Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewusku

CYPREST nowy środek hormonalny na trądzik a DIANE 35?

Polecane posty

Gość Paulka20
Jesli chodzi o przytycie to niema zbytno znaczenia, bo tyje się nie od apetytu tlyko od zatrzymania wody w organizmie głownie, jedyne moze miec znaczenie jesli masz migreny tak jak ja miałam , brałam wieczorem żeby te bóle głowy przespac chociaż czasem sie i tak budziłam ze strasznym bókllem głowy więc nie wiem co to za różnica , chyba jednak niewielka ;/

Gość blanka17
no wlasnie ja czuje sie dobrze:) napoczatku moze troche dziwnie sie czulam bol brzucha i wogole brak apetytu.. a teraz jest ok tylko wlasnie zastanawiam sie nad tymi godzinami o co to chodzi i czy jak bede brala pozniej to nie bede tyc no ale jak mowisz ze to raczej nie ma znaczenia to fajnie:)

do hej dziewczynki...sory że nie odpisałam wcześniej ale byłam na urlopie i miałam dostępu do komputera,pytałas czy mi pomógł na owłosienie ..tak bardzo mi pomógł, właśnie stosuję go głównie na nadmierne owłosienie a antykoncepcja to skutek uboczny;)miałam bardzo duży problem,stosowałam prawie wszystko,poddałam się elektrolizie po której zostały mi mikro blizny,qkońcu zdesperowana poszłam do gina i po badaniach wyszedł mi zanacznie podwyższony testosteron..przepisał mi cyprest sama byłam niezbyt nastawiona na poprawe i jeszcze wszyscy straszyli że pigułki to coś okropnego,ale po 3 mcah zaczełam zauważać poprawę stopniowo...teraz jestem bardzo zadowolona poprawa to 70% serio zależało mi zwłaszcza na twarzy i efekty są super,,co prawda nie wiem jak to jest gdy się przestanie brać,ale póki co to cieszę się tym co jest teraz ,bo naprwde wierz mi miałam przerabane...

Gość Stylish
Ja sie przerzucilam na godz. 21 poniewaz przed snem nie chce sie juz jesc a tabletki wzmagaja apetyt, wiec to taka decyzja "w razie czego'' ;) wczesniej jak bralam o 17 to potem mialam zachcianki na ciezkie rzeczy typu. pizza, jakies ciastka, zapiekanki czy slodycze-co prawda nie przytylam ale zazwyczaj brakuje mi czasu na regularne treningi wiec od dzis pilnuje swoj apetyt :)

ja też biorę wieczór o 22,żeby nie czuć wrazie czego jakiś dolegliwosci i faktycznie to działa bo czuję się dobrze więc najlepiej brać tak jak piszesz stylis o 21 zależy kto o której chodzi spać:)

napiszcie jak to jest z tym solarium czy mogę się opalać....czy raczej nie ,koleżanki mnie straszą że bardzo pękają naczynka krwionośne na nogach i plamy wychodza na twarzy czy to prawda jak jest u was ?

Gość hej dziewczynki...
wiec moze i mi pomoze na te owlosienie.tylko bardzo sie boje ze znowu przytyje bo od diany przytylam 10 kilo i za cholere nie moge tego zrzucic i wlsanie tych kolejnych kilogramow sie najbardziej boje

ja nie tyję i biorę jeszcze hormony na tarczycę,uważam na to co jem i staram się nie objadać chociaż nieraz odmawiam sobie różnych smakołyków:( chodzę raz w tygodniu na siłownię i saunę to mi bardzo pomaga życzę powodzenia:)

Gość Stylish
Biore o 21, choc i tak chodze pozniej spac:) ale chcialam troszke wczesniej z mysla o jakis imprezach- co prawda nie pije duzo na nich ale nie chce zaburzyc wchlaniania pigulki, bo z tego co slyszalam to alkohol opóznia. Co do solarium to nie mam plam ale moj problem to cera naczynkowa, wiec nie moge "jarac" twarzy wiec zmniejszam intensywnosc lamp na twarz:)

