Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

suri

a my rodzimy w sierpniu 2007!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Mam nadzieję, że Ci posmakuje. A glukoza nie taka straszna, nie? Nogi mi nie puchną, czasami tylko bola jak dużo pochodzę, ale wtedy tylko nogi do góry i nic więcej nie robię. Czasami pomoczę je trochę i potem smaruje stopy kremem chłodzącym. Rano są jak nowe hi hi.

anakoza---dla mnie smakowała jak woda osłodzona 3 łyżeczkami cukru:)A na kiedy masz termin???Ja tez nózki moczę w wodzie i smaruję kremikami

Ja teżz nie wspominam glukozy jakoś źle. po prostu słodkie. :-) Mnie nogi zazwyczaj też nie puchną. jak jest gorąco i jestem cały czas na nogach to wtedy są spuchnięte. wtedy wystarczy wypoczynek. :-)

Agunia---ja sie zastanawiam co będzie w sierpniu z naszymi nogami:)

w sierpniu będziemy leżeć z nogami do góry w pokoju z włączonym wentylatorem i będziemy w telewizji oglądać jak się ludzie opalają. :-) :-) chciałabym się poopalać ale niech chę żeby mi wyszły plamy więc rezygnuję ze słońca.

Mi tez tak smakowała ta glukoza jak piszesz Macro. A termin mam na 28.08.

mnie lekarz doradził zabranie ze sobą na badania , oprócz glukozy , ! CYTRYNY ,która wciśnieta ro roztworu nie ma zadnego wpływu na wyniki natomiast ma ogromny wpływ na smak łatwiej wypić ten ulepek, no i lepiej rozcieńczyć glukozę w mniejszej ilości wody!! spróbowałam z tą cytryną i polecam!!!

Mi już rozpuściła pani pielęgniarka to nie miałam wyboru ale naprawdę nie jest to takie zle. Jak ktos duzo slodzi to dla niego normalne pewnie hi hi. A o cytrynie tez slyszalam i sie zastanawialam ale stwierdzilam, ze sprobuje jak smakuje samo i nie bylo okropne. Takze nie ma sie czego bać.

ja tez mam isc na badania i picie tej glukozy ale dopiero za 2 tygodnie.ja niewiem jak wy ale ja mam ostatnio zgage i dusznosci popolodniami i wcale nie jest to mile uczucie

cześć :) właśnie wróciła od lekarza i mam złe wieści :( jutro z rana mam się wstawić w szp[italu - dostałąm skierowanie na oddział patologii ciąży . Porobią mi tam badanie i się wtedy okaże czy to jest zatrucie ciążowe(oby nie) lekarz zrobił mi ekspresowe usg , dzidzia się rusza, serduszko bije no to chyba ok? i znowu dupą była i nie pokazała co ma tak więc dalej żyję w niepewności :) najważniejsze żeby zdrowa była :) dziewczynki jeśli macie ochotę to podajcie mi swój nr tel. na adres : smiglo7@o2.pl to wyślę wam sms-a co tam u mnie(jeżeli chcecie oczywiście) pozdrawiam was cieplutko i trzymajkcie za mnie kciuki muszę jeszczed pojechać i szlafrok sobie kupić bo nie mam

Smiglo trzymam kciuki. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Trzymajcie się mocno z dzidzią i szybko wracajcie do domku. :-) W szpitalu będziesz się czuła bezpieczniej. Ja spędziłam 3 dni ale przynajmniej uspokoiłam się, mimo, że było mi cięzko zostać i myślalam, że stracę moją kruszynkę. Do \"zobaczenia\" :-)

Hej Smiglo. Wysłałam Ci emaila. Uważaj na siebie i fasolkę. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i pisz koniecznie co słychać. Pozdrawiam.

W 12 tygoniu zaczęłam krwawić, tak bardzo, że myślałam, że poroniłam. Wszystko jest jednak ok

No to dobrze, ze sie nic nie stało. A czytałyście, że Ania Wiśniewska poroniła. Kurcze ona już wysoko w ciąży chyba była. Smutne to kurcze, tragedia straszna.

mam nadzieję,że w szpitalu wszystko będzie dobrze, i że do nas szybciutko wrócicie!!! bo my wszystkie czekamy!!!

wcześniej pisałam iż jestem na zwolnieniu lekarskim. miałam kurcze pochwy, takie falowanie czułam , poza tym twardnienie brzucha, no i mimo, tego że nie chciałam iść na zwolnienie to lekarz i mąż mi kazali. i bardzo dobrze bo w domu dużo leżałam , przyjmowalam spasmophen, oszczędzałamm się, nie wykonując prawie żadnych prac domowych, no i uspokoiło się! jednak dzisiaj musiałam przyjsc do pracy planowałam na 3 godziny , wyszło 5! przyjęli nową dziewczynę na moje zastępstwo no i muszę ją przyuczyć! i w domu czułam znowu to falowanie, takie skurcze- czy któraś z was tak ma? mam kontrolną wizytę w przyszły piątek, niby mam też tabletki,ale nie wiem czy już się deerwować? czy po prostu chodzićnp na 2 godziny co np 2 dzień aby ją poduczyć ?

