Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 hhhh

nawiedzony obraz

Polecane posty

Go艣膰 Nancy Brilli
Nie wiem czy to autosugestia ale ten obraz naprawde ma cos w sobie, cos strasznego i bardzo tajemniczego.Zobaczcie co znalazlam w necie na jego temat. W styczniu 2000 roku na ebay.com (US) zosta艂 wystawiony obraz "The hands resist Him". Obraz zosta艂 namalowany przez Billa Stonehama http://www.stonehamstudios.com/artworks.shtml w 1972 roku. Autor wykorzysta艂 do namalowania obrazu zdj臋cie samego siebie w wieku lat pi臋ciu wykonanego w Chicagowskim apartamencie. G艂贸wnym za艂o偶eniem by艂o wykorzystanie idei Carla Junga o zbiorowej pod艣wiadomo艣ci. Artysta uwa偶a, i偶 ludzie sztuki (tworz膮cy arty艣ci) w pewnym sensie odbieraj膮 sygna艂y zawarte w zbiorowej pod艣wiadomo艣ci i s膮 艂膮cznikami z rzeczywisto艣ci膮 i je artyku艂uj膮 w swojej sztuce. Posta膰 ch艂opca dla Stonehama jest personifikacj膮 jego osoby, r臋ce to inne 偶ycia, inni ludzie, szk艂o w drzwiach jest przes艂on膮 pomi臋dzy snem, a jaw膮. Lalka jest symbolem towarzysza i przewodnika pomi臋dzy tymi stanami. To tyle, co m贸wi o obrazie tw贸rca. Jego dzie艂o na zosta艂o wystawione na aukcje z ostrze偶eniem od 贸wczesnych w艂a艣cicieli. Prosili, aby cen臋 podbijali jedynie kolekcjonerzy sztuki, poniewa偶 cho膰 sami nie wierz膮 w zjawiska paranormalne to uwa偶aj膮, 偶e obraz takie posiada. Obraz odkupili od zbieracza 艣mieci, kt贸ry sam go znalaz艂 w pobli偶u starego browaru. Byli bardzo zdziwieni, i偶 w ich mniemaniu warto艣ciowy kolekcjonersko obraz zosta艂 porzucony w taki spos贸b. Problemy tej rodziny zacz臋艂y si臋, kiedy ich 4,5 letnia c贸rka zacz臋艂a si臋 skar偶y膰 rodzicom, i偶 ch艂opiec w nocy wychodzi z obrazu i w jej pokoju znajduj膮 si臋 inne dzieci walcz膮ce ze sob膮. Na skargi c贸rki uwag臋 zwr贸ci艂a matka, kt贸ra zmusi艂a ojca do zainstalowania aparatu z samowyzwalaczem na ruch. Po trzech nocach by艂y zdj臋cia, kt贸re miedzy innymi przedstawia艂y ch艂opca pozornie wychodz膮cego z obrazu. Rodzina zadecydowa艂a, 偶e obraz musi opu艣ci膰 dom. Podczas aukcji obrazu ewentualni kupcy jak i osoby ogl膮daj膮ce przedmiot sprzeda偶y sygnalizowa艂y z艂e samopoczucie, natarczywe wizje obrazu podczas snu i na jawie, nag艂e odczucia choroby, uczucie niepokoju zagro偶enia.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 o co chodzi
hehe niczego sie nie boj, ja tez przez chwile wmawialam sobie ze umieram ale teraz zaczelam myslec racjonalnie, pomysl ze jest jasny dzien, ogladasz ten obraz i co? I nic, to noc stwarza taki klimat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 schizofreniczka
o co chodzi- Nie noc. Aura obrazu. Mroczne demoniczne przeszywaj膮ce z艂o!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 o co chodzi
ja nie widze tam zla tylko chlopczyka obok lalki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 schizofreniczka
Obok lalki? Widzia艂a艣 twarz tej lalki? Oczy SZATANA!

