Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaka wieś

Tylko wieśniaki nazywają swoje dzieci Angelika...albo Malwina itp

Polecane posty

Gość zapominajka wieczna
no właśnie dlatego jak widzę, że teraz co druga mała dziewczynka ma na imię JULKA albo OLIVKA to dlatego nie jestem zwolenniczką takich imion w u mojego 4 letniego chrześniaka w przedszkolu na 24 dziewczynki jest 9 Olivek i 7 Julek i gdzie tutaj jakaś indywidualność ?? :O

A ja chciałabym mieć na imię Nicola. W Polsce byłabym Nicolą, Niki, a za granicą po prostu Nicole.

Gość co bym zrobiła.
zapominajko...masz pretensję o brak kultury...ja też ale sama przed chwilą okazałaś jej brak na innym topiku.

Gość a ja..........
ponoc po imionach poznac czy dana osoba ma nie małą wiedze, tak jak to było w moim przypadku kiedy lezałam w szpitalu po porodzie, tz to ja sie urodziłam, a mianowicie...moja mama lezała w sali razem z innymi kobietali i pielegniarki dały matkom ich dzieci, potem zaczeły sie wypytywac jak ich pociechy mają na imie, kilka mam jeszcze nie miało koncepcji, jak moja mama powiedziała ze ja mam na imie kaja to jednej az zaparło dech i rozmarzona powiedziała "tam gdzie ty kajus tam ja kaja" a druga "a cóz to za dziwne imie, moja to przynajmniej sie nazywa normalnie...ANIA" mnie osobiscie nie podoba sie moje imie wolałabym taką kamile...

ja pisze o prawdziwym matrixie w umyslach rodzicow. Angelika, Anna, Malwina... co mi tam, przynajmniej imieniny maja :) Szkoda mi tylko, ze teraz wszystkie dziewczynki to Julki a chlopcy to Kubusie. Bedzie bardzo jednakowo w klasie, gdy bedzie 6 Julek, 8 Kubusiow, itd

Gość 11111111111111111
wikiii angela -nic dodać nic ująć:) brawo !!!

Gość zapominajka wieczna
termin wieśniackie imiona powtórzyłam po kimś kto pisał wcześniej a nie napisałam nigdzie, że takie imiona noszą WIEŚNIAKI albo, że ktoś kto daje tak dziecku na imię jest WIEŚNIAKIEM tylko wy nie chcecie przeczytać tego co ja pisze i wkładacie mi w usta to co wam pasuje :O ale powiem wam szczerze, że dobrze się bawię czytając wasze oburzenie po moim stwierdzeniu ;) no ale nie każdemu musi się podobać imię OLIVIA , NICOLA czy JULIA i choćbyście nie wiem jak się tutaj pluły to ja zdania nie zmienię 🖐️

Gość głupota i tępota
jak można mówić o imionach wieśniackie? brak słów..szkoda cennego czasu na czytanie tych piedoł! ssspadam!

Gość Niki Wiki
Jakie to upośledzenie żyć z takim małym ograniczonym rozumkiem

Gość co bym zrobiła.
u mnie Gaweł i Zosia. Gaweł bo po Pawle a Zosia bo moja Mama i mama mego meza to Zosie i ja na dodatek też na drugie.Tak przewrotnie. Komus się nie podoba?ch... mnie to obchodzi

Gość jaka wieśś
a ja mam na imię Mietek i uwazam że to świetne imię i pasujące do mnie, a moja laska to Zdzisia

Gość zapominajka wieczna
do co bym zrobiła ---> jeśli masz na mysli topik o wkładkach to nie będe tego komentować ;) bo mnie dziewczyna wkurzyła wyzywając mnie więc ja się jej odgryzłam :D poza tym nigdzie nie napisałam że jestem kulturalna :P ;)

Gość łekhm..............
macie KOMPLEKSY NA PUNKCIE CUDZYCH IMION?? łahaha....

ciekawe jak beda nazywaly sie kolejne dzieci wisniewskiego, bo to oczywiscie on nadaje imie i matka nie ma najmniejszej szansy na jakikolwiek wplyw. Obstawiamy co bedzie. Moze Sambamamba? Klantanameladuakari? Harakiritratanala?

