Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość walczmy z nim razem

Masz trądzik?? klik

Polecane posty

Gość walczmy z nim razem

Hej!! Wiem że jest duzo takich topików o trądziku. Ten bedzie polegał na wspólnej walce z nim!! Tu mozecie sie wyżalić, opisywać nowe sposoby leczenia, tutaj wszyscy was zrozumią bo mamy ten sam problem :) Ja walcze z trądzikiem od ponad roku. Dotychczas porbowalam wyleczyć go na własną ręke. Ale tylko sobie pogorszyłam sprawe. Raz bylo lepiej, raz gorzej. 2 tygodnie temu poszłam do prywatnego dermatologa. Za 2 dni mam kolejną wizyte. Przepisał mi antybiotyk Tetralysal, witaminy PP, na dzień acne derm a na noc DUAC. Ten ostatni krem to poprostu rewelacja!! Polecam!! Przeczytajcie sobie o nim na innym forum. Teraz jest juz duzo lepiej, na dzien dzisiiejszy mam 2 pryszcze ktore juz znikają. Jednak zostały mi blizny. Katastrofa :( i wągry na nosku. Ale pryszczy juz jako tako nie mam. Za 2 dni sie dowiem co dalej ;) Pozdrawiam

Gość 6 lat z tym walczę
antybiotyki pomagają, ale tylko wczasie brania, dodatkowo przebarwiają zęby, ja brałam 5 miesięcy i w żaden sposób nie moge wybielić zebów, a minał już ponad rok... jak dla mnie wiecej szkody niż pozytku, ale może Twój lekarz poprowadzi kurację, tak, że będzie ok na dłużej:)

Gość walczmy z nim razem
Ale ponoc jak nagle sie przerwie branie antybiotyków to wtedy wszystko wraca. Powinno sie odstawiac powoli, brac coraz mniejsza i mniejsza dawke. Mam nadzieje ze mi to nie wroci bo chyba sie załamie... Teraz myśle nad jakimś zabiegiem np. kaser albo mikrodermabrazja na blizny. Ktos moze mial taki zabieg?

Gość walczmy z nim razem
miało być LASER... przepraszam, moj błąd :):)

Gość walczmy z nim razem
Unitone??? Mozesz powiedziec o nim coś więcej??

Gość malutka..
ahh witam kochaniutkie:):) Niby sie usmiecham ale to taki troche sztuczny usmiech..i pewnie wiecie dlaczego...tradzik....naprawde rece juz mi opadaja....czuje sie tak bardzo zle z tym...do szkoly chodze na sile..widze pogorszenie w moich ocenach..wogole nie porafie sie skupic..w domu chodze ciagle do lusterka smaruje punktowymi masciami wysuszajacymi i patrze czy czasami mi wiecej nie wyszlo>>>>OBSESJA;/;/;/ jak jade w autobusie to mam wrazenie ze wszyscy sie patrza i mysla" ta to chyba wogole o siebie nie dba, mogla by kiedys twarz umyc to moze by tak nie wygladala" OBSESJA 2;/;/;/; w szkole tez strasznie mi z tym..jak musze np wyjsc na srodek sali i cos mowic na forum calej klasy to czuje sie tak jagbym miala sie pod ziemie zapasc....nie mam jakiegos baaaardzo zaawansowanego tradziku ale opisze dokladnie co i jak: - czolo i broda najgorzej wyglada - takie grudki + czerwone przebarwienia po tych ktore zeszly -na polikach mam obecnie po jednymale jedne z nich taki duzzzy -kilka kolo ust;/ obecnie stosuje od okolo 2 tyg DUAC ale hmm mam wrazenie jagby jeszcze gorzej moja twarz wygladala...niewiem moze ja cos zle robie ...rano jak wstaje to myje twarz zelem effeclar K nastepnie smaruje od wczoraj kremem perfecta no problem -antytradzikowy krem matujacy redukujacy blizny i przebarwienia,na to podklad under twenty ,jak przychodze ze szkoly zmywam makijaz troche daje jej odpoczac jak zmyje makijaz jedynie jakis punktowy wieczorem zmywam znowu zelem effeclar k i jezeli mam bardzo sucha skore bo np widze ze cala jest naciagnieta i sie luszczy

Gość walczmy z nim razem
Malutka Doskonale Cie rozumiem. A nie myslałas moze o zabiegu mikrodermabrazji o ktorym wspomnialam wczesniej? Widze że tez stosujesz DUAC. Jak dla mnie jest on baaardzo dobry. Tez uzywam podkładu under twenty :) Ale marze o tym żeby wyjsc kiedys z domu bez tej całej "tapety";/;/ Codziennie rano musze co najmniej 15 min poświęcić na samą twarz żeby jakoś wyglądać... Mam nadzieje że za niedługo sie to skończy. Za 2 dni napisze jak po wizycie u prywatnego dermatologa. Malutka a ty sie leczysz na własną ręke?

