Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość enteraaaa

ile wydajecie miesiecznie na jedzenie w SŁOICZKACH ?

Polecane posty

Gość enteraaaa

Gość enteraaaa
a moze same przyzadzacie jedzonko dla Waszych pociech? ciekawi mnie jak to wychodzi cenowo

Gość tanio na prawdę
uwież to co Ty jesz może i Twoj maluch, moje dziecko w wieku 6 miesiecy jadlo to co my -oczywiscie nie w takich ilosciach. rosol z grysikiem lub makaronem to koszt sama wiesz na pewno jaki, sama mozesz tez zmiksowac wszystko.

Gość abulax
ja nie truje dziecka sloiczkami sama gotuje.Ja tez nie lubie jesc sztucznego jedzenia ze sloika a co dopiero dziecko

Gość bassi77
a moja je słoiki od 4 mies.Wydaję ok 100zł mies.Próbowałam jej gotować,ale nie chciała jeść moich potraw.

do 8 miesiąca podawałam tylko słoiki więc wychodziło 3-5 zł dziennie wiec łatwo to policzyć.Później już gotowalam sama zupki dla synka a w chwili obecnej je prawie to co my a słiczki sporadycznie np jak trzeba szybko wyjśc a obiafd jeszcze nie gotowy

Gość ja gotuję sama
mam warzywa ze swojego ogrodu

obiady dla mojej 8-miesiecznej córki gotuje sama, w słoicznakch kupuje jej soczki i deserki wiec wychodzi to ok 4 zl dziennie czyli 120 miesiecznie

ja gotuje sama nie truje dziecka chemia:)Moje dziecko nie pije soczkow bo nie chce aby mialo cukrzyce w tych sokach jest sama cukier w roznych postaciach.Deserki tej robie sama utarcie jabluszka zajmuje chwilke a smak bez porownania.Mozna tez ugotowac kaszke lub zmiksowac jogurt naturalny z owocami.

moje dziecię nie zasmakowało w słoiczkach. Gotowałam jej zupki sama ( wychodziły groszowe sprawy, bo np. pierś z kurczaka była podzielona na 5 porcji:) czyli 10 obiadków. Przeważnie zawsze gotowałam na dwa dni. Teraz Basia barbara zajada to co my:))

Gość Luisa*
W słioczku jedzenie jest bezpieczne , karmiłam moje dzieci 15 lat temu Gerberem i nic im sie nie stało.Ludzie bez przesady!!!!!!!!!!!Bardziej obawiałabym się warzyw i owoców z targowisk czy sypermarketów.No i lepiej ten czas przeznaczyc na cos miłego spacer czy tez zabawe z dzieckiem a nie siedziec przy garach.

Gość danis
na sloiczki czyli obiadek deserek picie wydaję ok 300zł

No wlasnie - obiadki ze sloiczkow nie sa zadna trucizna! nie przesadzajcie kobiety!!! Zwlaszcza jedzenie dla niemowlakow podlega scislym kontrolom. Bardziej niebezpieczna jest marchewka, ktora kupujecie w super marketach!

no i po co obrazac matki, ktore kupuja jedzenie w sloiczkach? Pewnie, ze to czasem wygodnictwo, ale dlaczego by z tego rezygnowac. Ja karmilam moje dziecko sloiczkami i stopniowo przechodzimy do \"normalnego\" jedzenia. Ja nie mialam tego w nosie, czy dziecku jedzonko nie smakuje. No chyba ze otwieranie buzi i wolanie za nastepna lyzka to oznaka, ze jedzenie jest ohydne... Jeszcze oddam, ze mi te sloiczki bardzo smakuja. Tylko soli im brakuje....