Gość dorothy1980
hej dziewczyny. Pomyślałam że przyłączę się do rozmowy. Od dwóch tygodni zaczęłam brać Cyprest, w celach antykoncepcji i mam pewne pytania: po pierwsze ginekolog powiedziała mi że będę chroniona dopiero po miesiącu począwszy od dnia rozpoczęcia zażywania. Po drugie: po tygodniu stosowania zauważyłam u siebie ból piersi i ich powiększenie, czy to jest normalne? Oprócz tego mam wrażenie że tabletka \"zalega\" mi w żołądku, czuję się pełna i mam wzdęcia. I albo mi się wydaje albo brzuch mam większy i chyba mam większy apetyt. Przyjmuję tabletki o godz. 15 i myślę żeby przesunąć godz. np. na 21. Wczoraj byłam u innego lekarza bo moja doktór jest na urlopie i powiedział że po 2. miesiącach powinny te objawy ustąpić. Czy któraś z was miała podobne objawy? Wcześniej stosowałam Dianę i byłam bardzo z niej zadowolona, żadnych skutków ubocznych. Oprócz tego wspomnę że gdy lekarz wypisywała mi Cyprest to dostałam skierowanie na badanie wątroby. Dziewczyny napiszcie co o tym wszystkim sądzicie.

tak myslałam... też nie opalam twarzy,ale jak masz na nogach tez pękają naczynka bo cos zauważyłam u siebie ale tragedi nie ma:)

dorothy,te objawy mogą ci minąć ale każy może mieć inaczej ,ja miałam ból piersi że dotknąć mnie nie miał prawa mój miły ,ale przeszło chociaz czasem wraca ale nie tak bardzo ,jeszcze czułam ciężkość nóg ale to widzę w zależnośći od pogody,a zabezpieczona jesteś ponoć od pierwszej tabletki lecz sama to czekałam tydzień i jest ok;)tylko nie wiedziałam nic o tym alkoholu że potem żle się wchłania dobrze że stylish o tym wspomniała

Gość dorothy1980
aaa111 dziękuję za odzew :)

Gość Stylish
Zawsze do uslug ;) fajnie dzielic sie tu na forum swoja wiedza, wiec wymieniajmy ja:) Poizdrawiam!

Gość aaalaaa
Ja biorę cyprest dopiero miesiąc(dostałam go na obfite miesiączki)i jak narazie przez cały miesiąc mam okres.nie wiem czy tak ma być ? cera mi się nie poprawiła-powiem więcej nawet mi się pogorszyło.dostałam cyprest na 3 miesiące bo bardzo obciążają wątrobę i trzeba je zamienić na inne tabletki po tym okresie zwłaszcza jak się jest młodym. Ach i jeszcze tabletki działają antykoncepcyjnie dopiero po miesiącu stosowania. :)

mylisz się antykoncepcyjne działają od razu wiem bo jestem ciągle w kontakcie z moim lekarzem i to bardzo dobrym,prawdą jest że obciążają wątrobę zwłaszcza cyproteron octanu,a miesiaczki nie powinnas mieć miesiąc coś u ciebie jest nie tak powinnaś powiedzieć to swojemu lekarzowi pozdrawiam:)

Gość blanka 17
ja przez 3 pierwsze dni po odstawienu tabletek mialam obfite bardzo a potem to juz prawie nic nie bylo:)

Gość gore
jak narazie troszku mi się przytyło, ale możliwe że to nie od tabletek ;p piersi nieznacznie się powiększyły z czego sie cieszę :) przez pierwsze dwa dni głowa mnie bolała a w ostatnim tygodniu czułam bule piersi. ale wszystkie objawy są raczej delikatne, nie odczuwam jakiegoś większego dyskomfortu z tego co wiem to cyprest bierze się 21 dni po czym 7 dni przerwy, 2 lub 3 dnia powinno wystąpić krwawienie, i po tygodniu zaczynamy następne opakowanie. w niedzielę wzięłam ostatnią tabletkę z pierwszego opakowania (4 dni temu) jak narazie nie wystąpiło krwawienie. miała któraś taką sytuację?

