Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anabel11

Podwyższone leukocyty w czasie ciąży

Polecane posty

Gość Anabel11

Podczas ciąży mialam podwyzszone leukocyty,przez co często leżałam w szpitalu.Podejrzewano infekcję wewnątrzmaciczną.Na szczescie wszystko dobrze się skończyło,urodziłam synka.Teraz planuję kolejną ciążę,ale boję się,żeby nie powtórzyły sie wczesniejsze problemy.Czy któraś z was miała może podobny problem w czasie ciąży?

Ja miałam leukocytozę ale chyba nie były to bardzo wysokie wartości bo rzędu 14 tys. w szpitalu leżałam kilka razy ale nie z tego powodu.

Gość Anabel11
Sama właśnie niewiem czym dokładnie to grozi?Moje około szóstego m-ca wynosiły 18tyś.Lekarze mówili,że przyczyną jest inf.wewnątrzmaciczna.Stres o zdrowie maleństwa był okropny,ale na szczęscie jest wszystko ok.Mój synus ma już 3latka .Planuje teraz kolejna ciaże i martwie się zeby problemy się niepowtorzyły.

Gość Anabel11
Jednak nie znam równiez odpowiedzi na pytanie,skad się wzieła u mnie infekcja wewnątrzmaciczna??? Byłam nidawno u bardzo dobrego gine.,opowiedziałm mu o problemach w czasie ciąży,stwierdził,że żadnej inf.wewnatrzmacicznej nie mogło być bo niedonosiłabym ciąży,albo dziecko urodziło by się martwe.A więc sama niewiem co mam myśleć na ten temat?

Gość mam pytankooo
Może powinnaś skonsultować to z jeszcze innym specjalistą?

Gość Anabel11
W następnym tyg.wlaśnie się wybieram do gin.Zobaczymy co powie.

Gość koterla
Dziewczyny poczytajcie sobie w necie o tych leukocytach. Z tego co tam piszą wynika,że podwyzszone leukocyty w trakcie ciąży to rzecz normalna.

Gość magdziks
ja też się martwię,właśnie jutro idę do ginekologa bo moje leukocyty wynoszą 19 tysięcy a jestem w 5 miesiącu ciązy.Czy któraś z was miała takie wysokie leukocyty.Odpiszcie proszę

Gość khjgjkj
ja lekko podwyzszone ale gin mi nic nie popwiedzial czyli okay, ja mialam 11 a norma jest do 10, tez czytalam ze u ciezarnej podwyzszenie jest normalne ale chyba do pewnej granicy

Gość ona7777
ja mialam 12.6 (norma to 4-10) i lekarz nic nie powiedzial zeby cos bylo nie tak.. mam wiec nadzieje ze jednak male wahania mozna dopuszczac

Gość 4-10 tysięcy
to norma dla zdrowych pacjentów, kobiety w ciąży zawsze mają podwyższone. 13 tyś, to na bank norma

Gość koraga
Witam!Ja też panikowałam ,ze ma mam za dużo leukocytów i o moich obawach powiedziałam ginekologowi.W ciąży granica wynosi do 15 tyś.a jesli sie nie jest w ciąży do 10 tyś.

witam czytałam ,ze u kobiet w ciąży podwyższone leukocyty to norma ale ja w ciązy nie jestem a mam10,2 co to znaczy? help

witam czytałam ,ze u kobiet w ciąży podwyższone leukocyty to norma ale ja w ciązy nie jestem a mam10,2 co to znaczy? help

Gość LABORANTKA
A jakie są normy w laboratorium, w którym robione były badania? W tym, w którym ja pracuję norma leukocytów jest do 10,8.

ja całą ciąże miałam podwyższone leukocyty i tez sie straszni emartwiłam, ale gin powiedzial ze najwidoczniej taka moja uroda ;) a na czytałam sie i wmawiałam sobie ni ewiadomo co ... :O ;) a dzieciątko zdrowe :D

Gość Asia.r
Chcialam zapytac te kobiety ktore mialy powyzej 8 tys.a mniej niz 9.500 leukocytow czy urodzily dziewczynki

Gość olko4
Witam jestem w 10 tygodniu ciąży ,a mój podwyższony wynik to 14 tys.leuk.Na wizytę u ginekologa muszę jeszcze poczekać-państowoa służba zdrowia.Mm nadzieję,że wszystko jest ok.To moja trzecia ciąża,mam 36 lat-więc może mój starczy wiek???

