Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Geografia.....

Kto dziś pisał próbną maturę z geografii???

Polecane posty

Gość Geografia.....

napiszcie, bardzo proszę co było....ja mam o 16.00.

Gość latarrka
własnie szukałam topiku na ktorym mialam napisac dziewczynie oc bylo:) mam nadzieje ze go zobaczy:) - hmm..a wiec zadania zwiazane z mapa- mapa gor stołowych, jakie wojewodztwoz jakim panstwem sasiaduje i zadania na obliczanie odleglosci, i ze szlakami turstycznymi, hmm..kolejne..było tak wiele roznych ze nie pamietam dokladnie:( ale pamietam ze byla zaleznosc miedzy czlowiekiem a srodowiskiem wlasnie w kilku obszarach gor stolowych, a zadania bez mapy to pamietam tylko kilka, z tych bardziej opisowych- to gospodarcze skutki terroryzmu w krajach "bogatej połnocy" -byly podane skaly macierzyste i trzeba bylo podac jaka gleba sie z nich utworzy, - czynniki zewnetrzne i wewnetrzne zjawiska kształtujace powierzchnie ziemi- to bylo odpowiednio je wpisac to tabeli + gdzie wystepuja..np trzesienia ziemi, tornada,tsunami narazie tyle pamietam.

Gość latarrka
i zalety i wady zbudowania w Polsce elektorowni atomowej, o elektorwni troche bylo, jakiego surowca zuzywa sie do jej produkcja(podac 2)

Gość latarrka
oczywiscie do produkcji energi a nei budowania elektrowni:P - sorki,szybko pisalam:O

gdyby ktoś jeszcze coś pamietał będę bardzi wdzięczna :)

mam jeszcze pytanko: czy było coś z oblicznia czasu ewentualnie rozciągłaśc geograficzna. Obliczanie odległości na podstawie podanej skali na mapie, tak?

Gość latarrka
byla taka zadanie, ze musialas sama zmierzyc linijka w linie prostej odleglosc na mapie i obliczyc odleglosc rzeczywista. obliczania czasu -nie bylo:)