Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczyny zajrzyjcie nie mam

Wyniki cytologii prosze o pomoc

Polecane posty

dziewczyny prosze o odp odebralam dzis wyniki cytologii....chodze do lekarza prywatnie....chce byc zdrowa a nie leczyc sie miesiacami z lekarzem nawet sie niewidzialam, pielegniarka mi podala ttylko wypisana juz recepte wynik cytologii: II zmiany zapalne ob. grzyby morfologiczne odp. Candida czyli mam grzybice.... (objawy nasilily mi sie podczas miesiaczki, bylo okropnie nie moglam usiedziec w pracy...starsznie sie wystraszylam ale czeklam na wyniki io stosowalam masc na c. Dostalam lek Gyno-femidazol mam do Was pytanie czy to wsytarczy??? Jak długo należy przyjmować, bo w aptece dowiedziałam się ze 5-7 dni, na ulotce napisane jest ze 15 dni....a ja nie mam pojecia i czy ten lek wystarczy czy moze kupic jakis priobiotyk?? Nie znam sie kompletnie, ale przez ostatnie dni duzo sie naczytalam, po tym jak cierpialam, teraz po miesiaczce jest juz lepiej, ale nadal odczuwam dyskomfort. Prosze o szybka odpowiedz, a co z moim partnerem??? Jestem wsciekla...nawet z lekarzem nie mogłam porozmawiac, miałam pełno pacjentow. Prosze o pomoc.

Gość Stokrota33333
wejdź na forum antykoncepcja na temat grzybica pochwy tam dziewczyny się znają

wiem, ale milcza.... a ja potrzebuje szybkiej odpowiedzi, juz jak mailam objawy pisalam, by czegokolwiek sie dowiedziec...tez zostalam zignorowana, dlatego lapie sie wsyztskiego juz teraz :o zalezalo mi na szybkiej odp. bo chce isc do apteki, nie mogl;am poromawiac z lekarzem...wiem ze to na pewno grzybica, ptrzed wynikami wiedzialam, bo mialam objawy. Czy ten lek pomoze???? Ja mam caly srom zaczerwieniony, kluje mnie jajnik...prosze odpwoiedzcie, czy jest jakas masc jescze, albo jakie kupic priobiotyki, zalezy mi na szybkiej odp.

Gość Stokrota33333
ja używałam maści pimafucort jeśli chodzi o użytek zewnętrzny czyli na srom, natomiast używałambym leku tego co ci przepisał lekarz wg wskazań z ulotki a nie radziłabym się farmaceutki, skoro lekarz nie dał zaleceń dawkowania to znaczy że ma być tak jak w ulotce, maść o której piszę dałaby ci ulgę ale nie wiem czy dostaniesz ją bez recepty, pamiętaj również że grzybice długo się leczy

Gość Stokrota33333
myślę że lek ten w globułkach na pewno ci pomoże załóż sobie go przed snem i potem już nie wstawaj z łóżka żeby miał szansę trochę podziałać, co do świądu sromu to polecam tą maść lub spytaj czy możesz dostać jakąś inną gdyby była ta co poleciłam na receptę, idź kup lek i ulżyj sobie, możesz też pomoczyć globułkę i trochę rozpuścić i posmarować się od zewnątrz ale tak jak mówię zrób to na noc żeby lek miał szansę podziałać, powodzenia

wiesz ja na Twoim miejscu zadzwonilabym do gin, wkoncu chodzisz prywatnie, placicsz masz prawo wymagac pelnych informacji dotyczacych dawkowania ja tez nie sluchalabym sie farmaceutki , zadzwon jutro do gina!

Gość klara 82
ja używałam tego leku jak byłam w ciąży. ni miałam swędzenia , tylko upławy i moja gin mi to przepisała. powiedziała ze trzeba zażywać przez 15 dni. mi pomogło. a z tym dzwonieniem do gina to evi_20 ma racje. zadzwoń i zapytaj. powodzenia

Gość dziekuje dziewczyny

Gość
przede wszystki oprócz tych leków, które będziesz przymować kup sobie płyn ginekologiczny Lactacyd Feina (naprawdę polecam), dobry do uzupełnienia flory jest Lakcid do picia w ampułkach, dziąla ochronnie, no i są takie globulki w aptece bez recepty zawierające kwas mlekowy (ok. 25 zł - nie pamiętam nazwy) są super. Przejdzie jak ręką odjął:)

Gość dziekuje dziewczyny
plyn mam ziaja intyma...podobno tez dobry.....a moze cos doustnego, bo dostalam juz globulki...jakis priobiotyk

Ja uzywalam Canesten 3 dni pod rzad wciskalam sobie masc do srodka specjalnym aplikatorem i przeszlo po 3 dnich ale ten lek jest z Kanady albo Stanow nie wiem czy jest dostepny w Polsce. W Ameryce nie ma problemu z leczeniem grzybicy (yest infection) po 3 dnich kuracji nie ma sladu uplawow. A mam pytanie do Ciebie czy ta 2 znaczy drugi stopien nadzerki?

