Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iodzia traktorzystka

Jak oszczedzac pieniadze?

Polecane posty

Miałam 19 lat, zarabiałam 1000 PLN, potrafiłam odłozyć połowę z tego. Fakt, mieszkałam z rodzicami. Teraz mieszkam z narzeczonym, zarabiam 2300 PLN+ czesto zdarzaja sie jakies dodatkowe pieniadze (czasem 500, czasem 1000, czasem 2500 ), firma płaci nam za mieszkanie - to dużo. Mam samochód na który nie wydaję dużo. Nie potrafie sie opanowac kiedy mi sie podoba jakies ubranie. Wtedy nie wazne jest czy spodnie kosztuja 300 pln czy 400 - jesli są super, nie odmawiam sobie. Na zycie, wiadomo, troche idzie. Wydaje mi sie jednak, ze przesadzam z wydatkami, prawie nic nigdy nie moge odłozyć. Jak się nauczyć oszczedzania?

Gość sdjcbhdjs
Wlasnie tez sie nad tym zastanawiam :P

Gość werka112
prostym i skutecznym sposobem na regularne oszczedzanie bez wyrzeczen jest zmiana dostawcy energii elektrycznej. ja skorzystalam z oferty firmy AXPO i nie zaluje. rachunki za prad sa znacznie nizsze niz wczesniej :)

Gość gość
jedz ziemnioki i kapuste duzo zaoszczedzisz :-P

Gość huberturvex
prosty i sprawdzony sposob ktory zadzialal u mnie i znajomych to zmiana dostawcy energii elektrycznej na lepszego w moim przypadku i takze u moich znajomych uznalismy ze najlepsza oferte na firma AXPO i rzeczywiscie rachunki u nas wszystkich znacznie zmalaly :))) sprawdz u siebie nie bedziesz zalowac