Udost臋pnij ten post

Nadal czuj臋 si臋 dobrze, nic mi si臋 nie pali w domu i og贸lnie jest ok! Obrazy widzia艂am - nawet si臋 w nie wpatrywa艂am :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 o co chodzi
oj szatana nikt nie widzial i nie zobaczy, oczy jak u lalek slepe.

Udost臋pnij ten post

Ja oczywi艣cie z moj膮 ciekawo艣ci膮 nie mog艂am si臋 powstrzyma膰 od ponownego obejrzenia p艂acz膮cego ch艂opca... No i wpatrywa艂am si臋 tak w niego z 5 minut... I jako艣 pierwsze emocje mnie opu艣ci艂y... Ale takie tylko mam spostrze偶enie, 偶e ten ch艂opiec ma 艂zy na policzkach, ale jego twarz nie wyra偶a p艂aczu... Jego mina nie wydaje si臋 smutna, tylko jaka艣 taka badawcza... W tym momencie bardziej boj臋 si臋 tego pierwszego obrazu... Tzn tego z tymi d艂o艅mi...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 schizofreniczka
Ja jestem szatanem :-o Widz臋 je codziennie w lustrze!

Udost臋pnij ten post

Wszystkie lalki maj膮 puste spojrzenie - prawie mi z艂ota my艣l wysz艂a :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ob艂oczek malutki
natia...ja nie wejd臋 chocia偶 baaaaaaardzo bym chcia艂a.... m贸j ch艂opak jest w pracy, 艣pi臋 sama...wi臋c niestety nic z tego:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 schizofreniczka
twarz p艂acz膮cego ch艂opca nie jest badawcza. Jest pe艂na pogardy na ludzkie z艂o i na 艣wiat jaki budujemy. Ch艂opczyk ju偶 nawet nie ma si艂y p艂aka膰 i zara偶a si臋 tym z艂em. Widzicie jedna strona twarzy jest wyrazi艣cie zniesmaczona, pusta. Jego oczy s膮 straszne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ku藕wa
skonczcie straszyc bo zwalu dostane!! obrazu nie musze ogladac wystarcza wasze teksty :-0 nie ogladalam zadnego obrazu bo bym fiknela na zawal pewnie!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kofeinka...
podajcie linka do placzacego chlopca

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 schizofreniczka
A teraz do Ko艣cio艂a si臋 modli膰 bo diabe艂 po was przylezie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ElizabetBathory
bo偶e mi艂osierny... jaka szkoda 偶e nie zamie艣ci艂am tego obrazu w mojej pracy mgr w kt贸rej pisa艂am na temat surrealizmu... :( mog艂am wtedy nastraszy膰 egzaminator贸w, kt贸rzy mi dali beznadziejn膮 ocen臋:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 schizofreniczka
o w艂asnie w艣ciek艂o艣膰. Tego s艂owa mi zabrak艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 o co chodzi
eee tam naprawde nie ma sie czego bac, ja klade sie zaraz do lozeczka, dziaisj sie nie myje, pod koldra zawsze czuje sie bezpieczna.

Udost臋pnij ten post

Gorsze 艣lipia maj膮 malowane przez moje dziecko ludziki :D cz臋sto zezowate i jakie艣 krzywe. A jako艣 mimo ogromnej ilo艣ci tych bohomaz贸w w domu wszyscy 偶yjemy i mamy si臋 nie藕le.

Udost臋pnij ten post

Og贸lnie znam co艣 o wiele lepszego:D Na Rotten swego czasu by艂o zdj臋cie utopionej dziewczyny , wyci膮gni臋to j膮 po tygodniu. Zdj臋cie by艂o tak zrobione, 偶e jak si臋 przesuwa艂o g艂owe to mia艂o si臋 wra偶enie, 偶e ta kobieta goni za wami wzrokiem :d schiza nieziemska...kurcze musze poszuka膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kofeinka...
czy ktos moze podac linka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 schizofreniczka
o co chodzi :-p nie udawaj twardej. Komputer sam Ci si臋 w艂膮czy i na monitorze pojawi si臋 twarz ch艂opca z obrazu.

Udost臋pnij ten post