Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fionea

Homeopatia - czy komuś pomogła?

Polecane posty

Witam wszystkich.Chciałabym się dowiedzieć co sądzicie na temat homeopatii?Pomogło to komuś wyleczyć się z jakiejś choroby?Jest wiele zwolenników jak i przeciwników tej metody.Mi ona bardzo pomaga np w zapaleniach pęcherza moczowego.Słyszałam jednak także takie opinie,że w lekach homeopatycznych nie ma żadnych substancji lub jest ich bardzo niewiele i że wszelkie uzdrowienia to efekt placebo.

Gość SZukam i znajdę
Niewiem jak z tym jest ale chciałabym brać SEDATIF PC to jest na stany lękowe,pobudliwość ,nerwicę-ale czy mi to pomoże ,ktoś już brał?

Gość sephi
tak mowia lekarze ktorzy sa przeciwni takim metoda a lubia wpakowywac w czlowieka pare opakowan antybiotykow, sama sie z takimi opiniami spotkalam.. homeopatia byla podawana dzieciom ktore nie wiedzialy o tym i leki im pomogly to chyba jest argument jest to nieszkodliwa metoda leczenia mi osobiscie pomaga homeopatia, chorowalam co miesiac i co miesiac antybiotyk, teraz czuje sie o wiele lepiej i nie jestem chora tfu tfu ;)

No właśnie mi też pomaga.Trochę interesuję się tym i wiem że w lekach homeo nie może być mowy o placebo.Moje dzieci też są leczone lekami homeo i nie pamiętam kiedy ostatnio miały antybiotyk.Ja miałam ciągłe problemy z pęcherzem moczowym i jakoś z tego wyszłam,teraz też mi się to zdarza ale objawy są o wiele łagodniejsze i nie jest to tak często jak kiedyś.

Gość sephi
homeopatia jest coraz bardziej popularna tylko trzeba znalezc lekarza ktory jest za nia :) dla dzieci to podobno nawet sa szczepionki na grype homeopatyczne tak slyszalam

No właśnie wszystko zależy od lekarza,czy trafi w odpowiedni lek.Jeśli tak to wiem że leki homeo działają tak jak antybiotyki.Szkoda tylko że te wizyty u homeopaty są takie drogie?

Szukam i znajde:poszukaj sobie informacji na temat Kropli Bacha,to jest podobno w takich problemach jeszcze lepsze.

Witaj ata1 !Fajnie mieć sojusznika w tych sprawach.Myślę że na tych stronach spokojniej będziemy mogły sobie \"pogadać\"na tematy medycyny naturalnej,homeopatii i inne.To nie znaczy jednak że nie znajdą się też krytycy.Pozdrawiam.

Gość szukam i znajde
czytałam o tych kroplach Bacha i mogą być dobre ale ja to musiałabym chyba wszystkie buteleczki kupić z tych przy lękach i niepokojach a każda kosztuje 31zł a jest ich chyba 5 a tak wogóle to gdzie to można kupić w zielarskim?

Szukam i znajde:powiem ci prawde,ze z tymi kroplami Bacha wiaze ogromna nadzieje w sprawie mojego syna-ma problemy z rowiesnikami itp.-jest slaby psychicznie.O kroplach wyczytalam chyba z rok temu na niemieckim forum-jedna z mam opisywala,ze zadne leki nie skutkowaly dopiero wlasnie to.W miedzyczasie z synem byla poprawa,az do niedawna i wtedy zaczelam dalej szukac informacji .Final jest taki,ze w nastepny piatek lece do Gdyni do babki ,ktora sie tym zajmuje-nawiazalam z nia kontakt przez int.-na roznych forum znajdowalam informacje o niej -wszystkie pozytywne.Na niemieckiej stronie mozna znalezc ankiete,ktora u niej tez sie wypelnia-i potem sie klikuje i program sam ci dobiera mieszanke kropli.Osobiscie jednak uwazam ,ze to tak jak z lekami hom. tepiej jak zajmie sie toba ktos kto na tym sie zna.A u tej babki jest tez mozliwosc zrobienia\"wizyty\" przez maila i potem przysyla ci leki poczta. Od 2 lat osobiscie lecze sie u homeop.-na ostatniej wizycie pytalam ja o te krople.Okazalo sie ,ze ona rowniez sie tym zajmuje.(podziwiam ja -poswiecila sie praktycznie calkowicie swojej \"pracy\"-hobby-homeopatia,akupunktura,akupresura,masaze,krople Bacha,diagnoza teczowek,joga....!)Tylko pierwsza wizyta-ta cala analiza osoby-kosztuje tutaj kupe pieniedzy,tak wiec w sprawie syna bardziej oplaca mi sie wizyta w Polsce. Obiecuje,ze po powrocie odezwe sie.Wierze ,ze to dobry pomysl!!!

Aha!Nie wiem gdzie mozna prywatnie kupic te krople,ale wizyta u tej babki kosztuje 80 zl. i w tym dostajesz mieszanke na okres 3 miesiecy.

Gość szukam i znajdę
a masz może adre do tej kobiety (meilowy)

Gość bach
najlepeij kliknijcie na twoj asysten tam to dobera jakie komu

Ale mnie na pisanie naszlo!-ale chcialabym,zeby jak najwiecej osob przekonalo si edo homeopatii.Wiele razy juz moja homeop. tlumaczyla mi na czym polega dzialanie tych specyfikow,ale nie umiem tego dokladnie powtorzyc,Chodzi jednak ogolnie o to,ze pomagaja one wrocic organizmowi do pelnej sily energetycznej i ta energia powoduje samouzdrawianie organizmu.

Informuje tylko,ze to nie jest zadna moja rodzina ani znajoma -zadna reklama.

Gość szukam i znajdę
niestety nieda rady tam wejść

Gość mama oli
a czy skuteczny jest lek homeopatyczny na powiększony migdałek i węzły chłonne?lekarka przepisała córce,ale mi także angina się ciągnie, więc od kilku dni przyjmuję te kropelki.

Gość milutek..1
ja mialam pare razy przepisane i g..no mi mogla homeopatia. czytalam o tym i mam tez wiedze z dziedziny (zawodowa- biochemik) i jak dla mnie to jest efekt placebo. ale nawet jesli to "tylko" efekt placebo to co? organizm ludzki ma ogromne mozliwosci i jesli sila woli potrafisz zwalczyc objawy choroby 8tak dzial placebo) to tez dobrze. wazny jest efekt.

mama Oli:nie wiem ,czy ci cos pomoge,ale sa takie krople na sprawy anginowe-R-1. Jest taka strona firmy homeop. Kalpol-tam mozna popatrzc co na co mozna stosowac.

Szukam i znajde:www.e-medica.pl -tam znajdziesz tez informacje .

Gość tukan
W homeopatii sednem jest to że lekarstw nie dobiera się do chorób tylko do ludzi, dlatego wizyta u lekarza - specjalisty w tej dziedzinie jest tak ważna.

Gość szukam i znajde
ata1 dziękuję bardzo napewno będę próbowała skontaktować się z tą kobietą

popieram homeopatię wiem i potwierdzam pomaga w mojej rodzinie homeopatia wyciągnęla chłopaka z paskudnej choroby, podobno nie było wyjścia a on teraz świetnie sobie radzi nie ten człowiek a już nie chodził, więc liczy sie wiara..Dosłownie na wpół przytomny leciał samolotem do Francji i tam sie leczył , także w Stanach i czuje sie świetnie, nie chce podawac namiarów przepraszam z góry,, :) myślę,że jesli ktos ma ochotę i taka potrzebę to znadzie namiary