a ja się zgodzę z mniejszością krytykowaną ;) bo imiona typu Olivia, Olivier, Nicole, Wiktoria itp wcale nie sa już imionami oryginalnymi co nie znaczy, że są wieśniackie ale na pewno daleko im od oryginalności na co wy się tak upieracie cały czas :P

Gość allan
Nie musisz pisać, widac z twoich postów poziom twojej kultury i głębii intelektualnej, niedobrze sie robi

Gość co bym zrobiła.
ok, mam dość dzisiejszego jadu ludzkiego(?)To zaraźliwe. jeśli uraziłam to ze zmęczenia.

Gość no to tak
Wikiii Angela " Tylko prostacka zagródkowa gęś , o bardzo małym rozumku , moze wypowiadać się w ten sposób. " - no to nic dodac nic ująć na temat....Twojej kultury :O

Gość moim zdaniem....
nietypowe imiona mogą nosic tylko piekne osoby, bo pasztet z Bogumiłą to..ehh, ale takze tylko ładne imiona typu własnie julia albo seweryn mogą nosic osoby o nieprzecietnej urodzie:P

Gość moim zdaniem....
nietypowe imiona mogą nosic tylko piekne osoby, bo pasztet z Bogumiłą to..ehh, ale takze tylko ładne imiona typu własnie julia albo seweryn mogą nosic osoby o nieprzecietnej urodzie:P

Gość Do autorki topiku
Ciekawe czy Ty masz dzieci.( pytanie retoryczne), bo na pewno nie jestes taka prostaczka (czyt. wiesniaczka). Twoje dzieci z pewnościa maja/ beda mialy wyjatkowe imiona, tylko wspolczuje takiej matki. Tak naprawde wiem, ze jestes jakas niedojrzaja, zadufana w sobie zolza. (To takie kulturalne epitety, jakbys niezrozumiala) :O

Gość Wiesz Teorio
Niewiem czy ktos tu pisał, ze akurat Oliwia, Wiktoria...., to imiona oryginalne, pisałam natomiast, ze ciężko jest w Polsce przeskoczyć te bariere tych kilkunastu aktualnie nadawanych modnych imion. Wystarczy zobaczyc Wyborcza z noworodkami, w kołoko te same imiona. Natomiast będę sie upierała, ze nie ma czegoś takiego jak wiesniackie imię. Sa tylko ludzie, ktorzy nie sa w stanie przyswoic inności. Tak jak w tym szpitalu, Co sie pani zdziwiła tą Kają, przeciez można nazwac dziewczynkę NORMALNIE Anią.

Gość no to tak
Nikola, Angela, czy inna Malwina to nie są nietypowe imiona - to są imiona rozpowszechnione coraz bardziej wśród polskiego....plebsu :O wiesz, że nie możesz dać dziecku niczego więcej niż tzw nietypowe, wielkomiejskie(sic!) imię to dajesz mu na imię Olivier :O i tym samym masz np. Oliviera Walusia :O - żenada

tez sadze, ze imon wiesniackich nie ma, ale Etienete i Fabiany wisniewskie mnie rozbrajaja. Niech bedzie juz jakas spojnosc, a nie drugie imie obowiazkowo po matce. Po co? Chyba, po to, by corki rozroznial jak bedzie mial ich 15, kazda z inna. Ciekawe kiedy mu sie pomysly skoncza :)

Gość Jejku panie dziejku
Alez Malwina, Jagoda, Malina, Kalina to bardzo piękne imiona, szkoda wręcz, ze jest ic tak mało. bardzo apetyczne imiona. A ty autorko skończ już , bo żałośc bierze to czytać. Masz na imie Ania, daj tak dziecku i bedziiesz zdrowa, jak ktos tu juz napisałam barany to stadna zwierzyna, wiec pędz do swojego stadka.

Gość AniaAniaAnia
Moi synkowie będą mieli na imię Cyprian i Igor, i gdzieś mam to czy komuś się one spodobają, czy jakaś frustratka uzna je za wieśniackie. Są piękne, i dość oryginalne, co jest dla mnie istotne. 🌼