Gość malutka..
bylam u dermatologa i on wlasnie przepisal mi ten duac..w czw ide na kontrole zobaczymy co powie..Ja tez marze o tym by nie robic tampety:/ nigdy sie nie tapetowalam ale teraz..jagbym nie nalozyla tego fluidu to juz wogole szkoda gadac...a powiedz Ty mi jak wyglada Twoja pielegnacja codzienna? moze ja jakis blad robie..aha i jak wyglada Twoj tradzik?pozdrawiam Cie goraco:*

to krem, ktory stosuje sie na twarz pod makijaz, wybiela szybko przebarwienia i zapobiega powstawaniu nowych, w aptece moze go kupic osobno (40zl) lub w komplecie z plynem Unitone (60zl), tym plynem smaruje sie przebarwienia wieczorem na 5 minut, potem zmywa i naklada krem, taka kuracja jest najskuteczniejsza. Warto w niego zainwestowac, bo np. polski krem Cepan choc kosztuje grosze w porownaniu z Unitone jest bardzo malo skuteczny! Unitone poradzi sobie nawet ze starszymi przebarwieniami!

Gość walczmy z nim razem
A byłaś u dermatologa prywatnie??? Ja byłam kiedyś u normalnego i mi nic nie pomógł, dopiero teraz widze poprawe. Ja staram sie urzywać jak najmniej kosmetyków bo jak dermatolog usłyszala co ja wyrabiałam z twarza to myślalam że mnie udusi. Myje twarz mydłem siarkowym, na dzień stosuje acne derm, na noc duac. To tyle. I widze że jest lepiej niż jak używałam tyle tych wszystkich kremów. Pozdrawiam :)

Gość 6 lat z tym walczę
też dziś kupiłam mydło siarkowe, trochę poczytałam i uważam, ze warto spróbować, Tylko używam do tego jeszcze do tego inne srodki na trądzik pzrepisane przez dermatologa i obawiam się, że mocno wysuszę skórę

Gość tez niezbyt szczesliwa

Gość vinca
czesc dziewczynki :) hmm ja po prawie 10 latach walki z tradzikiem, moge smialo napisac, ze praktycznie go juz pokonalam!!! :) :) :) sporadycznie pojawia mi sie jakis pryszczyk, na nosie zostaly mi zaskorniaki(ale juz znikaja) no ale niestety na jednym policzku mam trzy blizny i zastanawiam sie jak sie ich pozbyc. czytalan na jednym z topikow, ze podobno przecieranie moczem likwiduje blizny. Poczytam cos wiecej na ten temat i moze sprobuje!! bo szczerze? to stosowalam juz chyba wszystkie preparaty i nic z tego nie wyszlo!!! noo ale najwazniejsze ze tradzik mam juz za soboa, to juz pierwszy krok do sukcesu!!! :) :) :) pozdrawiam i zycze powodzenia!! ps.sorki ale nie mam polskich liter

Gość walczmy z nim razem
Vinca Ja tez kiedys przeczytałam o urynoteraii czyli własnie przecieraniu moczem, bardzo sie w to wgłębiłam i postanowiłam spróbować. Efekt? Blizny moze troche pobledły, na początku mialam wysyp takich podskórnych pryszczy, urynoterapia zawiodła. Ale moze tobie pomoze :) Mi nie pomogła i dziewczynie z ktora klikam na gg i ktora tez to wypróbowała tez nic nie pomogło. Moze zrób sobie zabieg mikrodermabrazji?? Ale u dermatologa bo kosmetyczka moze tylko pogorszyć sprawe. Moze przeczytaj coś o tym :) Dodam że urynoterapie robiłam około 6 miesięcy czyli pół rok wierząc w to ze pomoze, ale niestety sie zwiodłam.

Gość vinca
nie chec teraz probowac zadnych zabiegow, poniewaz za 5 miesiecy wychodze za maz i boje sie, ze moze wyjsc cos nie tak i bede wygladala masakrycznie, dlatego lapie sie niekonwencjonalnych sposobow, poczytam jeszcze o tej urynoterapii, a jesli niec z tego nie wyjdzie to trudno, mozna z tym zyc :)!! najwazniejsze ze pokonalam tradzik!!!!!! glowa do gory dla tych, ktorzy w siebie nie wierza!!!