Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agacor21

depilacja intymna kremem do depilacji??

Polecane posty

Gość agacor21

Co ile się golicie kremem?? I czy wasze włosy rzeczywiście odrastaja słabsze??

Gość agacor21
up

Gość Polaris
ja już 4 razy robiłam to kremem za namową koleżanki i muszę powiedzieć że wcale mi niodrastają cieńsze może już za długo goliłam maszynką i teraz potrzebują czasu ale przynajmniej niewychodzą te czerwone syfki jak po maszynce

a jakiego kremu uzywacie?? ja ogolnie nie mam dzungli jak sie nie ogole, ale i tak pozbywam sie tego, bo wtedy mi wygodniej ;) a krostki czasem wkurzajace sa, bo sie pojawiaja jak zmarzne...

Gość agacor21
ja uzywam tanity, ale jak mi sie skonczy kupuje veet :) a co ile golicie??

Gość ja juz od kilku lat używam
veeta. Niby nie można sie tam depilowac kremem, ale ja jade po całości:p Tylko uwazam, zeby sobie na błony śluzowe (tzn. już na wargi sromowe mniejsze itd) nie maznąć. Nakłądam tak na wierzch, na normalną skórę, a potem się dogalam, jak gdzies trzeba. Ale nie prawdą jest, że włosy odrastają słabsze:) Bo nie usuwa się ich z cebulkami. Zresztą jak się usunie z cebulkami, to tylko wrastają, a i tak słabsze nie są:p Przynajmniej ja tak mam. PO kremie włosy też się wzmacniają, o ile ktoś uważa, że się wzmacniają po maszynce:) Ja po kilku latach depilacji kremem mogę powiedzieć, ze włosy się nie wzmocniły, nie zagęściły, ale.. poszerzył się obszar ich występowania:O Tzn. kiedyś ledwó wychodziły mi poza linię matek, teraz jak ich nie wydepiluję, to mam je też w pachwinach:o Ale cóż... Może to nie od kremu, może tak się robi z wiekiem... Nie wiem. Ale metoda jest najlepsza dla mnie, bo nawet po maszynce wrastają mi włosy, nie mówiąc o podrażnieniach:o

Gość ja juz od kilku lat używam
aha, ja to robię jak mam potrzebę eksponowania się (np. na plaży) co 3 dni. Jak nie mam potrzeby eksponowania, to co tydzień.

Gość agacor21
a po ilu Wam odrastają?? Co ile powtarzacie zabieg??

ja co tydzien czasami co dwa, ale rzadko... u mnie juz po 2 dniach odrastaja.... ale nigdy kremem nie golilam, kiedys uzywalam veeta ale dostalam uczulenia od rozowego i teraz wogole veet nie wchodzi w rachube, niedosc ze z nog nie schodza mi wloski, to jak dam rade wytrzymac 10 minut z tym badziewiem na nogach czesto pojawia sie uczulenie, probowalam wielu rzeczy i nc nie dziala... a nie mam twardego owlosienia, miekkie i nie geste.. wczoraj sie golilam, bo jutro moj luby urzadza swoje imieniny i chce zalozyc spodniece... a gdy goscie pojda... :classic_cool:

nie odrastają słabsze, bo niby dlaczego? krem tylko rozpuszcza włosy, które są nad powierzchnią skóry, w żaden sposób nie ingeruje w ich strukturę. polecam kremy Bielendy, zwłaszcza cukrowy. Veet też jest dobry, ale droższy. wszystkie inne są za słabe.

Gość agacor21
czytałam kiedyś ze powinny odrastac słąbsze, ale było to na opakowaniu kremu wiec razcej w to nie wierze!!