Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

suri

a my rodzimy w sierpniu 2007!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

ja tez sie przeprowadzam i to dopiero w lipcu zaraz po tej nieszczęsnej sesji musze bo wynajmuje mieszaknie i musze przejsc na inne jedyne pocieszenie ze w super stanie i większe,a za rok jak dobrze pojdzie do juz na swoje ,tak czy siak bedzie cięzko ale sesje musze przejsc dziekanki brac nie bede,nie moge sobie na to pozwolic wiec musze sobiee poradzic. U nas strasznie pada moze przynajmniej bedzie czym oddychac.

pluszka---ta książka Zaklinaczka niemowląt jest super,szukałam jej na Allegro,bez skutku:( soldeluna---lekarka mówi żę ten wynik jest po zbyt dużym spozyciu w przeddzień badania słodyczy,a cóż ja to mogę tylko potwierdzć---było słoooodko aż zbyt:)Na 75g idę za 2tyg,narazie zero słodyczy,chlebek razowy,herbata zielona:)mam nadzieję że ędzie oki

U mnie też strasznie gorąco. Ja na szczęście studia mam za sobą i nie muszę myśleć o egzaminach. Na szczęście .... Ale podziwiam Was dziewczyny, że chodzicie na wykłady i cały dzień siedzicie, bo ja bym nie dała rady. Będę trzymać kciuki za sesję. Nie wiem czy wy też zauważyliście, że ludzie często oglądają nasze brzuszki. kiedyś byliśmy z mężem na spacerku i wszyscy gapili się na mój brzuszek. :-) Nie mówię, że to niemiłe ale śmiać nam się chciało. :-) :-)

witam piszecie że sie kiepsko czujecie w te upaly ja sie czuje super mam dużo energii i ciagle cos robie i nic sie nie zgrzeje dużo pije wody i już dzis byłam nad zalewem Sulejowskim z meżem i psem i sie wyszalałam :D a moj pies to nawet nie chciał jechac do domu :D

Witam Was Wczoraj wpadłam do przychodni po wyniki badań posiewu moczu - i szczęśliwie okazało się, że nic w nim nie ma :) Przestałam się ważyć codziennie, bo potem mam wyrzuty sumienia albo ryczę pół nocy, że jestem tucznikiem... Ostatnio mam za wysokie ciśnienie górne - zastanawiam się czy to tylko przez upały, czy coś się może dziać nie tak? Któraś miała może podobne problemy?

fajnie ze sie dobrze czujesz myszka.ja tak sobie moze fizycznie niezle no ale jak pisalam dopada mnie stres przed sesją nie chce mi sie juz uczyc poprostu.Dzis moj maly jest dosc spokojny w porownaniu do ostatnich dni bo strasznie duzo sie kręcil teraz troche bardziej odpoczywa.kiedy dziewczyny robicie następne Usg bo mi lekarz powiedzial ze zrobi mi dopiero w 32 tygodniu,chcialabym troche wczesniej no ale moze jakos poczekam.

Ostatnio 134/78 - to górne właśnie za wysokie Ja też mam zrobić w 32 tyg usg, dopiero za ponad 2 tygodnie...

Ja też Was dziewczyny podziwiam za to chodzenie, siedzenie w szkole, pracowanie. Ja normalnie ledwo dzisiaj żyję. A wiatraka dalej nie mam, nawet z domu nie wychodze do sklepu bo tam jeszcze gorzej. FAjnie Wam tak przygotowywać pokój dla maluszka. My niestety wynajmujemy kawalerkę, także Kubuś będzie z nami. Tyle że będzie miał swój kącik. Przy tych cenach mieszkań, pewnie za jakiś czas trzeba będzie wracać do rodziców, ale póki dajemy radę to wynajmujemu, samemu to samemu. A Smiglo to miała za mało tego potasu, dostaje w kroplówce. Ja na szczęście nie mam wagi w domu, także ważę się tylko na wizytach kontrolnych. Jeżeli chodzi o ciśnienie to nie wiem jak to jest w ciąży. Ja narazie mam ok. Pozdrawiam.

A, a mi się ten plik zaklinaczka dzieci nie otwiera. Podaje mi że plik o podanym IP nie istnieje i pokazuja sie tylko jakieś linki do innych stronek. Jak to otowrzyć?