Gość sloiczki sloiczki
ej kobiety co wy znow opowiadacie ?! w glowie sie nie miesci to sloiczki nie maja ani krztynki chemi!! o jakiej wy wogole CHEMII mowicie?! taki glupi slogan CHEMIA to prosze wymiencie choc jeden "CHEMICZNY" skladnik ?! obiecuje ze go nie znajdziecie tam! nie zawieraja konserwantow sztcznych barwnikow nic ! tylko sklad typu warzywa ,mieso wole dac dziecku sloiczek_ codziennie je co innego_szynke,jagniecine,krolika,cielecine ,schab,szynke ,cala game warzyw ,niz tak jak ktos tu opowiedzial o piersi z kurczaka brrrrrrr...:( zgroza normalnie! to jest dopiero szczyt chemii sztucznosci i trucizny!!! no ale jak juz ktos cos sobie wmowi to,,,nie da sobie powiedziec,trudno :O

Jak zwykle ile przeciwników tyle zwolenników a topik niezupełnie na temat wyższości jedzenia słoicczkowego nad domowym czy odwrotnie. Ja córce gotuję sama ale tylko i wyłącznie dlatego, że Mała paskuda nie ruszy nic ze słoika, no i faktycznie dużó taniej wychodzi. Jeśłi chodzi o czas to 20 minut zajmuje mi ugotowanie obiadku na trzy dni.

No to moze teraz na temat: miesiesznie wydaje na sloiczki okolo 50 euro. Teraz juz coraz mniej. Fazy, w ktorych gotuje sama, sa tansze. I to przynajmniej o polowe. Jesli chce sie zdrowo gotowac, to nalezy kupowac ekologiczne warzywa i mieso od ekologicznego rolnika. Inaczej sloiczki sa o wiele zdrowsze! Poza tym nie rozgotowywac warzyw, bo witaminki sie ulatniaja!

Gość Fshyre
oczywiście ze wole wygodę niz siedziec w kuchni ciągle. Moge sie pobawic z dzieckiem ,czy tez zając sie soba. A Przygotowanie potraw zostawiam specjalistom od zywienia dzieci.

Gdyby iść tokiem rozumowania co niektórych matek na tym forum, dziecko powinno nosić pieluchy tetrowe, bo pampersy są niebezpieczne, powinno być karmione piersią, bo mleko modyfikowane może doprowadzić do poważnego uszczerbku na zdrowiu, nie powinno jeść jedzenia ze słoiczków, bo ekologiczniej jest kupić piękną dorodną marchew i ugotować z niej zupkę, ale żeby ta marchew wyrosła na piękną i dużą, trzeba ją najpierw posypać olbrzymią ilością nawozu:P Ja moje dziecko będę karmiła kaszkami kupionymi w sklepie, jedzeniem ze słoiczków, kupnymi soczkami i deserkami, jogurtów też nie będę sama wytwarzać, tylko kupię jej ze sklepu, jak się rozchoruję to trudno, przynajmniej wiem, ze zrobiłam wszystko co w mojej mocy:D

Gość niezdecydowana mammo
super bravo!!!!!!!!!:D kwintesencja wszystkiego!!!! a na temat ja wydaje na wszysstko ;soki,deserki roznorakie,danonki,obiadki ok 400 zl mcznie

Gość Mania*nia
Na świecie juz od wielu lat dzieci są karmione jedzeniem ze słoiczków Przynajmniej wiadomo ze zdrowe

Gość ttttttaaaaaaaaaa
tak zdrowe jak wychowanie bezstresowe - które teraz przynosi opłakane skutki ale to wasze dzieci tylko dlaczego ja i moje dzieci muszą płaćić na leczenie ich w przyszłości... bo mamusi nie chciało sie ręką ruszyć????

Ja tez kupuje sloiczki, gotuję tylko w weekendy bo w pozostale dnie pracuje i nie mam na to czasu. Ktos kto twierdzi ze np. piers z kurczaka kupiona w sklepie jest zdrowa, to najprawdopodobniej nie ma zielonego czym sa karmione kurczaki ktore kosztuja po 4 zł za kilogram. Zeby sie oplacala taka hodowla trzeba je szybko utuczyc, a wiec faszeruje je sie sterydami i innymi badziewiami zeby wazyly jak najwiecej w jak najkrotszym czasie. A tak w sloiczkach to przynajmniej dziecko ma urozmaicony jadlospis, bo ma cielecinke, jagniecinie, krolika, bo akurat o te produkty to ciezko w zwyklych sklepach.

Wychodzi bardzo drogo i niezdrowo. Nie myślałaś, żeby gotować samodzielnie? Jest super książka z prostymi i szybkimi potrawami dla dzieci. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.