Smiglo7_ trzymaj sie tez Ci zaraz wysle meilem numer komorki daj znac co i jak mowilam ze lepiej ze poszlas dzis do leakrza ja biore 2 razy dziennie tabletki zelaza i jeszcze do tego witaminy niestety tez musze sie podkurowac.

Halinamalina, ja jestem na zwolnieniu od lutego ze wzgledu na specyfike mojej pracy, natomiast na Twoim miejscu też bym sie oszczedzala. Wprawdzie nie mam zadnych skurczy, czasami mi brzuch twardnieje, ale w dzisiejszych czasach chemii i konserwantów, smrodów, zanieczyszczeń należy uważać na siebie w tym stanie dla dobra dzidzisia. Praca to nie wszystko, a to jedyny moment kiedy naprawdę można odpocząć i przygotować się na przyjęcie dzidzi. Wiem, że nie każdy może iść na zwolnienie, ale jeżeli masz możliwość to starałabym się na Twoim miejscu jak najrzadziej pracować.

Hej dziewczyny. Jak tam dzisiaj się czujecie. Pogoda się u mnie poprawia, ale nadal chłodno. Mały wierci się od rana :-) kopie jak szalony, w końcu się rozbudził po tych ostatnich deszczach i sennej pogodzie. Ciekawe jak tam Smiglo, pewnie juz na oddziale lezy, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. Pozdrawiam was goraco i milego dnia.

Wróciłam właśnie od lekarza. Wszystko jest ok. Na następną wizytę mam zrobić morfologię i posiew moczu. No i mam odwiedzić okulistę czy siatkówka się nie odkleja i czy w związku z tym mogę normalnie rodzić. no i zdziwiło mnieże teraz do końca ciąży będę chodzićco dwa tygodnie na wizyty. Zaczęło się ....

Ja gdzies slyszalam, ze dwie wizyty w miesiący są od 8go m-ca ciąży, więc nie wiem jak jest u Ciebie. Dziewczyny macie pozdrowienia od Smiglo. Leży w szpitalu, ale czuje się dobrze. Mam nadzieję, że szybko do nas wrócą całe i zdrowe. Ona i córcia :-)

WIEŚCI Od ŚMIGŁO: ma obrzeki, niedokrwistość i jakiegos grzyba. czeka na inne badania i wyniki. Jak będzie coś nowego wiedzieć to da znać. Macie pozdrowienia:) Ja wyjezdżam na weekend do teściowej, więc nie dam wam znać jak cos podeśle, ale w niedziele wieczorem jak wrócimy to dam zanać - oczywiście jak śmigło też da znać :)

kika31.... Monika ......30....woj.zach-pom.....28...02.08...+6.syn moonisia....Monika......21....Poznań..............28.... 04.08...+8...córeczka Limetka82...Danka.....25....Wolsztyn...........28.....04 .08....+8,5 ponoć synek sokratynka....Ola........24....Trójmiasto........27... .05.08...+9...synek mama-i-ja...Aga....27.....Białystok.....28....07.08.07.. ...+9...KUBUŚ Dżiska.....................24....woj.lubelskie.........2 1....12.08...+5... Kasiaka....................28....wielkopolskie.......26. ....11.08...powrot do wagi wyjsciowej...Inga Barbara -dziki storczyk-.Maja...25....Śląsk............24.....10.08... +3,5..Zosia SoldeLuna...Marta.......28.5..Warszawa........28.....11. 08...+2,5..DAWIDEK NovemberRain...Paulina...22..Warszawa.......26....11-12. 08...+11... synuś Mysza30 ..Joanna..30...woj.podlaskie....27.....13.08....+12..na 99%synuś Olinka76......Ola.........30....Trójmiasto..........20.. ....15.08...+3...synek badeve....Ewa Badeve. 26....podkarpackie.......27......19.08...+9...SYNEK Agunia81 ..................26....małopolska.........26.....19.08...+3 ,5 ..synek myszka24....Ewelina....24....Łódź..................26... ..20.08...+7KG.. julianna29.............29....warszawa............20. ....21.08...+2...dz dragonka73.......33....Wroclaw/usa........26.... .22.08...+4...synek gokata...........26.....kuj.-pom.............26......22 .08.....+4...Synuś KATRINA31..Kasia...............Śrem............ ......17......25.08...+4 Agnieszka31..............31....podkarpackie........25... ...26.08...+6synek Halinamalina........31....dolnośląskie......2 5.... .26.08...+4 SYNEK!!! smiglo7......Asia..........28....Wrocław.... .....24......26.08...+12...córcia? lacertaa.............27...Katowice..............25.....2 7.08....... córcia ankakoza...Anka.......30.....Wrocław...........25....... 2 8.08......+10...synek Anuśka2007............24....zach-pom.............24.. ..29.08...+8 syn Catrina33..............................................2 3__..............+6 corka Gabrysia ____________________________________________________ __ __ Suri.....Żaneta.....24..woj.kuj.-pom.....21....... ..01 .08.07....+2 syn Molinezja...............28.....Kraków...............16.. ...01.08.07.....+2 a_ga2.....Agnieszka....27.....Starogard Gdański.22....02.08.07....+4 pluszka... Beata .......31 ...woj.kuj-pom ......27......03.08.07..+9 syn enais..................24...małopolskie..........22. ......03.08.07..+5 syn Magduśka.................29....Kraków..............16. ...06.08.. oliwka2 - Magda - 31 - Trójmiasto - 19tc - 12.08.07(+4kg) - 99% synek slonko26....Joanna......26.....warm-mazur....20... ..12.08.07..+4 syn dominika-80.......27......małopolska.......21.... ...13.08.07..+4 córa gosiafrancja.............27.......Francja.............8. .....14.08.2007.. doti....Dorota...........28......opolskie.......19 .....15.08.07...+9 syn? jaga77.................29.......woj.lubelskie........1 6......15.08.07...+4 betika...Beata..........30.......Toruń..............17.0 8.07 SYNEK nati83 ...Natalia.....24......... Śrem ............26.......18.08.07.+12, SYNEK Byłam dziś u diabetologa - niby rzytyłam 700 gram, ale to chyba opuchlizna.... obraczka znowu ledwo chodzi. Co do cukrzycy to mam brac większą dawkę insuliny (4 na 8) a co do porodu - to juz wiem, ze trafe do szpitala przynajmniej tydzień przed terminem a wtedy się okaze co i jak... czyli pakuje się do szpitala na 4 sierpnia :) miłego weekendu Dziewczyny :)