O już mam, spacja była w linku i dlatego mi nie wyszło. Będę miała co czytać. Pierwsze słyszę o tej książce. November Rain, sprawdziłam w karcie to swoje ciśnienie, mam takie samo jak ty hi hi tzn. w marcu 137/75 a w kwietniu 135/71 i mi lekarka mówiła, że nie jest źle. Także się nie martw.

no mnie w sumie też nie kazała się martwić, ale jak dotąd miałam wzorowe ciśnienie (przeważnie 120/70)

To znalazłam na temat ciśnienia: Ciśnienie krwi Powinnaś mieć je zmierzone podczas pierwszej wizyty lekarskiej, by potem można było porównywać wyniki. Dobrze jest zrobić to kilka razy, by zobaczyć, jak ciśnienie się zmienia. Za normę uznaje się wartości od 95/60 do 135/85, a przeciętny prawidłowy wynik to 110/70 Hg. Jeśli masz niskie ciśnienie, możesz czuć się zmęczona i ospała, przy wysokim – pobudzona. Górna wartość (ciśnienie skurczowe) jest bardziej wrażliwa na zmiany w organizmie: stres, pośpiech itp. Dolna wartość (ciśnienie rozkurczowe) odzwierciedla stan Twojego serca podczas spoczynku. Niebezpieczną sytuacją jest, gdy ciśnienie rozkurczowe gwałtownie wzrasta o 20 Hg powyżej przeciętnych wartości. Może to wskazywać na nadciśnienie wywołane ciążą – nieprawidłowość, która występuje u ok. 7% kobiet.

ja tez zawsze mialam niskie ciesnienie bardzo niskie a w ciązy mam 130/80 i w pierwszej ciązy tez tak mialam i caly czas mam takie same na wizytach takze sie nie przejmuj widocznie tak ma byc to nie jest choroba bo u mnie wszystko w tym wzgledzie narazie przebiega prawidlowo

Ja mam chyba jakiś wewnętrzny budzik bo codziennie budzę się o 6 a nie muszę tak wcześnie wstawać. Dzisiaj idę na wizytę do okulisty, żeby sprawdzić czy mogę rodzić normalnie. z oczami nigdy nie miałam problemu więc myślę, że siatkówka jest na swoim miejscu. :-) Mój synek nizły dzisiaj manewr wykonał. Jak leżałam na boku to tak się ułożył, że z jednej strony leżał cały bo brzuch był cały napięty i wybulwiony tak, że aż skóra mnie ciągła a zdrugiej był miękki i prawie płaski. Rewelacja :-)

Mi sie caly czas rusza maly taki kiedys narzekalam ze malo sie rusza a on poprostu byl jeszcze malutki teraz rusza sie caly czas najgorsze ze tez w nocy caly czas szaleje kiedy on spi to ja nie mama pojęca.tez tak czasami mam ze uklada sie on po jednej stronie brzucha,teraz brzuch mi rosnie poprostu w oczach z dnia na dzien coraz wiekszy i wiekszy

Gość Anuśka2007
hej, moje nózki dalej takie okrąglutkie, próbowałam wejś na te stronkę też ale niestety pokazuje że IP nie istnieje, ankakoza, jaka spacja jest w linku? jak możecie dziewczyny to przyślijcie go jeszcze raz, pozdrawiam:)

Hej Wam. No ten link który podała NovemberRain jest ok. Widzę, że mam tak samo jak Agunia81. Wstaję przed 6 i spać już nie mogę. Potem do 8 się przebujam i znowu spać do 11. Też mój mały tak brykał z rana, w końcu trochę popadało to się rozbudził. Dziewczyny też tak sie pocicie jak ja? Normalnie zwariuję, leci ze mnie ciurkiem. Ledwo wyjdę z pod prysznica i już spocona. Nic nie pomaga, żadne dezodoranty ani nic. Gdzieś czytałam, że tak może być, że to przez duży przyrost wagi w krótkim czasie i do tego litry wypijanej wody. Nie wiem już co robić, ale koszulki z rękawkiem odpadają. Ciekawe czy Smiglo dzisiaj wypuszczą.

Pomimo tego że tak wcześnie wstaję nie jestem jakoś specjalnie zmęczona. Chodzę spać koło 23 i czasem mam wrażenie że mam więcej energii niż przed ciążą. ale to zależy od dnia.:-)

Mój szkrab ma chyba czkawkę bo w równych odstępach brzusio mi skacze :-) :-)

cześć :) właśnie wróciłam ze szpitala :) jest już u mnie wszystko ok mam brać potas, żelazo i jakieś tabletki odwadniające bo soę okazało, że mi się woda w organiżmie zbiera (mam ograniczyć płyny) będę u was jutro bo dzsisiaj idę na usg 3d a później chcę trochę czaSU Z MężEM POBYć :) pozdrawiam was cieplutko trzymajcie się :)

Witaj Smiglo. Super, że jesteś jużz nami i że wszystko z Tobą i Córeczką jest w porządku. Pozdrawiam cieplutko :-)

