Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość owieczka22222

dziewczyny co robic

Polecane posty

Gość owieczka22222

moje malenstwo ma 2 miesiace karmie wyłacznie piersia ale mam juz dosc! przykładam ja do piersi troche podje i zasypia, drugiej oczywiscie nie zje wiec za 30-40 min chce zjesc znowu! juz nie moge, w nocy troche lepiej!! co zrobic????

Hej! Ja karmie juz 13 miesiecy i tez mam dosc. W pierwszych miesiacach tak moze byc. Jesli maluszek zasnie to poglaszcz po policzku zeby zaczol znow jesc. Jesli na poczatku bardzo Ci leci mleko to mozliwe,ze maluszek lyka zaduzo powietrza bo nienadaza polykac i za szybko sie zapowietrza i nie ma miejsca na mleczko.

Gość owieczka22222
nie wiem jak to mozna wytrzymac zwłaszcza ze trzeba obiad ugotowac, posprzatac, czasem mam ochote ja nakarmic sztucznym mlekiem i wiem ze byłby wtedy spokój ale jakos nie moge ... moze faktycznie z czasem sie nauczy jesc porzadnie!! głaszcze ja po policzku , po nosku po uchu i nic dalej spi ! tylko odłoze do łozeczka pobudka i juz rece ,nozki lataja a po 30 min płacz!! koszmar

Gość
może odciągnij mleko z piersi i spróbuj nakarmić butelką. Druga opcja to taka, że maleństwo ma dużą potrzebę ssania i traktuje twoją pierś jak smoczek.

Nawet na piersi niemowlę powinno być karmione nie częściej niż co dwie godziny. Pewnie interpretujesz każdy płacz Maluszka jako oznakę głodu. A wygląda mi na to, że tak jak pisze poprzedniczka, Maluszek traktuje Ciebie jako smoczek, który ułatwia zasypianie. Ja miałam podobnie dopóki nie przeczytałam książki T.Hogg \"język niemowląt\". Polecam gorąco. Powodzenia.

Gość
anka 1974 Aleksander jest rozkoszny:)

witam mam taka fajna ksiązke gdzie jest wiele odpowiedzi na ciekawe tematy i na twoj temat tez jest. Wiec ci troszke napisze:

Na początku należy karmic czesto. Przynajmniej od 8-12 razy na dobę.Niemowle powinno oprózniac przynajmniej jedna pierś podczas jednego karmienia.. Jesli podzielisz to na godziny tzn., ze bedziesz karmic co 2-3godziny(liczac od poczatku przystawienia do piersi). Ale to dziecko powinno byc wyznacznikiem pór karmienia. Istnieją różne typy noworodków: ŻARŁOK: mocno przyssa się do piersi i ssie łapczywie przez 10-20 min. Żarłoki nie guzdraja się. GORLIWIEC NIESKUTECZNY: Jeśli dziecko jest tak podekscytowane otrzymaniem piersi, że nie potrafi jej poprawnie złapać, a nastepnie sfrustrowany płacze. Matki takich dzieci powinny uzbroic się w cierpliwość i przed podaniem piersi powinny najpierw uspokoic dziecko. SPÓŹNIALSKI: To ślamazarne dzieci, nie wykazujące zbyt wielkiego zainteresowania piersią do 4-5dnia po porodzie kiedy najbardziej wypływa mleko.. Zmuszanie spóźnialskiego do picia nie ma sensu.. Zwykle najlepiej poczekać, spóxnialscy najczęściej sami biora się do roboty w odpowiednim momęcie. LENIUSZEK: Lubi kilka minut ssać, po czym odpocząc przez kilka minut. Niektóre wręcz wprowadzają cykl ssanie-drzemka:ssą przez 15 min i zapadają w 15 min drzemkę, budzą się aby dalej jeśc. Karmienie takiego niemowlęcia wymaga czasu i cierpliwości, ale poganianie go nie przyniesie dobrego skutku. SMAKOSZE: Jesli dziecko lubi pobawic sie brodawka, skosztowac troszke mleka, mlasnac a następnie rozkoszowac się każdym łykiem, jakby miało napisac recenzje to jest własnie tym typem. Poganiany wpada w furie, wiec lepiej pozwolic nacieszyc mu sie karmieniem. Moje dziecko jest leniuszkiem... ale mi to nie przeszkadza. Poprostu u nas karmienie trwa godzine i ja np tez z nim drzemam. Jesli jednak chce ugotowac obiad czy gdzies wyjsc to odciagam mleko lub daje mu sztuczne, bo przy butelce sie nie leniuchuje. Tobie radze to samo. POZDRAWIAM