va_neska 0 Napisano Grudzień 5, 2006 tak to prawda. nie boje sie ciąży. dlaczego? bo uwazam ze zajscie w nią wcale nie jest takie łatwe. Jestem z partnerem juz 2 lata, od pol roku wspolzyjemy i od trzech miesiecy wogole sie nie zabezpieczamy. poprostu wydaje mi sie to niemozliwe ze jak nie dojdzie do wytrysku nasienia w środku to może coś z tego być (tzn ciąża). nie wiem.. moze lekkomyslnie robie, ale ostatnio kochalismy sie w dni plodne - normalnie dostalam okres wiec moge czuc sie pewna. wydaje mi sie ze dla mlodych dziewczat i mlodych kobiet ktore rzadko wspolzyja ze swoimi partnerami 1, 2 razy w tygodniu i kiedy nie dochodzi do wytrysku w srodku prawdopodobieństwo zajścia z ciążę jest na tyle małe że nie ma sensu brac zadnych tabletek. a co wy o tym sadzicie? czy jezeli wspolzyje z moim chlopakiem 2, 3 razy w tygodniu bez zadnego zabezpieczenia i od ma wytrysk na zewnątrz to sa wysokie szanse zajścia z ciążę czy nie? chce poznac opienie forumowiczek, byc może bardziej doswiadczonych kobiet ode mnie i wiedziec czy mam rację czy nie mam racji,.., a może w końcu wpadnę 20 razy sie uda a za 21 sie nie uda. jestem studentką, narazie nie pracuje i nie chcialabym byc jeszce w ciąży, bo jestem na to za młoda(21 lat) co o tym myślicie. prosze o szczere wypowiedzi..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miarka 0 Napisano Grudzień 5, 2006 Myśle,ze jesteś naiwna i to bardzo. Jeżeli liczysz,że sznasa jest tak mała to licz tak dalej. Jeżeli współżyjesz żadko to używaj prezrwatyw bo keidyś okres na pewno nie nadejdzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nina w Napisano Grudzień 5, 2006 a moze z toba albo twoim partnerem jest cos nie tak? nie rozwazylas takiej mozliwosci? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ejmi 0 Napisano Grudzień 5, 2006 no cóż.. w Twojej sytuacji to ja bym się jednak bała ciąży, studia brak pracy.. no ale to Twój wybór. Podzielam Twoje zdanie, że tak łatwo w ciaze się nie zachodzi ale życie potrafi płatać figle i możesz zaciążyć w najmniej oczekiwanym momencie. Uważam że powinnaś siezabezpieczać jesteś jeszcze bardzo młoda. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czarna Anielica 0 Napisano Grudzień 5, 2006 My uzywamy prezerwatyw>poza tym dokładnie obserwuję kiedy mam owulację. tak jest od 3 lat i jak na razie uważam to za skuteczna metodę. A Twojemu partnerowi nie przeszkadza to że się nie zabezpieczacie? W ciąże można zajść nawet jeśli wytrysk nie nastąpi w środku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nina w Napisano Grudzień 5, 2006 a moja znajoma ze studiow tez tak twierdzila, nabijala sie ze mnie i kumpeli, ze cytuje "cukierki w papierkach jemy" ...po czasie, kiedy juz mogla sobie na to pozwolic i chciala okazalo sie, ze jest bezplodna - dlatego tak dlugo udalo sie jej nie zaliczyc wpadki - przykre ale prawdziwe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
va_neska 0 Napisano Grudzień 5, 2006 do łowca: wiem ze masz racje. a jak to sie stalo ze zaszlas w ciaze?? robiliscie tylko stosunek przerywany plus dni nieplodne.. wiem ze macie racje ale ja tak jakos i moj partner rowniez nie lubimy prezerwatyw. zreszta wydaje mi sie ze tak jest bardziej spontanicznie i przyjemniej.. mam nadzieje ze bezplodna nie jestem w sumie dopiero od 3 miesiecy tak robie i nie zachodze w ciążę i nigdy nie było wytrysku do srodka. np moja mama zaraz po slubie robila tak z moim ojcem przez caly miesiac bez zabezpieczenia i to jeszcze z wytryskiem do srodka i... w ciążę nie zaszła. dolpiero po 2 latach ja sie urodzilam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 23op Napisano Grudzień 5, 2006 no ja podobnie robie hehe:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hhhhhhhh Napisano Grudzień 5, 2006 no glupiutko robisz ale jak to sie mowi glupi zawsze ma szczescie.sprobj sobie wyobrazic sytuacje kiedy jednak bedziesz w ciazy-jak sie ulozy twoje zycie co ze studiami itd.tak bardzo brak ci wyobrazni??nie rozumiem tego-mowisz ze ciazy nhie chcesz a sie nie zabezpieczasz.ja tez mam 21 lat i nie wyobrazam sobie liczyc na szczescie w tej kwestii. