Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Realista Obserwator

Grube 18, super 30

Polecane posty

Gość Jak widzę dziewczynę z wielkim
brzuchem i krótkim topem z napisem "sexy girl", to nie wiem, czy się smiać, czy płakać.

Gość Nie zgadzam się
Nie zgadzam się z "Lady_in_red21", że przy wzroscie 170 powinno się ważyc 65 kilo. Chyba, że ma się wyjątkowo ciężkie kości, ale to chyba niemożliwe.

Gość dr afe
Grube dziewczyny na dyskotekach w obcisłych topach - fuj

Gość aaaoooo
Niestety, autor ma racje. Pracuje w szkole, więc mam doskonaly przegląd. Jak zaczynałam pracować (połowa lat 90-tych), grubych dziewczny w klasie często po prostu nie było. Jedna w drugą szczuplutkie. Teraz otyłośc jest coraz bardziej widocznym problemem, tyle że - bądźmy uczciwi - dotyczy także chłopców. Jak autor zauważył, to kwestia zmieniającego się lifestylu, podnoszącego się poziomu życia itd. Ludzi stać na coraz więcej, to i jedzą coraz więcej. Ofiarą padają dzieci i młodzież, starsi mają wyrobione nawyki żywieniowe, jedzą mniej i niekoniecznie batoniki. Często widzę otyłą mamę/ojca z dzieckiem. Ok, widać rodzinne skłonności. Tyle, że to dziecko jest dwa razy grubsze od rodzica!!! Rodzic przy kości, ale jeszcze obleci, dziecko to już problem z otyłością. Ilość grubasów swiadczy o tym, że żyje nam się coraz lepiej. Jak czytam te topiki tutaj o kompulsywnym obżarstwie, to sobie myślę, ludzie ale skąd wy bierzecie to żarcie!!!! Kupujecie specjalnie, czy w domu tego tyle tak sobie jest. I kto to i po co kupuje. I ile na to idzie kasy. No więc najwyraźniej ludzi stać na to, stać na jedzenie i rzyganie i jedzenie znowu. No - żyjemy w coraz bogatszym kraju. :)

Gość dr leszcz
ja dodam pare słów od siebie dziewczyny po wielokroć zastanawiacie się dlaczego facet nie dzwoni, ucieka, boi się, unika kontaktu odpowiadam po rozmowach z moimi znajomymi i przyjaciółmi: my nie chcemy po prostu kobiety która waży więcej od nas, nie ma dla faceta większej ujmy niż panna większa od niego samego, no ludzie! dlatego dziewczyny, to w waszym najlepiej pojętym interesie jest ważyć jak najmniej

Mam 167 cm wzrostu i waże 60 kilo. Niby w testach, w których oblicza się czy ma się nadwage czy nie wychodzi, że jej nie mam. Ale z moich obserwacji wynika inaczej. Mam dużo problemy z biodrem i często mam zakaz od lekarzy uprawiania sportu i nie moge ćwiczyć na wf-ie. Noga często mnie boli i nawet nie moge biegać a jak zaczne biegać to później płacze, bo noga mnie strasznie boli. To nie jest moja wina, że tyle waże, bo słodyczy nie jem dużo może jakieś 2 batony tygodniowo jak mam kupi albo nawet 1. Ale strasznie wkurza mnie to, że jak gdzieś ide to często się ze mnie śmieją, że jestem gruba. Jest mi strasznie przykro a przecież to nie jest moja wina. To możecie sobie teraz wyobrazić jak się czuje jak przeczytałam 1 wypowiedź w temacie ;/