Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Gwiazdka Mała

NIEŚMIERTELNE TEKSTY Z KOMEDII SAMI SWOI KOCHAJ ALBO RZUĆ

Polecane posty

jw - a kto mi zabroni z pastowanym cabanem po lesie spacerować jw - to wy tu zjechali, żeby mnie takie rady dawać? jeszcze we mnie krew nie zastygła, a wy już moją ziemię byle komu oddajecie? żeby wasza noga więcej na moim nie postała! Poszli won, judaszowe plemię! jw - cała rozmowa Pawlaka i Kargula, jak Kargul świnię Pawlaka chciał na początku szlachtować: - a to co się znaczy? - wieprzka będę szlachtować - a na cóż to jest mój wieprzek! - na konsolację - po kim?? - toż po tobie Kazimirz! - czy ty się aby nie pospieszyl? wieprzek miał być twój - to raz, a ja się miał tylko przymierzyć do śmierci - to dwa!! - Kazimirz, jakem księdza zobaczył, to żem zrozumiał, że już pora na ciebie.. - [Pawlak przez zęby] ano zostaw tę robotę... poszedł won... na swoje podwórko... bo ja się zdenerwuję, to taką stypę ci wyprawię, że cały naród będzie ci zazdraszczał! - ty konusie ty!! - kon... konusie?? czekaj!! [idzie po wieniec pogrzebowy przywieziony przez Pawełka] - to po toś zmartwychwstał, żeby teraz znowu wojnę zaczynać?? - [Pawlak ciach tym wieńcem Kargulowi na szyję] \"Kochaj albo rzuć\" już na statku, Pawlak na statku pyta Ani, gdzie walizki, a ta mu odpowiada, że steward zabrał, Pawlak za nim poleciał i zabrał te walizki, a Kargul na to: - jego nie można puścić między ludzi pAWLAK DO WNUCZKI -A ty co? -Angielski szlifuję -Ot szlifierka się znalazła, obys ty pyrpcia na języku od tego szlifowania nie dostała Pawlak podczas obiadu na statku patrzy a tu siedzi czarnoskóry mężczyzna i mówi do wnuczki i kargula :DZIKI!!!!!!!!! -wOJSKO IDZIE TRZEBA KURY POŁAPAĆ modlitwa Jaśka -............a na całe kargulowe plemie i pole spuść dobry boże wszystkie plagi egipskie, tylko się nie pomyl i nas pawlaków, sąsiadów kargulowych nie doświadczaj,bo my się swojej miedzy trzymamy -tato, nasi są nasi -nasi? -ehe -e tam nasi toż to zwykle bydło -przcież to mućka kargulowa, kargule tu są -BANDYTY!!! znaczy sie znaleźlim swoje miejsce

wpisujcie teksty które zapamiętaliscie ta komedia jest boska, wszytskie inne się chowają, i zauważcie,że nie ma w niej wulgaryzmów ani scen erotycznych ani nic zboczonego, a potrafi rozbawić do łez

ja pamiętam najlepiej ten: \"- Wicia wierzchem jedzie! - Nie może być! Na kocie?!\" :D

Gość oberżynka
podejze no do plota jako i ja podchodze to juz klasyka i jeden rozwala swoje garnki a drugi tnie swoje koszule z tym amerykanskim tez :)

jeszcze takie coś: \"– Może ci pomóc? – Nie, dziękuję – Jak chcesz, to ci pomogę! – Nie trzeba, dam sobie radę! – No to ci pomogę...\"

Gość jaktotak*
Na statku jak Pawlak grał w jednorękiewgo bandytę: - Rozbił pan bank - Nie, ja tylko pociągnął

\"Sąd sądem, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie\" \"To już czwarta wojna w moim życiu, w tym dwie światowe! \"

Gość jaktotak*
Gdzie łon tu po moim niebie lata

Gość nowiuski koszuli....

Gość szi ze lakiii
łot durna bździągwa, nu! :classic_cool:

\"Mania, Anielcia, kury bić!! Jutro cywilne wesele, a rosół na dwóch nogach spaceruje! Ja kury nie zabiję, za bardzo przejmujące.\" :D

Gość keksówka
rozbił pan bakk nie - ja tylko pociągnoł

albo jak na statku podeszła obsługa i wzięła ich walizki to Pawlak je zabrał a Kargul na to: \"Jego to nie można między ludzi puszczać

albo jak podczas udawanej śmierci Pawlak mówi,żeby go ługolić i prosi pawełka,pawełek wyjmuje elektryczną maszynkę do golenia a pawlak na to : A ty co? barana bedzies srzyg!!?????? i tekst : ot durna bździągwa :)

Gość oberżynka
jak pawlak zdjal wnuczce drzwi do pokoju bo trzeba naoliwic ;) bomby na polu kargula mucka pasla sie u pawlaka ten ja przegnal na kargulowe a tam bomby obaj znalezli sie na polu a tu wszedzie bomby wtedy pawlak do kargula ze to jego pole i niech prowadzi /jakos tak to bylo/ i rozpetali III wojne swiatowa

Gość oberżynka
jak pawlak z kargulem przemalowali swinie na czarno zeby soltys(?) mogl isc na polowanie i wrocic z upolowanym zwierzem

Gość 11111111111111111
:D czy "dla zdrowotnisci" też było z Pawlaków?

to było tak,że oni stali na środku pola a wicia i jadźka krzyczą do nich :Tato miny!!!!! a pawlak do kargula : a teraz prowadź! -Gosci przodem puszczam no i pawlak zaczał iść a jak zeszli z pola to kargul mówi : ot czasy durny przodem idzie albo jak robili babci na piecu łóżko to pawlak zadowolony mówi: onooooooo nasza babcia bedzie teraz jak królowa spać :) albo jak się wprowadzili do mieszkania to taka rozmowa miedzy Manią a babcią -Mama da te ziemie -eeeeee -łoj mamo przecie my w domu -co to za dom, nawet piec nima , upiec upieczesz a gdzie spać? kargulów nie widział?

Gość kargule i pawlaki
Ta komedia jest boska, oglądałam ją już tyle razy a za każdym razem jak leci w telewizji to siadam i pękam ze śmiechu....rozwala mnie, te komedie, które robią teraz to mały pikuś czy pawlaku :)

Gość popieram
jeszcze była taka scena gdzie babcia dawała chyba Kargilowi granat z jakimś śmieszbym tekstem ale za cholere nie mogę sobie przypomnieć o co tam chodziło....

dobre było jeszcze jak były chrzciny Pawełka a pawlak nalewał sobie bimberku z takiego wiadra :) no i wchodzi ksiądz i stuknął go drzwiami i pawlakowi wylał się bimber z kieliszka a Pawlak na to -co za czort?

Gość oberżynka
i babka wyciaga granaty

Pawlak z Kargulem pobili się u Dżona w domu i któryś wypalił tekstem: \"ot, udusze ciplaka takiego\" :D :D :D Pawlak na statku do Ani: \"Ty mnie nie bigluj po murzyńsku!\" :D

Gość vgevv
nigdy nie zrozumiem co niektórzy widzą w tych filmach

Mały, ten, co chrzciny był po wojnie, zaczął płakać, a babka: \"musi Niemca zwąchał\" :D

i dodała niemca zwąchał to zaraz krzyczy, w dziadka się wdał, w dziadka mocne było jeszcze to już 4 wojna w moim życiu w tym dwie światowe