Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BEBETKA1978

BRZUCH PO CIĄŻY

Polecane posty

Gość BEBETKA1978

Mam 29 lat i dwóch synków jeden ma 15 msc a drugi 4 msc (bardzo szybko po pierwszej ciąży zaszłam w drugą) wszystko byłoby ok (dzieciaczki zdrówiutkie i kochaniutkie) gdyby nie to że przytyłam ponad 20 kg. Nigdy nie należałam do chudzielców przy wzroscie 168 cm ważyłam od 58 - 62 kg, różnie to bywało. Teraz też już po mału zrzucam zbędne kg, ale przeraża mnie brzuch który gdy stoje nadal wygląda tak jak bym była w ciązy a gdy się nachylam zwisa mi fałda nie wiem czy to tłuszczu czy skóry. Koleżanki twierdzą że nie powinam się drastycznie odchudzać, bo mi się nie zdąży skóra wciągnąć i pozostanie mi pomarszczony ":flak". Jestem przerażona i boję się że już nigdy nie będe miała płaskiego brzucha!!! Czy ktoś miał podobny problem i ile treało zanim brzuch wrócił do normy???

Gość bkjbjhvcfjhgmv

Gość bkjbjhvcfjhgmv
czyżby wszystkie kobitki od razu po porodzie miały płaskie brzusie???

Ekspertem nie jestem bo jeszcze nie rodzilam ale mysle ze twoj brzuszek wroci do normy musisz tylko bardzo o niego dbac Byl wczesniej taki temat pewnie kilka stron wczesniej poszukaj tam dziewczyny cos pisaly Powodzenia:-)

Gość nonie
można kupić specjalne pasy zakładane na brzuch po porodzie, pomagają w obkurczaniu sie macicy. Sama takiego nie miałam niestety, jak rodziłam nie wiedziałam że coś takiego istnieje, ale koleżanka urodziła 2tyg temu i sobie zakupiła. Koszt 40zł. Ja też mam wystający brzuch, mam słabe mięśnie, ale pracuję nad tym.

Gość ach te brzuchy
ja jestem już prawie rok po porodzie ale nadal gdy sie nachylam wisi mi "flaczek" fakt że nie ćwicze systematyczne... ale ciagle mam nadzieje na płaski brzusio

Gość no to faktycznie macie problem
po co zachodziłyście w ciąże??? Ja nigdy nie zrobie tego głupstwa. Mam swietną figure i nie chce jej stracić. Wole już zaadoptować dziecko... a poród... masakra.. brrrrr

Gość no to faktycznie macie problem
wlasciwie to moj brzuch juz i tak teraz wyglada jak po 2 ciazach ale jakbym miala rodzic, to juz nikt by na mnie nigdy nie spojrzal, wiec na serio naprawde wole adoptowac. nie chcialam nikogo urazic tylko czulam sie zdesperowana

a ja mam dwojke dzieci i brzuszek jak bym w ogole nie byla nigdy w ciazy (63 cm w talii). Po porodzie bardzo szybko wrocilam do swojej figury ale faktem jest, ze juz pierwszego dnia po powrocie ze szpitala zaczelam cwiczyc. robilam po tygodniu ok. 500 brzuszkow. Przed ciaza tez duzo cwiczylam wiec bylam przygotowana. Obecnie caly czas codziennie katuje brzuch i efekty widac. Polecam cwiczenia, masaze i natluszczanie skory. Powodzenia!