Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AGA272727

JESTEM W CIĄŻY, NIE MAM PRACY

Polecane posty

Gość AGA272727

wcześniej już raz poroniłam i przez to między innymi odeszłam z poprzedniej pracy... minęły trzy miesiace... zaczęłam szukać czegoś innego- jak się już otrząsnęłam po poprzednich wydarzeniach... w międzyczasie okazało się że znów jestem w ciązy- to już 8tc... sytuacja zaczyna być coraz bardziej podbramkowa... co radzicie??? nie mam gwarancji że przez całą ciążę będe mogła pracować ( historia pokazała że nie). mimo to zatrudnić się gdzieś?? jak patrzy na to zus w razie zwolnień?????

Faktycznie nie ciekawa sytuacja.No tak ale jak się zatrudnisz będziesz musiała kiedyś powiedzieć o ciąży.

Gość ufff a ja mam
stałą pracę, ale nie mogę zajsć w ciażę co za ironia losu!

Gość omeska
A ja zatrudniłam się będąc w 5 tc .Teraz jestem w 17 i od 28dni jestem na zwolnieniu.I tak zostanie do końca

Gość pytajaca 2
omeska- a jak zareagował pracodawca na tą wiadomość- mówilas mu o tym? czy raczej dowiedział się ze zwolnienia? pytam bo jestem ciekawa reakcji pracodawcy na taką sytuację pozdrawiam i życzę szczęśliwego rozwiazania :)

Gość omeska
Wiesz,to co pracodawca ma do powiedzenia jest mi obojetne i mało obchodzi.Zatrudniałam się o niczym nie wiedząc.lekarz kazał mi iść na zwolnienie od 7 tyg bo było żle.Wytrzymałam do 14 i po plamieniu powiedziałam "chce zwolnienie".Przeprosiłam ,dałam zwolnienie i tyle.

Gość pytająca 2
omeska- dzięki za info oczywiście nie ma co się przejmowac zwłaszcza ze jak wiadomo poczatek ciaży i niekiedy dzieczyny nawet nie są jej pewne oczywiście zyczę jak najlepszego zdrowia i szczęśliwego rozwiazania przecież pracodawcy muszą się z tym liczyć no i nikt nie powienien mieć z tego tytułu wyrzutów sumienia swoją drogą mialaś szczęście że udąło Ci sie znaleść pracę- bo wiesz jak pracodawcy reaguja na kobiety pozdrawiam :)

Gość omeska
jeżeli masz kogoś znajomego kto ma własną firme to może poproś go ,żeby zatrudnił Cię na kilka miesięcy(oczewiści na papierze i sama opłacaj zus).A potem pójdziesz na zwolnienie i chociaż będziesz miała macierzyński i wychowawczy.

jestem wredna wiem, ale taki był mój plan, nie załuje pracodawcy drżyjcie !!!!

Gość wiktor 52
potrzebuje koniecznie na najblizsze dwa tygodnie pomocy do opieki nad czesciowo sparalizowana zona. gdyby to byla jakas pomoc dla ciebie to proponuje ponad tysiac zl za dwa tygodnie z zakwaterowaniem i jedzeniem. mysle ze w tej sytuacji przydal by ci sie kazdy grosz. telefon.+48889551506 lub +491637476192