Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia235679

ile kosztują soczewki??

Polecane posty

Gość kasia235679

czy cena soczewek zalezy np od wady jaką sie ma? czy od firmy czy od czegos innego? i ile to moze kosztowac? z gory dzieki za odp.

Gość zalezy od firmy i typu
soczewek, np trzymiesieczne wychodza taniej niz miesieczne itd. Ja za swoje miesieczne place ok 20 zl za pare.

Gość najlepsze sa jednodniowe
ale są bardzo drogi bo na cały miesiąc wychodzi ok 150-200zł, potem są miesieczne to juz koszt 30-40zł za pare, a potem 3 miesięczne i 6 miesięczne, ale ich cen nie znam

Gość kasia235679
tylko 20?? niemozliwe. a jakie sa w takim razie typy soczewek?

Gość kasia235679
zawsze mi sie wydawało ze nawet takie miesieczne są duzo drozsze niz piszecie...

ja za swoje place malo bo znalazlam taki salon przez allegro, normalnie w innych salonach kosztuja 2 razy tyle okolo 40 zl, czyli tyle wychodzi na miesiac +plyn oczywiscie. a typy wymienila kolezanka wyzej.

Gość ja za miesięczne
płacę 40, ale żeby 20??

a i ja nosze bausch& lomb comforty, wychodzi mi 20 zl za parę.

Gość miauczydełko1111
3-miesieczne - cena 50 zł płyn 3 -mczny 48 zł bardziej sie opłaca ja uzywam bauch&lomb

a plynu uzywam bausch& lomb renu multiplus, za najwiekszy place 36 zl, starcza na 3-4 miesiace

Gość miauczydełko111
tylko pamietaj aby przed nalozeniem soczewek sprawdzic wzrok bo nalezy kupowac soczewki słabsze od okularów np ja mam wade - 2,5 a soczewki nosze -2,15 lub -2,99

Gość kasia235679
aha czyli typy rozroznia sie poprzez to ile sie je nosi :) jestem zielona w tym temacie

Gość kasia235679
rozumiem ze recepte na soczewki przepisuje lekarz. czy nie??

soczewki nie sa na recepte, ale trzeba isc do okulisty wczesniej, on dobierze.

Gość ciekawskaaaaaaaaaaaaaaaa
tak najpierw do okulisty zapisze Ci moc soczewek i rozmiar na oczku ( ciasne lub mniej ciasne);)

Gość kasia235679
aha :)

Gość kasia235679
jak macie jeszcze jakies uwagi co do soczewek to napiszcie :)

hehe ja mam jeszcze jedna uwage: nie wiem jakim cudem, ale przez noszenie soczewek zmniejszyla mi sie wada wzroku :)

Gość kasia235679
bardzo dobra uwaga :) moze mi tez sie zmniejszy :D

Gość malutka niunia
Własnie ja soczewki nosiłam od niedawna. Po ok 7 miesiacach w jednym oczu wada zrobiła mi sie mniejsza o 0,25.

Gość laura_90
ja uzywam Iwear, para na miesiac kosztuje 32 zł. Do tego oczywiscie dochodzi jeszcz płyn. Rózwniez uzwyam Iwear, ale nie pamietam ile on kosztuje :]

Gość jak juz wszyscy napisali
zalezy to od rodzaju soczewek we wrocku za acuve2 placilam 36 zl za pare(miesieczne)+plyn do soczewek na miesiac to jakies 15zl baushe 3miesieczne raz nosilam kosztowaly chyba ok 60 zl za pare(sa niestety grube ale to kwestia gustu)-dokladnie nie pamietam jednodniowe za 30 sztuk (czyli 15 par) kosztuja u nas 72 zl najgorzej bedziesz miala jesli okaze sie ze masz astygmatyzm, bo wtedy soczewki sa bardzo drogie (chyba ok 100 zl za miesieczne-ale dokladnie nie wiem bo nie nosilam)

para soczewek trzymiesięcznych ( optima fw) firmy bausch & Lomb kosztuje 55 zł..Tyle kosztuja w sklepie- vision express.

a płyn wielofunkcyjny do soczewek do codziennego czyszczenia Eye See - Only One Soultion (365 65ml) kosztuje 30 zł. Kupisz go Fielmanie

Gość jak juz wszyscy napisali
nie polecam eye see- ja dostalam po nim uczulenia(lecze juz 3 miesiac:O), a moja kolezanke pieka po nim oczy ale to oczywiscie zalezy od osoby

Gość valentina.
To gdzie wy mieszkacie, ze tyle placicie za soczewki?Ja za trzy miesieczne J&J place 220zl.

Ja uzwam płynu EYE SEE od dwoch lat i nic mi po nim nie jest. Raz kupilam tak dla odmiany - zeby sprawdzic roznice płyn Baush & lomb i niestety bardzo mi podraznial oczy. Natomiast moja kolezanka stosuje tylko ten Bausch & lomb i jej nic nie jest. Tak wiec to zalezy od osoby. Kazdy musi sprawdzic sam jaki płyn mu sie nadaje. Najlepiej kupic na poczatku małą buteleczkę płynu - trzeba po prostu poprobowac jaki płyn jest odpowiedni. Ja jestem bardzo zadowolona z płynu EYE SEE - jest łagodniejszy od innych i jest o wiele tanszy od innych.

Gość zakata
Podłączam się do topiku z innym pytaniem. Wiecie może na ile istotnym parametrem przy zakupie soczewek jest ich promień krzywizny? Ja mam zalecony 8,3- czy kupienie takich z promieniem 8,4 jest duzym błędem? Mogę sobie tym zaszkodzić? Nie wiem o czym decyduje promień krzywizny. Te ceny na allegro są kuszące bardzo,,,