Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dana53

SAMOTNE I SAMOTNI -PO 50-TCE

Polecane posty

Cześć, u Ciebie odwilż, a u mnie jeszcze mrozi, licznik bije :( poza tym też leniwie, wybrałam się tylko do apteki, ale była zamknięta, akurat trafiłam na akcję protestacyjną. Spadam na mecz, narazie.

Mój... ale mnie rozbawiłaś :) Dzięki za informację, obawiam się jednak, że mi nawet św. Józef już nie pomoże. A poważnie, jednego ślubnego już miałam i wystarczy, drugi stały związek już nie dla mnie. Ale ktoś dochodzący jak najbardziej. Do kogo mam sie w tej intencji modlić ? :D

Patronem spraw beznadziejnych jest takze (albo przede wszystkim) Sw. Tadeusz Juda ;) Zas patronem rzeczy zgubionych Sw. Antoni :D - jak sie czegos szuka to trzeba odmowic modlitwe do w/w. Nie wiem jak sie sprawa ma z podaniem i trzema zdjeciami...

Witajcie babeczki wszystkie 🌼 Ja zaraz wychodzę z córką do przedszkola. Trochę przed nami drogi - około 25 min. Dwa przystanki. Gdybyśmy mieszkali w centrum wtedy do przedszkola miałybyśmy tylko ok 5 min. No ale że mieszkamy poza centrum to tak to wygląda. Ciekawe czy dzisiaj droga będzie odśnieżona, bo wierzcie u nas tak nawaliło śniegu że szok! może wezmę sanki, i mała będzie zadowolona :-) Ale fajnie jest, iść w takiej, ja to nazywam - krainie baśniowej, wszystko białe, pięknie wyglądają drzewa usypane śniegiem , choinki , tak jakby ten śnieżyk chciał je ochronić przed zimnem - ja to tak widzę i rozumiem :-) ❤️ To są piękne cuda które natura nam dała abyśmy mogli nacieszyć oczy i duszę. Dobra, czas już na mnie :-) Trzymajcie się wszystkie ! Życzę każdej z Was dobrego,spokojnego dnia.

A u nas nadal plusowe temperatury, ale z natury rzeczy klimat morski ma wlasnie to do siebie. I mrozne zimy nie sa tutaj czyms naturalnym. Przez ostatnich kilka lat bylo troche mrozu - az palmy poprzemarzaly. Niewiele z nich sie zachowalo, glownie te blizej wybrzeza. Tam pewnie nie bylo az takich mrozow - dochodzilo do -15 stopni co tutaj jest Syberia. Przecietna temperatura zimowa na wyspach to mimimum -2 i do takiej wlasnie wszystko jest przystosowane, pamietam jak dwa lata temu rury pekaly i ludzie nie mieli wody po kilka dni. Ze nie wspomne o sytuacji na drogach, tez jechalam po oblodzonym 25 na godzine... Sniegu jak tu napada to zaraz stopnieje i jest chlapa. To juz niech lepiej leje ;) W POlsce zas lubie snieg bo nie musze jezdzic samochodem :P Taka odrobina romantyzmu zimowego... Ale zdaje sobie sprawe (mam to zreszta za soba) jak uciazliwe jest brniecie w zaspach. Milego dnia wszystkim :D

o ja cierpie dole - wlasnie uslyszalam ze jedzie jakis pojazd: karetka, garda albo straz - na sygnale! Wy sie smiejcie ale tutaj to ewenement na skale globalna. Nie wiem czy kiedykolwiek poza Dublinem slyszalam pojazd na sygnale. Ja pierdasze - metropolia nam sie robi. Niu Jork ;) w miasteczku liczacym ok 3500 mieszkancow ;)

hehehe o zimie piszecie? no tak a ja musze wyjsc :( niestety juz nie moge ogladac zimy z kanapy ;) i juz nie he he he...bo butow zimowych nie kupilam...przez kolejne tygodnie nie bylo po co ;) pojde w wiosennnych :D i celem nadrzednym wyjscia bedzie omijanie zasp planuje kupic mlynek do kawy zeby mielic siemie lniane milego dnia

witam:) a gdzie te zaspy! u mnie zaświeciło słońce i zdemaskowało kurz na meblach:P sprzątam... butów zimowych tez nie mam, ale w końcu zimy też nie ma:D pozdrawiam🌼

wrocilam ! zadnego sniegu, zadnych zasp...plus 4 stopnie...:D ale zla jestem...bo mialam ochote cos wyhaczyc w Galerii;) i sie nie udalo bo portfel zostal w domu [kto nie ma w glowie...nie je na miescie] zostaje mi obiad domowy...nie jest zly...bo sa kluchy...caly garnek kluchow :D Chochli zostaw kurz w spokoju ;) nie chce zebys z jego powodu dostala nerwicy :D

w porzo ;) znalazlam Ama w zamrazalniku ciasto swiateczne:D dostalam od znajomych [po kawalku piec roznych]...sernik poszedl na pierwszy ogien w Wigilie...inne w folie...teraz jak znalazl...choc sa to takie, których w zasadzie nie jadam... a siemie dla mnie...mam zamiar je jesc...ale to na razie tylko zamiar...

Amus gdybym wypisala tu wszystkie swoje dolegliwosci z ktorymi sie na co dzien borykam, to bys zemdlala z wrazenia ;) tyle tego jest ! a o siemieniu masz tu: http://vitalia.pl/index.php/mid/3/fid/2/diety/dieta/article_id/425/offsetk/0 musze zaczac jesc jeden smieciowy posilek...rozumiesz musli, platki, otreby itd...i kombinuje jak to zrobic zeby to mialo smak pierozkow lub zapiekanki ;)

To ja dzisiaj pierwsza:) Mam dziś wizytę u g.:( Nie lubię, ale jak trzeba to nie ma wyjścia. Mój...wykombinowałaś coś z tym smakiem ?:D

zawsze można pierogi nadziać tym siemieniem, zapiekankę posypać i popić kompocikiem...z siemienia oczywiście:D tylko z takim poślizgiem przestaniesz zostawiać ślady:O

wcale nie wcielo ;) bylam zarabiac na worek ziemniakow ;) jak jest okazja ...to trzeba ja wykorzystac...potem zakupy trza bylo przydzwigac...a po wielkim miescie jezdzi sie strasznie...szczegolnie w szczycie wracajacych do domostw... ogon mnie pali zywym ogniem...a nogi nie wiem czy mam? bo siedze... obowiazki wykonane...wiec lapie oddech i patrze co slychac na swiecie...netowo oczywiscie

przeczesałaś pomponik:D jak każda baba, też lubie plotki.. mnie zaintrygowało imię dziecka Skrzyneckiej :classic_cool: miłego wieczoru 🖐️