko wsunąć szufladę na kółkach - sama taką zrobiłam i była super, bo chowałam do niej zabawki, teraz mieści się pod łóżkiem synka i spełnia nadal tą funkcję....

a jaki długi jest ten regał i czy jest w całości czy każdy segment osobno,..i czy osobno jest dolna częś segmetu a górna nakładana..bo to też daje mozliwości manewru

ja ty i ono to klasyczny okaz idiotki wpadającej w samozachwyt nad swoim (na razie) udanym życiem i zachwyconej tym, że skończyła studia - jakby to był wielki wyczyn. Jak masz dobrze to się ciesz, tylko pamiętaj, żeby nie zapeszyć, bo w życiu różne przypadki chodzą po ludziach... Dziewczyny, nie martwcie się, zawsze początki są trudne, potem jakoś się układa, aby tylko zdrowie było dla nas i dzieci. Ja też zaczynałam od pokoiku, a teraz mam swoje mieszkanie-może nie wielkie ale własne. W kupie raźniej :D:D:D

ola io pisz ryba, bo jestem gotowa Ci pomóc i jakoś to poukładać w tym pokoju...będziesz miała jakiś wzór, i będziecie mogli coś z tym zrobić...zawsze jakas wizja i rozwiązanie...

Gość do ja ty i ono
Do ja ty i ono-- jesteś bardzo niemiła. Nie każdemu życie się układa tak jak by chciał i nie jest powiedziane że tobie zawsze będzie się idealnie układało, wystarczy ze jedno z was straci pracę i może byc krucho. A dla wszystkiego studia skończyłam, podyplomówkę też mieszkanie i pracę mam no i 3 miesięczne dziecko. No i co mam czuć się "lepsza" od innych? Troche pokory i empati dla innych. ola io-- powodzenia, dacie radę.

Gość ola io
dzięki! przepraszam ale teraz nie mogę bo muszę nakarmić synka i pójść z nim na spacer. póżniej napiszę więcej a ty jak będziesz miała chwilkę to mi odpowiesz. o.k. ? pozdrawiam!!

ola io jeśli dobrze obliczyłam, to macie pokoik 14m2 podobnie jak mój synek...moja propozycja umeblowania.. Pokój napewno ma przy dzrzwiach wejściowych, jedną ścianę z większą wnęka, a drugą z mniejszą. Na scianie z większą wnęką ustawiłabym segment, pewnie będzię sięgał do ściany z oknem, i będzie wchodził na połowe powierzchni pokoju. Po drugiej stronie zwykły tapczan, bo sofa będzie za długa przy rozkładaniu i się nie wmieści ze względu na segent. Pod oknem ustawiłabym łóżeczko, zaraz za kanapą, w zdłuż tej samej ściany. Może to jednak kolidować z otwarciem drzwi, bo łóżeczko ma 120cm, a łóżko dobre 2m, co daje zajete juz 3,20. Pozostaje raptem 80cm, może udałoby pomiędzy łóżkiem, a łóżeczkiem wmieścić ten stolik. Nad łóżeczkiem zamontowałabym z trzy nie zadługie półki, aby na nich pomieścić dziecka potrzebne rzeczy. Pod łóżeczkiem jak juz pisałam, tez bym wykorzystała ten kąt na jakąs kastę na kółkach, a w niej zabawki dziecka. Na półkach mozesz mieć koszyczki, w których schowasz np. apteczkę dziecka - syropy, leki. Mozesz tez w te koszyczki pomieścić kosmetyki, pieluszki. Tak aby wyglądało schludnie i estetycznie.

ola io jeśli chodzi o mnie to zajrze później, bo też uciekam z synkiem na spacer...nie obiecuję ze od razu po spacerze będę tu na forum, bo mam trochę pracy, ale będe zaglądać... Gdybyś chciała skorzystać z mojej propozycji, to super. mozesz wziąc ją pod uwagę i coś wykombinować...:D Jeśli byś chciała to mozemy pogadać na GG albo przez maile...:D Odezwij się jakby co...:D Pozdrawiam

Gość omeska
Mieszkaliśmy przez 5 lat w 12m ....fakt ciasno,ale cóż.Najlepszym rozwiązaniem dla nas były meble narożne.Szafa i komoda.Naprawde wygoda.A półka na kółkach pod łóżeczkiem to dobry pomysł.Mam nadzieje ,że jakoś dacie sobie rade.A teksty "zanim pomyśleliscie o dziecku trzeba bylo pomyslec o stworzeniu o normalnych warunkow do wychowania a teraz do kogo masz pretensje,ze bedziesz miala takie warunki,z nieba pieniadze i mieszkania niestety nie leca" lub Tekst Waniliowej są zbyteczne .