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oh maj got Napisano Grudzień 5, 2006 na choinkę cię nie stać, na gumy czy inną antykoncepcję tez nie, to za co ty ten ślub będziesz brała ?? brak słów :-o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość póki co udaje ci się Napisano Grudzień 5, 2006 ja zaszłam w ciążę w drugim cyklu metod naturalnych. ale się z tego cieszymy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość póki co udaje ci się Napisano Grudzień 5, 2006 aleś ty naiwna............. i dopiero po półtora roku dałaś facetowi??? ale gamoń hehe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hhhhhhhh Napisano Grudzień 5, 2006 a potem ludzie sie dziwia skad te wszystkie wpadki,niby teraz sie duzo mowi o antykoncepcji ale niektorzy tego wcale nie slysza.....smutne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość co to za seks bez wytrysku Napisano Grudzień 5, 2006 w srodku?? ja lubię wytrysk we mnie, to fajne uczucie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moja kumpela Napisano Grudzień 5, 2006 kochała się z partnerem ponad 2 lata bez niczego,ja już postawiłam na nich krzyżyk (bezpłodność). a tu proszę!! wpadka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hhhhhhhh Napisano Grudzień 5, 2006 moj partner zaproponowal mi zebym nie trula sie ciagle tabletkami i zebym chociaz rok ich nie brala i naszym nowym zabezpieczeniem bedzie brak sexu!!!!!powiedzial ze woli tego nie roic niz patrzec jak sie truje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
va_neska 0 Napisano Grudzień 5, 2006 do :hhhhhhhh no wyobrazam sobie1 kochamy sie bardzo i chcialabym miec w sumie dzidzie:) ale najpierw musze skonczyc jakos te studia, uwazam ze jak rzadko sie kochamy to nie ma sensu sie truc. a to jest tak ze seks poprostu jakos tak spontanicznie nastepuje u nas i trudno sie powstrzymac same wiecie:):) do oh maj got: stac mnie na antykoncepcje nie ze wzgledow finansowych sie nie zabezpieczam tylko ze wzgledow zdrowotnych i nie lubimy prezerwatyw do poki co udaje sie: fajnie ze sie cieszycie!!:) a o co chodzi z tym ze po poltora roku zdecydowalismy sie na seks, bo nam milosc nasz wystarczala i chcielismy poczekac. warto było! do hhhhh: nigdy bym mojemu dziecku nie powuiedziala ze było wpadka ja uwielbiam dzieci i chcialabym miec ale ze wzgledow ekonomicznych plus rozpoczeta szkola nie moge sobie na to pozwolic do co to za seks bez wytrysku w srodku: hmmm masz racje!! ja tez bym tak chciala... ale obawiamy sie troche zreszta fajnie ze mamy to jeszce przed soba pozniej bedzie nam lepiej smakowalo do hhhhh: dobrze ze Ci tak zaproponowal moze warto skorzystac ja sama nad tym myslalalam . tak sie łatwo mowi i planuje ale co innego jak jest fajnie romantycznie itd.. wtedy to juz sie nie mozna powstrzymać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość poff Napisano Grudzień 6, 2006 po cholere sie truc jak faceci chca sie kochac to niech sami sie zabezpieczaja? prawda?? wpisujcie sie zwolenniczki metod natur i stos przerywanego!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zwolenniczka Napisano Grudzień 6, 2006 ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