Gość blanka17
ja wzielam ostatnią tabletke i po 2 dnach bylo krwawienie.. czyli dobrze:) tylko ze tduzo duzo wieksze jak juz pisalam ale tylo 2-3 dni potem luzz :)

Gość aaaaaaaagggggaaaaaaaa
a ja mam pytanie do dziewczyn, ktore juz dluzej biora Cyprest ja biore od 6 miesiecy, wlasnie zrobilam oznaczenie hormonow we krwi i o dziwo wszystkie sa znowu w normie. ucieszylam sie, ze moge juz odstawic lek, ale moja gin twierdzi, ze to o niczym nie swiadczy i ze jak odstawie lek to problem z cera znowu wroci. ja sie jednak uparlam i robie 3 miesieczna przerwe. moze ktoras z was juz byla w takiej sytuacji jak ja? chcialabym wiedzec czy u was problemy z cera wrocily? dzieki bardzo za odpowiedz:)

Gość Antii
Bralam diane 35 i nie mialam zadnych skutkow ubocznych:) Tradzik znacznie się zmniejszylo a teraz (dlugo juz jej nie biore) prawie nie mam... Czasem cos wyskoczy:) i tyle

Gość Stylish
Ja stosuje pigulki juz prawie 2 lata i nigdy jeszcze nie odstawialam, wiec nie wiem czy tradzik powraca- generalnie planuje odstawic tabletki za jakies 5-6 latek kiedy pomysle ze na dzidzie nadszedl czas :)

Gość ona19ona
czesc dziewczyny :) ja jestem wlasnie przy 15 tabletce drugiego blistra Cyprestu i od wczoraj mam plamienie... i teraz sie zastanawiam czy dostane okres z odstawienia/a do konca zostalo mi 6 tab/ ale chyba to plamienie to nic powaznego, co myslicie? czytalam ze do 3 miesiecy sa takie cyrki z okresem.. pozdrawiam

Gość niki123
witam ja biore cyprest 3 mies i ostatnio zapomnialam wziąc 1 tabletke w 8 dniu po 7 dniowej przerwie i wzięłam 2 tabletki razem 9 dnia czy antykoncepcja jest dalej zachowana i czy tak w ogole mozna??? prosze o rade

Gość aalaa
antykoncepcja jest owszem ale zmniejszona...poza tym nie można tak robić.jak zapomnisz to po prostu omijasz......to są hormony..

Gość niki123
dzieki za rade i jeszcze 1 - antykoncepcja jest zmniejszona przez pierwsze 7 dni czy przez cały miesiąc??

Gość mała czrna
Witam! Zdecydowałam się na cyprest ze względu na duży łojotok.Zażywam od 8 dni, zgodnie z zaleceniem lekarza zaczęłam w pierwszym dniu miesiączki. Wszystko byłoby ok bo czuje się po nim dobrze , problem w tym jednak że przez te 8 dni cały czas mam okres .Czy któraś z Was tak miała może i czy to minie??????????

Gość anita2121212
jesli dopiero zaczełas brac cyprest to jest to calkowicie mozliwe tak samo jak mozliwe jest wystepowanie plamień. a do niki 123 to nie wiem czy tak mozna w 9 dniu zaczynac nowe opakowanie a jesli o antykoncepcje chodzi to wydaje mi sie że przez pierwsze 7 dni jest zmniejszona a wy dziewczyny jak sądzicie??

Gość alina 333333
aaalaaa nie mozna omijac tabletek przeciez nawet w ulotce wyraznie piszeze zazywasz tabletke zaraz jak sobie przypomnisz ze zapomnialas ja wziac nawet jesli by trzeba bylo wziac 2 naraz a co do antykoncepcji to chyba tylko przez 7 dni jest zmniejszona. dziwewczyny a Wy co na ten temat sadzicie bo w sumie sama jestem ciekawa jak to jest a ten temat pominiecia tabletki w 8 dniu i antykoncepcji z tym zwiazanej nie byl jeszcze poruszany wiec...:)

Gość dorothy1980
u mnie podobnie jak u aaalaaa pogorszyła mi się cera, a zażywam Cyprest od półtora miesiąca i mam zamiar skonsultować się z lekarzem czy nadal powinnam go przyjmować. Poza tym mam wrażenie że cały czas jestem pełna i gdy coś zjem to mi brzuch się robi, a byłam zawsze płaska jak deska. Trochę źle się z tym czuję. Do tej pory przyjmowałam Dianę i Yasminelle i w ogóle nie miałam żadnego dyskomfortu.