Gość Anuśka2007
dzieki za linka, udało się! Ja też się pocę, najgosza ta opuchlizna.mam niezłe stópki. W ogóle chodzę jeszcze do pracy, nie moge rano wsta, wszystko mnie boli, mój synuś jest bardzo ruchliwy, często kopie, nie mogę się doczekac sierpnia:)

kika31.... Monika ......30....woj.zach-pom.....28...02.08...+6.syn moonisia....Monika......21....Poznań..............28.... 04.08...+8...córeczka Limetka82...Danka.....25....Wolsztyn...........29.....04 .08....+8,5 ponoć synek sokratynka....Ola........24....Trójmiasto........29... .05.08...+10...synek mama-i-ja...Aga....27.....Białystok.....28....07.08.07.. ...+9...KUBUŚ Dżiska.....................24....woj.lubelskie.........2 1....12.08...+5... Kasiaka....................28....wielkopolskie.......26. ....11.08...powrot do wagi wyjsciowej...Inga Barbara -dziki storczyk-.Maja...25....Śląsk............24.....10.08... +3,5..Zosia SoldeLuna...Marta.......28.5..Warszawa........28.....11. 08...+2,5..DAWIDEK NovemberRain...Paulina...22..Warszawa.......28....11-12. 08...+10... synuś Mysza30 ..Joanna..30...woj.podlaskie....27.....13.08....+12..na 99%synuś Olinka76......Ola.........30....Trójmiasto..........20.. ....15.08...+3...synek badeve....Ewa Badeve. 26....podkarpackie.......27......19.08...+9...SYNEK Agunia81 ..................26....małopolska.........26.....19.08...+3 ,5 ..synek myszka24....Ewelina....24....Łódź..................26... ..20.08...+7KG.. julianna29.............29....warszawa............20. ....21.08...+2...dz dragonka73.......33....Wroclaw/usa........26.... .22.08...+4...synek gokata...........26.....kuj.-pom.............26......22 .08.....+4...Synuś Agnieszka31..............31....podkarpackie........26... ...26.08...+6synek Halinamalina........31....dolnośląskie......2 5.... .26.08...+4 SYNEK!!! smiglo7......Asia..........28....Wrocław.... .....25......26.08...+12...córcia lacertaa.............27...Katowice..............25.....2 7.08....... córcia ankakoza...Anka.......30.....Wrocław...........26....... 2 8.08......+10...synek Anuśka2007............24....zach-pom.............26.. ..29.08...+15 syn Catrina33........Śrem............25...........26.08.2007 __.....+7 córka Gabrysia ____________________________________________________ __ __ Suri.....Żaneta.....24..woj.kuj.-pom.....21....... ..01 .08.07....+2 syn Molinezja...............28.....Kraków...............16.. ...01.08.07.....+2 a_ga2.....Agnieszka....27.....Starogard Gdański.22....02.08.07....+4 pluszka... Beata .......31 ...woj.kuj-pom ......29......03.08.07..+9 syn enais..................24...małopolskie..........22. ......03.08.07..+5 syn Magduśka.................29....Kraków..............16. ...06.08.. oliwka2 - Magda - 31 - Trójmiasto - 19tc - 12.08.07(+4kg) - 99% synek slonko26....Joanna......26.....warm-mazur....20... ..12.08.07..+4 syn dominika-80.......27......małopolska.......21.... ...13.08.07..+4 córa gosiafrancja.............27.......Francja.............8. .....14.08.2007.. doti....Dorota...........28......opolskie.......19 .....15.08.07...+9 syn? jaga77.................29.......woj.lubelskie........1 6......15.08.07...+4 betika...Beata..........30.......Toruń..............17.0 8.07 SYNEK nati83 ...Natalia.....24......... Śrem ............27.......18.08.07.+12, SYNEK wczoraj byłam na usg 3d...widziałam maluszka...wszystko jest dobrze, rozwija się ładnie, waży już 1175 gram...troche nie chciał całej buźki pokazać bo cały czas zasłaniał się rączkami, possał sobie paluszek i ruszał ustami jak rybka, wypuszczający przy tym płyny z buzi...coś pięknego. Lekarz powiedział że jak będe u niego na normalnym badaniu a dzidzia będzie ładnie obrócona to zrobi mi jeszcze raz 3 d, ale juz nie odpłatnie. Z tego wszystkiego całą noc śnił mi się Mateuszek... :-D :-D :-D mam ładne zdjęcie jak trzyma rączkę przy buzi i pokazuje ok...czyli kciuk do góry, a reszta paluszków skulona...słodkie takie :D dziś rano byłam zrobic badania i to na glukozę też...ale to ohydne...po 10 min jak siedziałam w poczekalni to mi się słabo zaczęło robić i poszłam posiedzieć trochę na dworze...głupia byłam i sama pojechałam, bo nie naj Bóg jak bym zemdlała...