classic 0 Napisano Grudzień 6, 2006 wiesz dziwie ci sie pod kazdym wzgledem po1 skoro jestes taka odpwiedzilana bo masz studi ai nie jestes gotwa na dziecko teraz to po co ryzykujesz?? ze moze pojawic sie nie w pore po2ja jestem z przerwyanego:P fakt ze 2 miesiace po slubie ale mimo wszytko wpadka po3 moj bart ostanio oznajmil ze bedzie tatusiem i ma malosczesliwa mine mimo wszytko po4 ja tez nie lubie gumek zero przyjemnosci uzywalam tabletk, uwazam ze to jest najlpesza metoda i mozna sponatanicznie wszytko robic:P po5 mozna sie narwicy nabawic (mowie o twoim chlopkau) bo musi sie skupic na tym zeby wyjac o czasie to do[piero jest odbieranie sobie przyemnosci gorzej niz przy gumce ( wiem bo tez przerabilam) prosze cie zastanow sie i podejmij odpiwuednia decyzje i badz odopiwedzilana nie tylko za sieie ale i za to dziecko co moze sie pojawic. bo 5 razy sie uda a 6 bedzie dzidzia pomysl o tabasch skoro gumek nie lubicie!! jest teraz szeropki wachlarz tych srokow i mozna dobarc tak zeby nie bylo zadnych dolegliwosci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ewelll 0 Napisano Grudzień 6, 2006 prosze po porade!!!wiec...ostatni okres dostałam 5listopada,dzis mamy 6 grudnia,i nic:(kochałam sie ze swoim chlopakiem 19listopada(stosunek przerywany)brałam tabletki przez kilka lat,ale teraz zrobiłam sobie 5miasieczna przerwe,dlatego ze ona mieszka w wwa a ja we wrocławiu(miłosc na odleglosc)i stwierdzilam,ze taka przerwa dobzre wpłynie na moje zdrowie.teraz sie troche martwie,poniewac przez ostatni okres mialam raczej regularnie miesiaczke:(nie wiem czy poczekac czy kupic test.Mam 22lata Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
classic 0 Napisano Grudzień 6, 2006 kup test i szybciej rozwiejesz watpliwsci!! bo ja nie wierze przerwywanym a tym bardziej ze wrcaca tobie plodnosc wiec ryzyko duze!1 sorki ze strasze ale taka prwda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ewelll 0 Napisano Grudzień 6, 2006 jeszcze dodam,ze ostatnio miałam dosc stresujacy okres w zyciu moze to wpływa na brak miesiaczki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hiruni 0 Napisano Grudzień 6, 2006 twój facet nabawi sie nerwicy i tyle z tego będzie!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
classic 0 Napisano Grudzień 6, 2006 wiesz w sztkjomoze wplywac stres no i odstawnie tabsow tez wplaywa bo okres sie przesuwa w te i wewte strone!! bedzie dobrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ewelll 0 Napisano Grudzień 6, 2006 pozatym sie swietnie czuje,a przed okresem miewam jak kazda kobieta humorki,wiec to troche mnie dziwi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hhhhhhhh Napisano Grudzień 6, 2006 a no wlasnie -takie sa efekty stosunkow przerywanych-potem mega stres i watpliwosci-uda sie czy sie nie uda-po co to??????skoro sa na to sposoby-jest w czym wybierac.a do autorki topicu mam pytanie-skoro jeszcze nie czas na dzidzie t czem,u sie nie zabezpieczasz???no i jeszcze odpowiedz na twoj post-wiem ze jak robi sie romantycznie to ciezko sie powstrzymac ale uwierz ze sie da nad tym zapanowac-mnie i mojemu chlopakowi wystarcza sex oralny jesli jest koniecznosc powstrzymania sie od zwyklego-nie jest to dla nas problem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jeżeli zalezy tobie tylko na Napisano Grudzień 6, 2006 wlasnej przyjemnosci (ty mozesz miec normalnie orgazm a facet jak chce to niech wywala z ciebie i dokańcza sobie ręką :O:O:O) to wspólczuje twojemu facetowi dziewczyny :O po pierwsze; po drugie lepiej zbadajcie sie czy nie macie problemów z plodnoscią po ptrzecie przysłowiem:" nosił wilk razy kilka poniesli i wilka" ... ale rób jak chcesz, tylko lepiej zmien nick jak za pare miesiecy przylecisz tutaj w panice czy takie sa objawy ciązy, co masz teraz zrobic itp. itd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hhhhhhhh Napisano Grudzień 6, 2006 moj facet nie narzeka-jest bardzo zadowolony z oralu i ja mu dokanczam reka,przynajmniej on dba o moje zdrowie-a nie o wlasna przyjemnosc.to ze on nie chce zebym sie trula tabsami to chyba dobrze o nim swiadczy-wiem ze niezalezy mu na sexie tylko na mnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja biorę tabsy i nie uwazam Napisano Grudzień 6, 2006 bym sie nimi truła :O i nie wyobrazam sobie seksu bez tabletek. gumki nie lubie a nie wyobrazam tez sobie by mój facet miał konczyc poza mna :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach