Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raspberry

moj brat i silownia - nieodpowiedzialny?

Polecane posty

Gość raspberry

Moze bedziecie umieli udzielic mi odpowiedzi na pytanie... bo ja nie mam pojecia w temacie:( Moj 17letni brat od jakiegos czasu chodzi na silownie. Dzis mama dzwonila do mnie przerazona - slyszala jak rozmawial wczoraj z kumplem przez telefon i mowil mu, zeby "na poniedzialek mial 200 tabletek". W sumie to nie wiem czy ma to zwiazek z silownia, no ale nic innego nie przychodzi mi do glowy:( Moze ktos z Was orientuje sie co to moga byc za tabletki? Czy to moga byc jakies odzywki (prosze sie nie smiac naprawde sie na tym nie znam), czy raczej cos grozniejszego? No i czemu do cholery on zdobywa to przez kumpli a nie z jakiegos, ze tak powiem, oficjalnego zrodla? I jeszcze jedno... czy takie rzeczy sa drogie? Bo moja mama martwi sie jeszcze jednym - skad on ma na to pieniadze:( Rozmowy z nim i pytania nie przynosza skutku, jest strasznie opryskliwy... Mam nadzieje ze ktos z Was bedzie w stanie naswietlic mi troche sprawe. Z gory dziekuje

Gość raspberry
moze jednak ktos wie co to moga byc za tabletki?

Gość efedryna ...

Gość alekxx
Wwszelkiego rodzaju "wspomagacze" są moim zdaniem drogie np. HMB kosztuje 100 zł i nie szkodzą zdrowiu. ALe ponieważ Twój brat jest opryskliwy jak się go o to pyta to znaczy , że może zażywa sterydy. Więc lepiej bądź czujna

Gość raspberry
Dzieki za odpowiedz - juz uprzedzilam mame, z to moze byc cos groznego. Bo ja niestety bywam w domu raz na pare tygodni, takze niestety nie moge miec go na oku... Wczoraj mama dzwonila i mowila, ze tlumaczyl ze to niby dla kolegi:o Ale cos mi sie zdaje niestety, ze to moze byc przypadek nie do upilnowania:(

Gość Bk29
Skąds muszą się brać te "napaczkowane" monstra :( Nie ma siły, samymi ćwiczeniami na taki wygląd sie nie zapracuje. Może bierze jakieś anaboliki, kiedyś był to estanabol, teraz pewnie "asortyment" się zwiększył. Przemów bratu do rozumu zanim będzie zapóźno... Zresztą której kobiecie się podobają takie mięśniaki z móżdzkami wróbelka...sorry, jeśli obraziłam... wróbelka :)

Gość Bk29
oczywiście miał być - metanabol :)

Zanik jąder i bezpłodność a o impotencji nie wspomnę to efekty siłowni i anabolików. Szczegóły w temacie \"Obciążenia statyczne i dynamiczne w treningu sportowym, pracy fizycznej\" na www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość raspberry
Jejku... moj chlopak i kumpel tez mowia ze to moze byc ten metanabol:( I ze to najgorszy shit:( A prawde mowiac moj brat jest troche... hmmm... lekkomyslny:( Niby madry chlopak, ale jakos trudno mu sobie zwizualizowac przyszle konsekwencje:o

Gość odrazu wiadomo ze to
metanabol kosztuje 35zl 100tabletek wiadomo mlody chlopak zaczyna od tabletek a potem zacznie od strzalow

Gość ale to najmniejszy problem
że siłka w takim wykonaniu młodo-pakerskim niszczy kręgosłup, stawy a dzięki farmakologii nerki i wątrobę, groźniejsze jest to że to ilości hurtowe czyli obrót nielegalnym towarem, bez względu na to czy to sterydy czy ecstasy czy jeszcze coś innego :o

to moglabyś np kreatyna. bierze się jej ulotkowo ok 12 tabletek dziennie a kupuje na kilka miesięcy koszt ok 80 zł. to moglo być tez to....to tylko sugestia. ale nie musialao....tak czy inaczej nie sadze ze powinnyscie to bagatelizowac

Gość raspberry
:o

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzz
moze meta.... ale moi znajomi biora odzywki, kupuja w sklepie na kilogramy - pelno tych witamin i sa takie duze,kilkanascie razy dziennie trzeba brac, maja mnoswto substancji odzywczych. Moze meta albo zwykle odzywki. sprawdźcie to, przeszukajcie kiedy go nie bedzie w domu bo to cholernie groźne jest

Gość Muszu400
Sorka ze sie tak wypaze ale wy guwno wiecie najprawdopodobniej jest to kreatyna z treka 200mesh i to niesa zadne sterydy w sklepie kulturystycznym nawet to 5latkowi sprzedadza

Gość Muszu400
A po 2 hmb kosztuje jakies 23zl

Gość Muszu400
Jak bys znalazla jakas tabletke u brata mapisz jaki ma kolor to porozmawiam ze znajomym ktory w tym siedzi

Gość daj mu to poczytać
a na oczy przejrzy: Stanowczo odradza się stosowanie środków dopingujących w jakiejkolwiek postaci. Najpopularniejsze są sterydy anaboliczne. Znawcy tematu alarmują, że są one dostępne w naszych siłowniach, że być może przyjmuje je nawet kilkaset tysięcy ćwiczących. Sterydy anaboliczne są wykorzystywane w medycynie w celu leczenia chorych w stadium wyniszczenia w różnych jednostkach chorobowych. Przyjmowanie w odpowiednich dawkach i pod ścisłą kontrolą lekarską, pozwalają na poprawę stanu zdrowia, przyrost wagi, zwiększenie masy mięśni. Te cechy zostały wykorzystane w tzw. dopingu. Stosowanie sterydów w celu wzmocnienia efektu treningu siłowego to głupota i niszczenie własnego zdrowia. Paradoksalnie, dbający o swój męski wygląd "paker" szybko może zostać bezpłodny, ze względu na zmniejszenie jąder i pogorszenie jakości nasienia. Sterydy są niebezpieczne w każdym wieku, ale szczególnie u bardzo młodych mężczyzn. Wywołane przez nie zmiany mogą być nieodwracalne. Przez wczesne zamykanie nasad kości długich dochodzi do zahamowania wzrostu. Udowodniono ich negatywny wpływ na układ krążenia, wywołują nadciśnienie tętnicze krwi i niekorzystne zmiany w składzie krwi prowadzące do miażdżycy zarostowej tętnic i ryzyka udaru mózgowego. Bardzo niebezpieczne są zmiany w wątrobie, które mogą doprowadzić do jej trwałego uszkodzenia, z marskością w przyszłości włącznie(marskość wątroby to pewna powolna śmierć). Nadmierny rozwój gruczołów łojowych w skórze i ich pobudzenie prowadzi do uporczywego trądziku. Często pomija się negatywny wpływ sterydów na psychikę. Początkowo wywołują poprawę nastroju i stan zwiększonej gotowości do działania. W połączeniu z pewną agresywnością daje to wrażenie "zdrowej, sportowej złości". Nic bardziej błędnego - to początek trwałych zmian w psychice, które mogą zamienić się w napady niekontrolowanego gniewu, agresję w stosunku do otoczenia, z czasem depresję i zaburzenia snu. Objawy te nie ustępują po odstawieniu sterydów i mogą wywołać psychiczne uzależnienie podobne do narkotykowego. (opracowano wg czasopisma "FORMA" z 03. 20001r.)