kika31.... Monika ......30....woj.zach-pom.....28...02.08...+6.syn moonisia....Monika......21....Poznań..............28.... 04.08...+8...córeczka Limetka82...Danka.....25....Wolsztyn...........28.....04 .08....+8,5 ponoć synek sokratynka....Ola........24....Trójmiasto........27... .05.08...+9...synek mama-i-ja...Aga....27.....Białystok.....28....07.08.07.. ...+9...KUBUŚ Dżiska.....................24....woj.lubelskie.........2 1....12.08...+5... Kasiaka....................28....wielkopolskie.......26. ....11.08...powrot do wagi wyjsciowej...Inga Barbara -dziki storczyk-.Maja...25....Śląsk............24.....10.08... +3,5..Zosia SoldeLuna...Marta.......28.5..Warszawa........28.....11. 08...+2,5..DAWIDEK NovemberRain...Paulina...22..Warszawa.......28....11-12. 08...+10... synuś Mysza30 ..Joanna..30...woj.podlaskie....27.....13.08....+12..na 99%synuś Olinka76......Ola.........30....Trójmiasto..........20.. ....15.08...+3...synek badeve....Ewa Badeve. 26....podkarpackie.......27......19.08...+9...SYNEK Agunia81 ..................26....małopolska.........26.....19.08...+3 ,5 ..synek myszka24....Ewelina....24....Łódź..................26... ..20.08...+7KG.. julianna29.............29....warszawa............20. ....21.08...+2...dz dragonka73.......33....Wroclaw/usa........26.... .22.08...+4...synek gokata...........26.....kuj.-pom.............26......22 .08.....+4...Synuś KATRINA31..Kasia...............Śrem............ ......17......25.08...+4 Agnieszka31..............31....podkarpackie........25... ...26.08...+6synek Halinamalina........31....dolnośląskie......2 5.... .26.08...+4 SYNEK!!! smiglo7......Asia..........28....Wrocław.... .....24......26.08...+12...córcia? lacertaa.............27...Katowice..............25.....2 7.08....... córcia ankakoza...Anka.......30.....Wrocław...........25....... 2 8.08......+10...synek Anuśka2007............24....zach-pom.............24.. ..29.08...+8 syn Catrina33..............................................2 3__..............+6 corka Gabrysia ____________________________________________________ __ __ Suri.....Żaneta.....24..woj.kuj.-pom.....21....... ..01 .08.07....+2 syn Molinezja...............28.....Kraków...............16.. ...01.08.07.....+2 a_ga2.....Agnieszka....27.....Starogard Gdański.22....02.08.07....+4 pluszka... Beata .......31 ...woj.kuj-pom ......27......03.08.07..+9 syn enais..................24...małopolskie..........22. ......03.08.07..+5 syn Magduśka.................29....Kraków..............16. ...06.08.. oliwka2 - Magda - 31 - Trójmiasto - 19tc - 12.08.07(+4kg) - 99% synek slonko26....Joanna......26.....warm-mazur....20... ..12.08.07..+4 syn dominika-80.......27......małopolska.......21.... ...13.08.07..+4 córa gosiafrancja.............27.......Francja.............8. .....14.08.2007.. doti....Dorota...........28......opolskie.......19 .....15.08.07...+9 syn? jaga77.................29.......woj.lubelskie........1 6......15.08.07...+4 betika...Beata..........30.......Toruń..............17.0 8.07 SYNEK nati83 ...Natalia.....24......... Śrem ............26.......18.08.07.+12, SYNEK Dawno mnie nie było, ale mąż wyjechał na prawie tydzień i zabrał mi internet (mamy iplusa), więc zostałam odcięta od świata... U mnie generalnie nic nowego. Ostatnio miałam wizytę u innego lekarza - co się okazało... Mam za dużo leukocytów w moczu. Czy to infekcja - okaże się około poniedziałku, może wtorku. Poza tym, ok. Syn się wierci. A wczoraj udawałam przewodnika po Warszawie - musiałam odebrać wycieczkę niepełnosprawnych (jakkolwiek więcej było w niej opiekunów), zabrać ich na taras widokowy na Okęcie, a później przejechać przez Warszawę do PKiN... Jakoś dałam radę, aczkolwiek miałam trochę stresu, żeby nikt mnie przypadkiem nie podejrzewał, że robię za przewodnika, bo nie mam uprawnień...

Ale tu dzisiaj cisza .... Oj popracaowałam dzisiaj i trochę jestem zmęczona. Oczywiście jestem sama w domku bo mężuś pracuje. Pogoda jest cudna a ja nawet nie mam ochoty isć na spacer. :-( Dzidzia strasznie się wierci więc patrzę i uśmiecham się do brzuszka :-) :-) :-)

Gość Morelcia
Halo Dziewczyny. Mam na imie Mirela, i chcialabym sie do was dolaczyc. Tez mam termin na Sierpien. Dokladnie na 5.08. Chcialabym z kims poklikac. Mysle ze mnie przyjmiecie do siebie.

Soldeluna---miałas problemy z poziomem cukru we krwi?czy to wykazało teraz,jak jestes w ciazy?Jkai mialas poziom po 50g?

czesc dziewczyny jak tam samopoczucie mnie lapią doly.Czasami mysle ze jakbym przebywala mniedzy kobietami ciezarnymi tak jak np w szpitalu to bylobymi latwiej z wszystkimi przyktymi dolegliwosciami.lapią mnie ostatnio dusznosci jeszce dzis u nas tak duszno na polu i wogole jest mi coraz bardziej cięzko.A teraz dopiero zacznie sie najwiekszy wzrost dziecka no i ten gorąc byc moze narzekam ale jakos tak mnie dorwalo .

Hej dziewczyny. I witamy Mirelę. Kolejną sierpnióweczkę. Skopiuj sobie ostatnią tabelkę i dodaj się do listy. Co do wyników glukozy to też jutro odbieram i mam nadzieję, że wszystko jest ok. Też w takie gorące dni jest mi coraz ciężej, nogi bolą, chociaż na szczęscie nie puchną, ale dźwigać taki ciężar. A tu jeszcze tyle mamy przed sobą. Dobrze, że chociaż mamy to nasz forum to możemy sobie ponarzekać.