Gość miałam podobnie
te globulki to lactovaginal.są naprawdę dobre,ja wezmiesz już wszyskie leki przepisane przez gina to zaaplikuj sobie lacto przez 10,ustrzeż cię to przed przypadłościami w najbliższym czasie,pa

Gość dziekuje dziewczyny
o nadzewce nie bylo mowy.... sa grupy ja mam II malo kobiet ma I przeciez....

Ja mam nadzerke grupy II czy powinnam ja zlikwidowac znim zajde w ciaze?.Moze inaczej czy moze ona przeszkadzacw zajsciu w ciaze?

Gość miałam podobnie
lea,podejrzewam że ten drugi stopień oznacza czystość,1 to super,2 to zmiany zapalne,3 to wstęp do badanie,może oznaczać nadżerkę,4 zmiany nowotworowe

Gość miałam podobnie
lea ja też przed ciąż miałam nadżerkę,ale nic nie robiłam gin powidział,że lekarstwem jest ciąża,rzeczywiście po ciąży nadrzerki na razie nie mam ,a już minęlo trochę

Ja widzialam swoje wyniki i wygladaly podobnie jak Twoj a wiem ze mialam nadzerke bo ginekoog chcial mi ja usunac ale slyszalam ze lepiej tego nie robic przed pierwsza ciaza ale ktos pisal ze nadzerka uniemozliwia zajscie w ciaze to juz zglupialam co robic. Spytaj sie w aptece czy maja jakies Amerykanskie masci na grzybice . Ja mieszkam w cieplym klimacie wiec dosc czesto sie to zdarza ale zaraz po 3 dniowej kuracji przechodzi i kuracja polega na wpuszczaniu przez aplikator masci do srodka przed pojsciem spac.

Dzieki za pocieszenie, wiec nie bede jej ruszac ja jestem na etapie szukania przyczyn dlaczego nie moge zajsc w ciaze.

Gość miałam podobnie
lea czasami dużą rolę odgrywa nasza psychika,jak się barzdo chce to nie można :-) zobaczysz wszysko będzie dobrze,zapomnij o tym na chwilę i ciesz się facetem samo wyjdzie :-)

Dzieki a ja Ci zycze powodzenia w walce z grzybica, wiem to jest strasznie upierdliwe ale wyleczalne takze powodzenia.

Gość słyszałam...
Nie zapominaj że partner też powinien leczyć się razem z tobą jeżeli mieliście jakiś kontakt...clotrimazolum maść bo jeżeli ty się wyleczysz on może zarazić cię ponownie

Gość figomigo
są też fajne tabletki do leczenia grzybicy zazywasz 2 tabletki 2 dni pod rząd, twój partner oczywiście w tym samym czasie również i objawy znikają jak ręką odjął. Lek nazywa sie chyba jakoś na literę O ( sorry nie pamietam) ale lekarz powinien wiedziec jak zapytasz. U mnie po tych wszystkich globulkach objawy nasilaja się, poza tym strasznie brudzą, trzeba wkładać podpaski.

Kupilam lacibios femina i masc clotrimazolum...wczoraj na noc wzielam Gyno-femidazol, ktory przepisal lekarz. Mam znow duze ilosci mlecznego sluzu, nie ma sweczenia...ale nie ejst normalnie....na sromie zauwazylam jakby bialego "pryszcza" nie wiem czy to od grzybicy, sama juz nic nie weim (to moze wyduscic, nie boli) Moje pytanie jest takie czy ten probiotyk brac po skonczeniu kuracji Gyno-femidazol (nie wiem jak dlugo aplikowac ten lek

Gość sabciasab
nie slyszalam jeszcze zeby nadzerka zniknela po ciazy :( ja mialam bardzo mala, nigdy nie byla leczona, bo za mala, po porodzie naturalnym balam sie ze cos moze sie z nia stac, np powiekszyc jak mojej mamie, ale nie zmienila sie-chodze prywatnie i chyba lekarz wie co robi, bo nie zalecil mi jakiegos leczenia, w sumie nie mam tez zadnych dolegliwosci mnie w szpitalu tyko poinformowano zeby po porodzie sprawdzic czy sie nie powiekszyla, ale nikt nie wspomnial ze moze zniknac (?) czy faktycznie jest to mozliwe? bo w sumie nie slyszaalam jeszcze, ani nie czytalam zeby komus nadzerka zniknela jak to wkoncu jest?

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm