Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WIZZwitch

jaka prostownica,czy ktos sie na tym zna?

Polecane posty

Gość WIZZwitch

Doroslam niedawno do kupna prostownicy do wlosow i chcialam spytac, czy ktos moze wie jaka jest najlepsza?:) cena nie gra roli, chcialabym tylko zeby byla ceramiczna i jak najmniej niszczyla wloski i byla z 'gatunku' profesjonalnych:) i nie wiem, jaka firme wybrac, niektorzy polecaja babyliss inni remingtona a jeszcze tondeo czy nawet te nowa philipsa jonizujaca a ja sie na tym zupelnie nie znam wiec czy ktos moglby mi doradzic?:) stokrtone dzieki:)

ja kupilam sobie ostatnio ta z vidal sassoon ,dobre firma wiec pomyslalam czemu nie?!:) ma plytki ceramiczne,dobrze i szybko sie nagrzewa wiec moge ci ja z czystym sumieniem polecic. ja mieszkam w niemczech i dalam tu za nia 11.99 euro czyli w przeliczeniu na nasze nie wiecej niz 50 pln! niezle co? a wszyscy mowia ze tak drogo w niemczech:) kupilam ja w saturnie,polecam! pozdr.!

Gość WIZZwitch
Dzieki wielkie:) a czy wiesz moze czy jest jakas roznica miedzy prostownica z plytkami ceramicznymi a z plytkami z pokryciem ceramicznym? czy to to samo?:)

Dobrze by było, żeby miała regulację temperatury. Czasem zwykłe prostownice działają na włosy pod zbyt dużą temperaturą, przez co doszczętnie je niszczą - a tego chyba nie chcemy?

Gość Monyy
?Ja juz od ponad roku co 2 dzien prostuje wlosy prostownica GHD wydatek byl spory bo kosztuje kolo 120funtow ale ani jednego ndia nie zalowalam dziala swietnie przed uzyciem nakladam na wlosy czysty jedwab i nawet fryzjer stwierdzil ze wlosy nie sa wysuszone ani zmeczone prostowaniem takze GHD polecam pozdrawiam

moja ma cale ceramiczne,przy kupnie patrzylam zeby temt.nie byla za wysoka,jest prosta w obsludze czego chciec wiecej?:)

ja mam MPM prostownice nagrzewajaca sie w 5 sekund doslownie ma nagrzewanie 5 sekundowe zeramiczna jest i ma regulacje temp, ale ja mam z natury wlosy-druty, wiec uzywam jej tylko do wygladzenia na najnizszej temperaturze. Dla mnie jest doskonala, ale profesjonalna jej nie mozna nazwac. moja mama za to zamawiala w dosc drogim salonie fryzjerskim, nie znanej firmy, zaplacila ok 300zl. ale jest super.

a czyms sie roznia prostownice z plytkami porcelanowymi i ceramicznymi?? czy to o te same chodzi :P?

porcalanowe plytki sa lepsze bo nie niszcza tak wlosow i sie bardzo szybko nagrzewaja! wlosy sa gladkie i ich naturalna wilgotnosc zostaje,nie wysuszaja sie tak. i oczywiscie lepiej wygladzaja. hmm 300 zl za prostownice to duzo,ja bardzo malo zaplacilam a mam ten sam efekt:);)

Gość mofuiii
Wez ceramiczną firmy GAMA, bedzie dobrze. Ona kosztuje, kwestia typu tak w granicach 250_ 280 zł,. Jest to naprawde dobra firma.

wiesz autorka pytala o profesjonalne wiec te z zaklady fryzjerskiego chyba do takich naleza, ja rowniez nie potrzebuje takiej drogiej ale niektorzy tak lubią.

vidal sassoon to tez bardzo dobra i znana firma,ja wyrazilam swoja opinie a co ona kupi to mi tak wlasciwie wisi. powodzenia!

Gość mofuiii
No niezupełnie, ja jednak wolę jak najtaniej. tylko, nie zawsze tak jest, że te tańsze wychodza taniej. Ja mam blond włosy, wiec raczej delikatne, swoja prostownice uzywam juz ponad 2 lata, n a długich włosach i jest w porzadku. Moja przyjaciółka kupiła tanią, pozłaziła jej i poprzypalała sie ta powłoka niby ceramiczna. Włosy miała półdługie, i scinała na krótko tak jej poniszczyła włosy. Więc sie boje. Aczkolwiek, potrzebuje teraz lokówki, chętnie bym kup[iła coś tańszego, ale sie boję. Możecie cos polecic z czystym sumieniem? Chętnie skorzystam.

Gość Monika---24
Zastanawiam się nad kupnem prostownicy Babyliss bo moja Wigo pomalutku się psuje. Babyliss na wizażu ma bardzo dobre opinie a na allegro można ją kupić za 209zł. Nie polecam Wigo odpryskuje powłoka ceramiczna a na wilgotnym powietrzu włosy sie puszą i skręcają. Czy prostownica Babyliss jest dobra, ma ktoś?

a mozecie napisac jaka jest optymalna temperatura? gdybym kupila taka z regulacja temp to na ile własciwie powinnam ustawic gdy nie mam zbyt grubych włosów i sa tylko lekko falowane? i jak to jest z tymi plytkami - powinny byc cale ce4ramiczne czy tylko powłoka?

Gość ceramiczne to ty masz komorki
mozgowe skoro 2 razy trzeba ci powtarzac.wez sobie lepiej mozg rozprostuj bo chyba ci sie za bardzo pofalowal

Gość WIZZwitch
Dzieki za odpowiedzi. Mnie chodzi przedewszystkim o dobra jakosc - dlatego napisalam ze chce profesjonalna. Skoro zdecydowalam sie na zakup to chce kupic cos dobrego na dluzszy czas. Na wielu forach polecaja Babyliss PRO, podobno bardzo dobra:) a nie wie ktos moze jeszcze czy jonizacja w prostownicy naprawde pomaga prostowac i chroni w pewien sposob przed temperatura? bo bardzo duzo osob poleca tez philipsa 4648 :)

Gość Elfinka/Surrey
hej ja kupilam ponad rok temu prostownice ghd jestem z niej bardzo zadowolona i jesli mam byc szczera w zadnym polskim renemowanym salonie fryzjerkim nie mieli takich efektow przy prostowaniu moich wlosow jak po zastosowaniu ghd fakt ze jest droga i nie jestem pewna czy mozna ja kupic w polsce ale jezeli uda wam sie znalezc to sa godne polecenia prostownice philips tresemme uzywalam jej kilka razy i jest dosc dobra a i cena tez przystepna nie polecam prostownic parowych z wlasnego dswiadczenia poniewaz wlosy strasznie sie pusza mimo uzywania preparatow do wlosow i szczerze warto jest zainwestowac troche wieceji kupic prostownice tzw. solid ceramic a nie pokrywana ceramika. Jezeli uda wam sie znalezc philips tresemme to sa do wyboru jedna jest pokryta ceramika i rozgrzewa sie do temp.200st w anglii kosztuje okolo 30£,czas nagdzewania to 30 sec. ; druga philips tresemme jest z ceramiki kosztuje ok.49£, rozgrzewa sie do temp.210* w 30 sec ; inne prostownie godne polecenia to andrew collinge temp:230*ceramika, nagrzewa sie w 30 sec. cena ok:60£ i owszem sa potrzebne sierodki do pielegnacji wlosow pomimo ze jestem zadowolona z prostownicy ghd to musze przyznac ze nie polecam srodkow do pielegnacji wlosow tej firmy, ja uzywam jedwabiu w plynie, po prostwaniu wlosow stosuje plyn do nablyszczania i odswierzania wlosow firmy trevor sorbie,

Gość Elfinka/Surrey
hej ja kupilam ponad rok temu prostownice ghd jestem z niej bardzo zadowolona i jesli mam byc szczera w zadnym polskim renemowanym salonie fryzjerkim nie mieli takich efektow przy prostowaniu moich wlosow jak po zastosowaniu ghd fakt ze jest droga i nie jestem pewna czy mozna ja kupic w polsce ale jezeli uda wam sie znalezc to sa godne polecenia prostownice philips tresemme uzywalam jej kilka razy i jest dosc dobra a i cena tez przystepna nie polecam prostownic parowych z wlasnego dswiadczenia poniewaz wlosy strasznie sie pusza mimo uzywania preparatow do wlosow i szczerze warto jest zainwestowac troche wieceji kupic prostownice tzw. solid ceramic a nie pokrywana ceramika. Jezeli uda wam sie znalezc philips tresemme to sa do wyboru jedna jest pokryta ceramika i rozgrzewa sie do temp.200st w anglii kosztuje okolo 30£,czas nagdzewania to 30 sec. ; druga philips tresemme jest z ceramiki kosztuje ok.49£, rozgrzewa sie do temp.210* w 30 sec ; inne prostownie godne polecenia to andrew collinge temp:230*ceramika, nagrzewa sie w 30 sec. cena ok:60£ i owszem sa potrzebne srodki do pielegnacji wlosow pomimo ze jestem zadowolona z prostownicy ghd to musze przyznac ze nie polecam srodkow do pielegnacji wlosow tej firmy, ja uzywam jedwabiu w plynie, po prostwaniu wlosow stosuje plyn do nablyszczania i odswierzania wlosow firmy trevor sorbie,

Gość dadsver
pamiętaj,żeby była cała ceramiczna, a nie miała tylko wkładki ceramiczne myślę, że każdy fryzjer cos fajnego poleci w końcu oni na tym pracują

Ja mam prostowinice która ma lusterka. Wiec chyba ani ceramiczna ani porcalanowa nie jest? To jaka lusterkowa?:>

Gość parafinka
Czy prostownice GHD nadają się do podł.ączenia w naszych sieciach elektrycznych czy trzeba stosować jakieś przełaczniki ??

Gość Elfinka/Surrey
prostownice ghd maja firmowo wbudowana wtyczke europejska czyli nadaja sie do stosowania w polsce kiedy sa wysylane na eksport do anglii do wtyczki dolaczona jest przejsciowka angielska

Gość parafinka
Czy dobrze rozumiem, prostownica ghd kupiona bezpośrednio w usa nie będzie właściwa dla naszych gniazdek?

Gość ulaaaa
miał ktoś prostownicę EUROLUX??

Gość KASIUNIA
Jestem szczęśliwą posiadaczką prostownicy GHD i stwierdzam, że jest najlepsza (jak do tej pory). Była droga, ale warta jest tych pieniędzy. Włosy perfekcyjnie rozprostowane trzymają się nawet kilka dni.

Gość adrooni
Ja mam proftownicę z Łucznika i muszę przyznać, że jestem z niej bardzo zadowolona. Nie niszczy włosów, idealnie prostuje a do tego kosztuje coś w okolicach 20 zł. Polecam. ;)

Gość prostownica
Ja rowniez polecam prostownice ghd,jnie nalezy do tych z tanszych polek ale warta ja kupic. wczesniej zmienialam ca pol roku prostownice az w koncu trafilam na NAJELPSZA.POLECAM GHD