Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mika fika

brzuchate mamy- jak o siebie dbacie.. jak np malujecie baznokcie u stop?

Polecane posty

Gość mika fika

ja jestem dopiero w 18 tc - brzyszek widac.. ale nie jest duzy..dzis probowalam pomalowac paznokcie u stop.. szlo mi niezdarnie bo jak dotad nie bylam przyzwyczajona do brzuszka.. a chcac nie chcac troche w takiej pozycji gniecie.. zastanawiam sie jak bedzie za kilka tygodni.. kiedy brzych bedzie naprawde duzy.. jak obole psioszke, jak pomaluje paznokcie, .. ogolnie jak bede funkcjonowac.. przeraza mnie troche ten stan- kobiety sloniatka.. jak sobie z tym radzicie? i w ktorym tc brzuch stal sie u Was naprawde "upierdliwy"?

Gość one o siebie nie dbaja
jak widac :D

a ja czy w ciazy czy nie,to chodze do gabinetu,bo sama sobie takiego ładngo frencza nie umiem:D

Czesc:-) nic sie kochana nie martw przyzwyczaisz sie do bycia \"sloniatkiem\" i nauczysz sie dawac sobie rade ze wszystkim Ja jestem w polowie 36 tc i gigantyczny brzuch w nie przeszkadza mi w dbaniu o siebie Daje rade wymalowac paznokcie bo prosze o to siostre;-) sama niestety nie dam juz rady zawsze jestem ogolona tu i owdzie zawsze mam makijaz nawet jak nie wychodze z domu a wczoraj bylam u fryziera i zrobilam sobie nowy kolorek wlosow:-) Mysle ze najgorzej jest sobie wmowic ze jestem w ciazy brzuch mi przeszkadza wiec o siebie nie dbam Powodzenia i duzo zdrowka:-)

Gość mika fika
no wedlug mnie to tu nikt sobie niczego nie wmawia- raczej to jest fakt ze brzuch przeszkadza i troche utrudnia pewne zabiegi kosmetyczno-higieniczne.. no oczywiste ze nie nalezy z nich zrezygnowac.. ale ciekawa jestem jak sobie je ulatwiac..

Iwonka ja mam termin na 1.01 czyli jeszcze 25 dni :-D zebys wiedziala ze w spaniu to brzuch strasznie mi przeszkadza mika fika uwierz mi ze sa kobiety ktore mysla ze ciaza usprawiedliwia ich barak higieny Napatrzylam sie w szpitalu zanim zaczelam chodzic prywatnie Uwierz ze czasem chcialo mo sie wumiotowas na sam widok bo o zapachu juz nie wspomne Najwiecej ubawu mam z goleniem Klade duze lusterko na stolku przed wanna i gole:-)innej mozliwosci nie mam bo juz wlasnuych kolan nie widze:-)

aAa ja mam koniec grudnia. ciekawy kiedy urodze. a moze ty jeszcze w grudniu urodzisz kto wie..

Bardzo chcialabym urodzic w wigilie:-) moze mi sie uda A moze urodzimy w ten sam dziem :-)

Bedziemy mialy malych przystojniakow:-) oj beda kiedys lamac serca tak jak mamusie;-)

trzy razy lekarz potwierdzil ze to bedzie chlopczyk W 26 32 i 35 tc:-)

masz juz imie? ja jak urodze syna co jest na 90% to bedzie mial na imie Przemus a jak dziewczynka (niespodzianka) to Igunia.

Jak bedzie synek to patryk a jak coreczka co by mnie bardzo zdziwilo to sandra:-)

Gość Dmjgtj
U mnie nie ma tego problemu, chodze do kosmetyczki na pediciur. Na dodatek mam zele na paznokciach u nog wiec nie musze malowac 1,5 m-ca. Mam naturalny french.

Witam:) A ja jestem w 37 tc. i nie ze nie przytyłam ,przytyłam aż 30kg ! i brzuszek tez nie mały,ale mimo to moje paznokcie sa zrobione i ładnie pomalowane:) moja znajoma wczoraj akurat była i powiedziała ze jej nie są takie ładne a w ciąży nie jest:) ja cały czas dbałam o to, jakbym nic z nimi nie robiła to przypuszczam ze teraz tez bym nie dała rady :) ale jak sie robi codziennie to sie człowiek w prawia ,dla nóg poświęcam 20 min dziennie :)potem duzooooo kremu czekam aż wchłonie i dopiero zakładam skarpetki lub nie:) Powodzenia na prawdę można !

Gość Maślane oczy i maślana bułka
Ja to będę kiedys będę miała problem. Od lat goliłam a cebulki sa tak sztywne grube i włosy tez. Kosmetyczka zaczeła więc depilowac, nieco faktycznie się osłabiły, jkaby wolniej rosną. W wolnym czasie np przy oglądaniu serialni wyrywam sobie odrastające włosy pensetką. Kiedys bolało, teraz wychodza jak z masła. oczywiscie włosów na wargach nie ruszam- tylko przycinam. A wy włosy z warg tez golicie czy zostawiacie?

Gość 18 tc
i od 2 tygodni mam problem, żeby ukucnąć w wannie, muszę od razu siadać, ale malowanie paznokci i golenie łona też mi się wydaje niewyobrażalne. Ale jak się chce, to się da, prawda?

Gość Maślane oczy i maślana bułka
Mnie ciekawi jak ogólnie radzą sobie z paznokciami, goleniem osoby bardzo otyle ,mające duzy brzuch, wiszący czy odstający, ale uda jak są duzo to dostęp do wygolenia psitki mają cięzki.Tam się zbira pot, i higiena jest cięzka do utrzymania. Co do paznokcie- dbanie codziennie 20 min to chyba przeasada? Wystarczy raz w ygodniu podciąc, skórki odsłonic, pomalowac czy wyrównac płytkę. Codziennie nie ma sensu. Ja nawet co 2 tyg staram sie zerknąc w jakim sa stanie- a w ciązy nie jestem. Patrzę czy urosły czy sa bardzo nierówne, czy lakier jest (nie maluję nigdy kolorem więc odrostów nie ma).

ja poki co (32 tydz) jakos sobie ze wzystkim radze, moge spokojnie pomalowac paznokcie i ogolic sie w wiadomym miejscu ;) ciekawe jak to bedzie pozniej...

nie mówię ze je maluje codziennie ,ze smaruje kremem trzymam aż do w chłonięcia a naprawdę warto bo są takie gładziutkie .piety miękkie bez żadnych niespodzianek:) a maluje raz na tydz.skórki raz na tydz.