Gość sandy20
witam! jestem w 38 tyg. ciazy i 3 tygodnie temu mialam badania z ktorych wyszlo ze mam 15,6 tys leukocytow. lekarza zaniepokoilo to i przepisal mi anybiotyk ktory bralam przez najblizsze poltora tyg. po czym znow zrobilam badania i okazalo sie ze zamiast lepiej jest gorzej poniewaz wynik wynosil 16 tys. lekarz stwierdzil ze mam zrobic badania kolejny raz ale w innym laboratorium i prywatnie. oecnie czekam na wynik. nie wiem jakie sa skutki w takiej sytuacji, jesli ktoras z was cos podobnego przeszla lub przechodzi to prosze przyblizyc mi tego konsekwencje.

Czesc! Jestem w 15 tc. Właśnie odebrałam wyniki i moje leukocyty wynosza 75 przy normie 10. Jestem przerazona, bo wy piszecie to u wyniku rzedu 15, a ja mam 75!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Strasznie sie martwie. Nie odczuwam żadnych dolegliwości. W poniedzialek mam wizyte u gina to pewnie sie okaze co i jak, ale zastanawiam sie czy nie powtorzyc badania.

Napisz koniecznie, co powiedział gin. Ja mam wprawdzie w tej chwili 17, ale na pewno nie mam infekcji, bo przy okazji badałam CRP, które jest absolutnie w normie

Gość zancia8085
Witam jestem w 31 tygodniu ciąży i mam bardzo podwyższone leukocyty mam strasznego "Stracha" bo mój wynik to WBC 16,1 a norma to 4,40-11,30 strasznie sie boje a wizytę u ginekologa mam dopiero za 5 dni :( Strasznie się boję ale czuję się dobrze obserwujeruchy dziecka są takie jak zawsze i tylko to mnie pociesza :) Czy grozi mi szpital ?????????

Zancia - u mnie też leukocyty w \"najwyzszej fazie\" sięgneły ponad 17. Cały czas jednak badałam też CRP, które zawsze było w normie. Wprawdzie lekarz na wszelki wypadek przepisał mi antybiotyk, ale nie było konieczności, bym szła do szpitala. Powodzenia

Aha - no i pamiętaj, że norma WBC w ciąży jest inna. Górna granica to 14 :)

Gość piorunmk
witam mój wynik leukocytów wynosi 25 a więc bardzo wysoki , dopiero jutro ide do lekarza czym to grozi???? bardzo się boję:(

Ja już urodziłam :) Okazało się, że po porodzie w morfologii wyszło mi ponad 25 WBC. Dostałam zapobiegawczo antybiotyk i tyle :) Ze szpitala wyszłam z małą na 3 dzień. Pozdrawiam

Gość E.M
mam podwyższoną liczbę erytrocytów. maksimum wynosi 10 a ja mam 11.05. czy to co grożnego? dodam, że jestem w ciąży.

Gość szel
ja miałam bardzo wysokie leukocyty16,7 a noram 3,8 do 10,0) , niestety za późno sie to okazało i moja córeczka urodziła się w 26 tc przyczyna była właśnie infekcja wewnątrzmaciczna, mała zmarła w 6 dobie życia:(

Ja mam podwyzszone erytrocyty i jestem teraz na naybiotykach a jakie beda dalesze wyniki dowiem sie w pon

Gość Gera
hej dziewczyny ja nawet nie jestem pewna czy to ciąza ale podejrzewam..nie mam @ od 5 dni,kłucie jajnikow od ponad tygodnia i temp 37,3 a do tego mam podwyższone krwinki biale norma 4,0 - 8,5 a w moim przypadku jest to az 18,6 !! co myslicie? robilam test ale druga kreska jest słabiuteńka..